logo
Sărbătoarea recoltei se ține în weekend în Muzeul ASTRA
Andra MARINESCU
1397 vizualizari
Sărbătoarea recoltei se ține în weekend în Muzeul ASTRA
În weekend, la Muzeul ASTRA, se sărbătorește recolta. Duminică, 30 septembrie, în cadrul programului "Târgul de țară" și sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural și a Programului "Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019", de la ora 10, trei bucătărese vor face demonstrații interactive de gătit preparate de toamnă, după rețete și tehnici tradiționale.

 

  • "Cei prezenți vor putea degusta și achiziționa zacuscă, silvoiz de prune (magiun), murături la borcan și ghiveci de legume pregătite de cele trei socăcițe. Pe lângă asta, vizitatorii Muzeului vor avea ocazia să-și aprovizioneze cămările cu dulcețuri și gemuri, siropuri, murături, zacuscă, fructe, produse apicole, pâine de casă, must de mere, brânzeturi și produse de carmangerie de la cei 17 producători prezenți la Târgul de țară. Meșteri rudari și împletitori de nuiele vor susține ateliere de prelucrare a lemnului și împletit corfe, vizitatorul având posibilitatea de a învăța tehnicile tradiționale de confecționare a acestora precum și de a achiziționa obiectele realizate”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf al Muzeului ASTRA.

Atmosfera va fi animată de Ansamblul de dansatori din Rîu Sadului prin cântece și dansuri populare tradiționale din zona Mărginimii Sibiului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia