Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Salariul minim, diferenţiat în funcţie de studii şi vechime de la 1 decembrie!
Rareș BIŢU
1896 vizualizari
Salariul minim, diferenţiat în funcţie de studii şi vechime de la 1 decembrie!

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi salariul minim diferenţiat în funcţie de studii şi vechime. Măsura intră în vigoare la 1 decembrie 2018.

Ministrul Muncii a anunţat, încă de săptămâna trecută, că salariul minim pe economie va fi diferenţiat în funcţie de studii de la 1 decembrie, precizând că pentru asta e nevoie de modificarea Codului Muncii. 
Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență care a fost pusă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de astăzi. Codul Muncii a fost astfel modificat pentru ca salariul minim să poată fi diferenţiat. 
De la începutul lunii viitoare, salariul minim de bază va fi 2.080 lei. Persoanele cu studii superioare sau cu vechime mai mare de 15 ani vor primi un salariu minim de 2.350 lei. În cazul celor cu studii superioare, singura condiţie pentru încasarea acestei sume este să activeze în domeniul în care au făcut studiile. 

  • ”OUG modifică Codul Muncii şi introduce definiţia de salariu minim diferenţiat. Ordonanţa de urgenţă nu conţine sume. După publicarea OUG în Monitorul Oficial, în baza acestei ordonanţe de urgenţă se va da o Hotărâre de Guvern în care să fie menţionate sumele”, au precizat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Creşterea pensiilor şi salariilor din România nu este văzută cu ochi buni de Uniunea Europeană. 

  • "În raportul de toamnă a Comisiei Europene, prognozele privind România au fost înrăutăţite. Astfel că estimările referitoare la creşterea economiei României în 2018, au scăzut de la 4,5% la 3,6%, iar deficitul bugetar este estimat la 3,3% din PIB", potrivit capital.ro.
comentarii
1 comentarii

o crestere de 10-20% a salariilor minime cu cresterea aferenta a taxelor si impozitelor datorate statului.
hai sa mai falimentam niste IMM-uri, sa mai lasam someri niste oameni ca apoi sa ne laudam cu ajutoarele sociale impartite de guvernul "super-capabil" care nu poate face adunari si scaderi fara sa se incurce.
ce facem cu cei de 1-14 ani vechime care au acum salariul de 2350 ?
cand cei cu zero vechime si experienta o sa aiba acelasi salariu ca si ei ?
ce facem cu preturile care vor creste proportional sau chiar mai mult ?
astea sunt detalii care nu conteaza caci din toate guvernul va avea mai multi bani de distribuit baronilor care executa ordinele lui daddy !
bugetul pe 2018 e facut pe crestere economica de 5.5% iar zilele astea guvernul a recunoscut ca va fi mai degraba 4,5% in timp ce comisia europeana estimeaza maximum 3,6%.
1-2% mai putin la buget !!! dar noi nu avem nevoie de fonduri europene nerambursabile, noi vrem sa dam bani prin PPP celor care cotizeaza la fondul de pensie al hotilor de la putere !
nu avem nevoie nici de renovarea scolilor nici de spitale dotate si functionale, nici de infrastructura.
trenurile de la 1880 mergeau cu viteza mai mare decat cele actuale iar drumurile arata ca atunci sau mai rau !
s-au terminat banii la buget !!!
10.11.2018 14:49
Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia