Tribuna
S-au pus în vânzare primele bilete pentru FITS 2017!
Andra MARINESCU
2125 vizualizari
S-au pus în vânzare primele bilete pentru FITS 2017!
„Prelegere despre nimic” © Holger Jacobs
Săptămâna a început cu vești bune. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a pus în vânzare primul set de bilete pentru 2017. Este vorba despre 50 de reprezentații indoor, dans, teatru, la circ contemporan, muzică, proiecții de film, expoziții, lansări de carte, conferințe speciale, spectacole-lectură, ateliere și spectacole studențești din toată lumea, prezentate în orașul de pe Cibin în perioada 9 - 18 iunie.

 

  • "Vom avea în jur de 50 de spectacole pe care le punem în vânzare în ziua de 27 martie și împreună cu aceste bilete punem și programul Indoor al festivalului. Va mai fi un set de bilete în vânzare cu ocazia Sărbătorilor Pascale, iar restul biletelor vor intra în vânzare la începutul lunii mai. Deci vom putea da șansa tuturor doritorilor de frumos din România și din lume să își ia în avans bilete. Îi îndemnăm pe toți să se grăbească pentru că locurile nu sunt multe. Nu avem spații mai mari de 400 de locuri, deci sunt spații mici, unele numai de 200. Teatrul însuși are numai 300 de locuri, dar având atât de mulți invitați nu vom putea pune în vânzare decât 200. Deci, toți cei care doresc să își cumpere bilete și să vadă de la Baryshnikov la Robert Wilson, de la Batsheva la Baletul Andalusian, de la Maria Pagés la Pippo Delbono și mulți alții, sunt invitați să își cumpere bilete din timp”, a spus Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul Teatrului Național "Radu Stanca" Sibiu.

Luni, biletele au fost puse în vânzare pe eventim.ro, iar începând de marți ele vor fi disponibile și la Agenția Teatrală de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 17, care va fi deschisă de marți până sâmbătă, între orele 11 - 18, dar și duminică, între orele 10 - 14.


Bilete între 10 și 40 de lei


Prețul biletelor pentru FITS 2017 variază în funcție de spectacol, între 10 și 40 de lei.

  • "Chiar dacă guvernanții promit lefuri mai mari și condiții mai bune de trai, noi am păstrat prețul biletelor. Acestea nu costă mai mult decât în anii trecuți, de la 10 lei la 40 de lei. Niciun bilet nu este mai scump de 40 de lei. Eu cred că este cel mai frumos dar pe care, prin acest festival, noi îl facem tuturor iubitorilor de frumos în condițiile în care accesul la toate spectacolele în aer liber este gratuit,” a adăugat Constantin Chiriac.

Primul set de bilete a fost pus în vânzare pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului.

"Să nu uităm că Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a fost construit, în primele trei ediții, în jurul Zilei Mondiale a Teatrului. Așa a început acest festival. Prima dată a fost trei zile, apoi încă trei, după aceea au fost cinci zile, dar totdeauna în jurul Zilei Mondiale a Teatrului. Am dorit să arătăm ce înseamnă pentru noi această zi, că poate să producă o naștere care, iată, acum se arată a fi cel mai important festival al lumii în domeniul artelor spectacolului. Este sărbătoarea creației, este sărbătoarea care aduce în prim-plan faptul că noi, ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ, avem fiecare dintre noi o mică parte a creației divine, de care nu trebuie să uităm. Iar noi, putem la rândul nostru, cu puterile noastre limitate, să plăsmuim frumosul, să plăsmuim miracol, să plăsmuim emoție. Ei bine, dacă vom fi conștienți zi de zi de această putere pe care o avem și ne vom gândi la frumosul pe care să-l vedem în ochii oamenilor; să aducem acest miracol alături de fiecare ființă care uită - din ce în ce mai mult astăzi - să ridice ochii din pământ, să se poată uita la flori, la cer, la soare, la bucurie, la frumos, în mod cert atunci viața va fi altfel pe Pământ. Deci, teatrul este această sărbătoare a miracolului, a plăsmuirii, a frumosului și ne bucurăm că putem să sărbătorim acest lucru împreună”, a conchis Chiriac.

 

„Macbeth”
„Macbeth” © Fung Wai Sun
 „Perfecțiunea imperfecțiunii”
„Perfecțiunea imperfecțiunii” © Sarah Walker







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA