logo
Salubritatea și deszăpezirea Sibiului sunt încă în licitație. Primăria dă asigurări: Sibiul nu va rămâne nici necurățat, nici nedeszăpezit
Sorana MAIER
1381 vizualizari
Salubritatea și deszăpezirea Sibiului sunt încă în licitație. Primăria dă asigurări: Sibiul nu va rămâne nici necurățat, nici nedeszăpezit

Două dintre cele mai importante contracte pentru funcționarea orașului, cel de salubritate și cel de deszăpezire, sunt încă blocate pentru că au fost contestate licitațiile sau nu a fost depusă nicio ofertă.
Indiferent de situație, Primăria Sibiu spune că orașul nu va rămâne necurățat și nedeszăpezit, ci ”în cazul în care cele două proceduri de achiziție nu se încheie până la expirarea contractelor existente, Primăria Sibiu va asigura prestarea acestor servicii în condiții optime și cu continuitate​,​  prin încheierea unui contract pe durată determinată în urma unei proceduri de negociere directă, așa cum prevede legea în aceste cazuri”. ​ 
Primăria a început demersurile pentru semnarea unui acord cadru de deszăpezire încă din luna iulie.

  • Procedura de achiziție pentru noul acord cadru pentru deszăpezire a fost demarată în luna iulie, dar nicio ofertă nu a fost depusă până la termenul limită. În consecință procedura a fost reluată în luna octombrie, documentația așteptând în prezent validarea în sistemul electronic de achiziții”, se arată într-un răspuns al Primăriei Sibiu.

Salubritatea, suspendată de contestații

La finalul lunii august, municipalitatea a demarat o licitație pentru salubrizarea orașului, cerând, prin caietul de sarcini, curățenie pe mai multe străzi ale orașului și utilaje performante și noi.
Procedura a fost contestată și încă se judecă.

  • Procedura de achiziție pentru acordul cadru pentru serviciile de salubrizare a domeniului public a fost demarată în data de 30 august 2017. În prezent, procedura este suspendată din cauza a două contestații depuse de ofertanți care doresc să participe la licitație. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor se va exprima pe tema acestor contestații până la sfârșitul lunii octombrie, moment în care se va decide dacă procedura continuă sau va fi necesară adaptarea documentației și reluarea acesteia”, explică Primăria Sibiu.

Peste 50 milioane lei pentru curățenia orașului

La finalul lunii august, Primăria Sibiu a lansat procedura de licitație pentru serviciul de salubrizare,  activități de măturare, spălare și stropire a căilor publice în Municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș pentru următorii patru ani, valoarea maximă a contractului fiind stabilită la 51.488.000 lei
Acordul cadru prevedea  măturarea, spălarea și stropirea străzilor și trotuarelor aparținând domeniului public, curățarea rigolelor, golirea coșurilor de gunoi stradale, colectarea deșeurilor de pe carosabil, trotuare și zone verzi.
Suprafețele prevăzute pentru măturare urmau să se dubleze în acest nou contract. 
O altă modificare importantă față de precedentul contract era faptul că sunt prevăzute suprafețe mai mari de carosabil și trotuare care vor fi spălate mecanizat, înregistrându-se o dublare și în cazul acestei suprafețe. 
Primăria Sibiu a cerut ca viitorul operator să facă dovada că deține utilaje și echipamente moderne, cu normă de poluare Euro 6, în număr suficient pentru acoperirea suprafețelor incluse în contract. Pentru centrul istoric au fost solicitate utilaje de mici dimensiuni, adaptate condițiilor din această zonă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

guitar

cibinfest

zilele recoltei

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
auchan
Licitatie publica

accentmedia