Tribuna
Salvarea Alesiei din lumea fără sunete costă 25.000 de euro
Andra MARINESCU
3005 vizualizari
Salvarea Alesiei din lumea fără sunete costă 25.000 de euro
Îşi face repede prieteni, iubeşte să se joace şi să vadă că toată lumea râde în jurul ei. Cu zâmbetul până la urechi, Alesia îşi trăieşte fiecare zi. Din păcate, însă, micuţa nu duce o viaţă normală, pentru că nu aude chicotelile prietenilor săi, glasul mamei şi alintul bunicii. Medicii au diagnosticat-o cu hipoacuzie neurosenzorială profundă bilaterală şi, pentru a fi salvată, are nevoie de 25.000 de euro. Fără această sumă, Alesia va trăi în continuare într-o lume fără sunete.

Luni, a fost ziua tuturor co­piilor. A fost şi ziua Alesiei. S-a bucurat de cei dragi cum a putut, dar nu le-a auzit urările. Fetiţa este condamnată să trăiască într-un univers mut. Totul a început în urmă cu un an, când Alesia a răcit şi a făcut otită. Preţ de trei luni, la un in­terval de aproximativ trei săptă­mâni, era internată în spital cu diverse simptome, adică cu vărsături şi febră. Mama şi medicii ei au văzut că micuţa nu reacţionează la zgomote şi nici nu vorbeşte. Aşa, s-a des­co­perit că e vorba despre o otită serioasă, netra­tată de peste cinci luni şi care deja îi afecta grav timpa­nele. După operaţia prin care i-au fost montate tuburi Sheperd, a urmat o audiogra­mă, în urma căreia părinţii au primit cum­plita veste: Alesia nu aude!

Timpul, duşmanul Alesiei

S-au înscris, apoi, pe lista de aşteptare, pentru a putea beneficia de primul implant cohlear plătit de Casa de Asigurări de Sănătate,  se află pe poziţia numărul 34, iar instituţia alocă un buget anual pentru maxim 25-30 de operaţii. Al doilea implant cohlear nu este garantat de la Bugetul de Stat, iar acesta costă 25.000 de euro. Potrivit medicilor şi audiologilor, cu cât se întârzie efectuarea interven­ţiei chirurgicale, cu atât şansele ca Alesia să audă scad.
 
Strigătul mamei

Pentru a-i veni în ajutor, Aso­ciaţia "Salvează o inimă" a demarat de urgenţă o campa­nie de strângere de fonduri. Donaţiile pot fi făcute pe platfor­ma de donaţii online, https://salveazaoinima.ro/campaigns/alesia-georgiana-mocanu/ sau în conturile bancare deschise pe numele mamei, Mocanu Elena: RO82 INGB0000999904780856 (Euro), RO56INGB00009999 04034909 (Lei). " "Cu cât se întâr­zie efectuarea implantului cohlear, cu atât şansele ca Alesia să audă, scad. Aşa  ne-au spus toţi medicii cu care am intrat în contact. Vrem ca Alesuţa să fie un copil normal, vrem să o auzim spunând poezii la serbare, să o auzim spunând <<Mama>>, <<Tata>>, şi să ne poată povesti cum a fost în prima zi de şcoală. Nu suntem din cei ce aşteaptă să le pice din cer, suntem nişte luptători şi întotdeauna ne-a plăcut să-i ajutăm pe alţii, nu să aşteptăm să fim ajutaţi. Este neplăcută postura în care ne aflăm, dar, pentru copilul nostru suntem dispuşi să facem orice! Suntem conştienţi că vom avea mult de muncă, multe ore de terapie şi logopedie, săptămâni, luni sau chiar ani, sperăm doar să reuşim să strângem fondurile necesare, să îi facem aceste implanturi de care are atâta nevoie", mărturiseşte Elena Mocanu, mama Alesiei.

comentarii
1 comentarii

Oportunitate de castig rapid! Iata ca a aparut, in sfarsit, o oportunitate prin care poti sa castigi bani rapid, imediat, acum, din prima luna, fara sa recrutezi oameni, fara stres, fara sefi! Adica exact ceea ce cautai de mult timp! Te astept sa colaboram, asa ca cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: ioanapoppopescu@yahoo.ro
Ioana
29.06.2015 15:50
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia