Tribuna
Să ne aşteptăm la amenzi pentru pietonii care încurcă traficul de pe trotuare?
Să ne aşteptăm la amenzi pentru pietonii care încurcă traficul de pe trotuare?

Chiar nu am înţeles toată tevatura din vremea aceea când se aplicau dungi de vopsea roşie pe marginea carosabilului de pe anumite străzi, pe post de "pistă de biciclete". Nu ştiu cât or fi de funcţionale (că lăţime ca lumea nu prea au) dar cert este că cel puţin inutile sunt. Pentru că oricum biciclistul circulă cum are el chef. Dacă vrea pe carosabil, umblă pe carosabil, iar dacă e verde la pietoni şi roşu la... carosabil, o arde subit pe trotuar, că nu mai e vehicul, ci pedestru pe roate. Despre trecerea zebrei "călare" nu mai pomenim, că asta e regula, iar panourile care îţi spun să cobori din şa sunt făcute la oha, ca să avem ilustraţii înscrise în cercuri roşii pe fond alb. Despre mersul cu bicicleta pe trotuar la fel, de, pe bune, zici că trotuarul e conceput în ultimul rând pentru ăia cu picioarele la ei, pietonii adică. Să ne aşteptăm la amenzi pentru pedeştrii care încurcă traficul de pe trotuare? Poate, nu ar fi nimic de mirare. 

comentarii
4 comentarii

Pistele pentru bicicliști trebuiau amplasate pe trotuare nu străzi...
Dar, copy-paste nu a funcționat și uite așa ne-am trezit cu ele pe străzi...
Mihaiu
09.04.2019 11:59
If the City Hall did something for Sibiu for once and put in proper safe cycle infrastructure and the police policed the idiot drivers properly, maybe people wouldn't be scared to cycle on the roads. Sibiu is back to front. Cars parked on the padestrian paths, people having to walk on the roads and cyclists not having anywhere safe to go. Madness! Probably time for a new mayor.
Klaus
09.04.2019 14:43
Pistele de biciclete sunt tot mai des ocupate de autoturisme, sunt uneori destul de înguste și nesigure, sunt cu capace de canal puse la nivel inacceptabil, cu denivelări, cu bălți după ploaie, fiindcă scurgerile sunt deficitare. Nu mai vorbim de șoferii neatenți, băuți, grăbiți, care vorbesc la telefon. Riscurile sunt tot mai mari pentru bicicliști. Practic, ei nu există.
Biciclist
09.04.2019 19:51
Pistele de biciclete de pe partea carosabila sunt o prostie si un pericol continuu pentru biciclisti! Trebuiau facute pe trotuar, asa cum sunt si in alte tari! Mergeti pe pista de biciclete de pe Mihai Viteazul si apoi mai vorbim! Masini parcate pe pista, usi ce ti se deschid in fata bicicletei, masini ce incerca sa parheze trecand prin bicicleta etc! Daca mai discutam si despre latimea pistei, gurile de evacuare a apei de pe pista nu mai folosim bicicleta! Cum sa mearga copiii pe aceste piste?
Badescu Constantin
10.04.2019 10:46
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia