logo
România se oprește 15 minute, în semn de protest față de lipsa autostrăzilor. Sibiul spune #șîeu
România se oprește 15 minute, în semn de protest față de lipsa autostrăzilor. Sibiul spune #șîeu

15 martie, ora 15. România se opreşte timp de 15 minute, la îndemnul unui om de afaceri din Suceava, Florin Mandachi, care a construit, cu banii lui, primul şi singurul kilometru de autostradă din Moldova. Mandachi a anunţat că vineri va inaugura bucata de drum rapid construită şi i-a invitat pe cei cu care a lucrat să îi fie alături. De asemenea, i-a provocat pe trei dintre cei mai cunoscuţi şi bogaţi români: pe Ion ţiriac, Viorel Cataramă şi George Becali, să oprească lucrul în companiile pe care le conduc, în 15 martie, la ora 15, pentru 15 minute, ca protest pentru că România nu are autostrăzi şi, în ultimii 30 de ani, din calculele sale, au murit în accidente rutiere atâţia oameni câţi numără un oraş precum Alba Iulia. Din om în om, din provocare în altă provocare, mii de oameni din România, dar şi români stabiliţi în străinătate, au anunţat pe paginile de socializare că se opresc din ceea ce fac.

 

Firme din Sibiu opresc lucrul

 

Angajaţii de la mai multe firme din judeţul Sibiu au anunţat că opresc lucrul, ca semn de protest faţă de starea infrastructurii, alăturându-se campaniei #şîeu sau #România vrea autostrăzi.

SC Atlantic Travels SRL, prin punctul de lucru Fabrica de Lactate Seviș,  oprește lucrul astăzi pentru 15 minute, de la ora 15, protestând față de lipsa autostrăzilor din România.

"S.C Atlantic Travels S.R.L susține și se alătură acțiunii naționale "România vrea autostrăzi", acțiune care se va desfășura în data de 15.03.2019, ora 15:00. Oprim activitatea timp de 15 minute fiind solidari cu ceilalți români, antreprenori și companii care cred că România are nevoie de autostrăzi!", arată conducerea Seviș.

 

Printre primii care au anunţat că opresc activitatea au fost și cei de la TNT Computers.

„Pe 15 martie la ora 15:00 #TNTComputers îşi va suspenda activitatea, timp de #15minute în semn de solidaritate cu iniţiativa România vrea autostrăzi şi de protest faţă de dezinteresul autorităţilor de a construi autostrăzi în România. Ne dorim mai mult timp preţios fără să pierdem ore, zile, chiar ani la volan. Ne dorim mai puţine accidente rutiere. Ne dorim dezvoltare economică. Ne dorim să fim aliniaţi la standardele internaţionale. Provocăm colaboratorii noştri să ia atitudine şi nominalizăm: Network One DistributionASBIS Romania şi ELKO Romania să se alăture celor#15min de protest”, au scris cei de la TNT Computers.

Reprezentanţii Aeg Tech s-au alăturat şi ei protestului

”România vrea autostrăzi! Prin suspendarea activităţii în data de 15 martie, ora 15, echipa SC A.E.G.-TECH S.R.L. se alătură protestului inedit #Româniavreaautostrăzi #şîeu, şi atrage atenţia asupra rezultatelor modeste la capitolul autostrăzilor construite de la aderarea din 2007 până în prezent. Ne solidarizăm cu acest protest, deoarece lipsa infrastructurii a adus multe deservicii Braşovului care a pierdut investiţii majore din cauza absenţei autostrăzii Braşov – Comarnic sau Braşov – Sibiu”, au spus ei.

De asemenea, Adami va suspenda activitatea. „Pentru că ne pasă, pe 15 martie la ora 15:00 #PanAdami îşi va suspenda activitatea timp de #15minute în semn de solidaritate cu iniţiativa România vrea autostrăzi. Ne dorim autostrăzi. Ne dorim să fim aliniaţi la standardele internaţionale. #şîeu #Romaniavreaautostrazi #solidaritate#PanAdami #Sibiu”, au scris reprezentanţii firmei pe pagina de Facebook.

La rândul lor, reprezentanţii AIRO&Co au scris: „Omul de afaceri ştefan Mandachi a construit un metru de autostradă la Suceava, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni. Pentru a-i fi alături trebuie sa ne oprim, 15 min. Nimic mai simplu. Pe 15 martie la ora 15.00, #Airo&Co SRL Sibiu îşi va suspenda activitatea timp de #15minute în semn de solidaritate cu iniţiativa “România vrea autostrăzi” şi de protest faţă de dezinteresul autorităţilor de a construi autostrăzi în România.
Protestează şi tu 15minute #şîeu#Romaniavreaautostrazi”.

 

JYSK se opreşte în toată ţara

 

Una dintre cele mai mari firme care activează în Sibiu, JYSK, a anunţat că opreşte activitatea timp de 15 minute în cele 73 de magazine din ţară.

„Existenţa autostrăzilor care să lege oraşe cheie ale ţării, precum şi ţara noastră de restul Europei, este o chestiune din ce în ce mai stringentă. Pentru un retailer, autostrăzile înseamnă un timp de livrare mai scurt, costuri de transport mai mici, un impact mai mic asupra mediului şi drumuri făcute în siguranţă. Atunci când toate regiunile ţării vor fi conectate prin autostrăzi, clienţii noştri îşi vor primi produsele mai repede, cu un cost de livrare mai mic. Credem că fiecare persoană care locuieşte în România este afectată, într-un fel sau altul, de faptul că nu avem autostrăzi, fie că pleacă în vacanţă cu maşina şi petrece pe drum mult mai multe ore decât este necesar, fie că aşteaptă un colet care trebuie livrat din alt capăt al ţării sau pur şi simplu plăteşte mai mult pe un produs, pentru că preţul de la raft reflectă şi preţul transportului”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România şi Bulgaria.

Retailerul danez de mobilă şi decoraţiuni interioare JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Reţeaua numără în prezent 73 de magazine şi are peste 800 de angajaţi.

 

Mandachi, kilometrul său de autostradă şi decizia de a „opri” România

 

Omul de afaceri Ştefan Mandachi a anunţat, la începutul lunii martie, într-un videoclip postat pe youtube, că a făcut un calcul şi, până acum, a pierdut un an şi jumătate din viaţă la volan, parcurgând mai mult de 500.000 de kilometri în 15 ani de când are permis de conducere.

Mandachi vorbeşte, în videoclip, despre bucuria care l-a cuprins când a auzit că se va construi Autostrada Unirii şi despre dezamăgirea de a parcurge 1000 de kilometri în 16 ore, pe drumul unde a sperat să găsească oameni care lucrează la autostradă.

„Din 1 decembrie 2018, trăiesc o stare de bucurie deplină. Atunci au vuit televiziunile că în sfârşit se construieşte autostrada Unirii, spre Moldova. Chiar a doua zi am vrut să fug, să îmbărbătez muncitorii de la autostradă, dar, hai, totuşi să nu exagerăm că, de, au fost Revelionul, Boboteaza, Mica Unire. Nu suntem în China, să facem 1000 de km într-o lună, dar de data asta, chiar plec spre Bucureşti să felicit oamenii de pe marele şantier. Sigur voi vedea mii de oameni muncind cu drag şi spor! Sute de macarale, buldozere, excavatoare, camioane. Atâta-s de fericit, încât i-am iertat pe toţi vinovaţii pentru calvarul de pe şosele de 15 ani, de când am permis. De azi uit că România mor anual 2.000 de oameni în accidente rutiere. Adică mai mulţi decât au murit la Revoluţie. Practic, avem revoluţie în fiecare an. Din `89, în accidente au murit peste 60.000 de oameni, cam cât populaţia oraşului Alba-Iulia. Oare câţi ar fi supravieţuit dacă aveam autostrăzi? Ajung în Fălticeni. Nimic. Roman, Bacău. Nimic. Focşani? Zero. Buzău. Nimic. Bun venit în Bucureşti! Nimic, dar nu mă dau bătut. Mă întorc pe partea cealaltă. Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani. Nimic. M-am întors viu la Suceava. Am condus 1000 de km în mai mult de 16 ore”, spune omul de afaceri Ştefan Mandachi.

Omul de afaceri spune că el, împreună cu toţi românii care circulă „indiferenţi” pe marginea gropii sunt vinovaţi pentru că nu sunt autostrăzi.

„Mii de maşini au trecut pe lângă mine, la doi-trei metri. M-am dus bou ş-am venit vacă. Şi eu sunt vinovat! Eu şi toţi românii care circulăm indiferenţi pe margina gropii. Culmea! Suntem tăcuţi. Probabil ne place acolo. Dacă un singur angajat , dintre cei 500 pe care îi am nu îşi primeşte salariul, cine răspunde? Eu! Dacă pe data de 25 ale lunii, compania mea nu achită, integral şi milimetric, impozitele, cine răspunde? Tot eu! Dar pentru că de 30 de ani nu avem un centimetru de autostradă în Moldova, răspunde cineva? Pentru că suntem luaţi de proşti”, a mai spus Mandachi.

Pentru a nu îmbătrâni fără să aibă parte de autostradă în Moldova, Mandachi a lansat o provocare pentru toţi românii: „În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15.00, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar! Provoacă măcar trei persoane să-şi suspende activitate! E foarte simplu! Eu provoc trei antreprenori: Ion Ţiriac, Gigi Becali, Viorel Cataramă. Eu sunt doar unul, dar dacă am fi 1000? Dacă am fi un milion sau cinci milioane? Eu vreau autostradă aici, în Suceava, în Bucovina, dar tu poate vrei în Munţii Apuseni, în Maramureş, la Craiova sau la Timişoara. Anii trec, mă tem că mă ajung bătrâneţile şi nu mai apuc să văd autostradă la noi, aşa că, am construit eu un metru de autostradă în Moldova”, afirmă Ştefan Mandachi, în timp ce pe imagini se desfăşoară imagini cu şantierul primului şi singurului metru de autostradă din Moldova.

 


comentarii
6 comentarii

O mare prostie -- uitati-va in buzunarul Romaniei iar daca gasiti destui bani -- facet autostrazi daca nu ??? poate gasit bani indeajuns in buzunarele celor ce au vindut tara la bucata -- undeva prin elvetia sau insule exotice -- luati banii de acolo vindeti propietatile --excrocilor si la treaba baieti-- cu opritul muncii opriti si venitul banutilor-- si nu ajuta la nimic -- --Votati cu pricepere iar daca cel ales nu trece la treaba -- la funie cu el --
14.03.2019 19:51
lasa ba vrajeala - toti aia insirati ca opresc activitatea sunt strainoi cu multinationale care ne trateaza de sclavi in propria tara. Nu sunt autostrazi pentru ca strainoii conduc tara noastra si au pus lablele pe toate resursele gratis si Romania nu mai este tara pentru ca nu mai exista institutii de stat
-
14.03.2019 21:47
Mai actualizati lista..... sunt mult mai multi in Sibiu.
Tibi
15.03.2019 08:12
Si taxi 924 isi va opri activitatea de a prelua comenzi in acel interval :D
Hai, la mai mare!
Deiu
15.03.2019 08:26
s-a gasit iar unul sa bage placa cu aia rai (strainii, multinationalele, soros, serviciile, eclipsa de luna, ghinionul, etc.) care sunt de vina pentru tot ce nu se face in Romania. saracii romani "adevarati" vor sa ridice tara asta dar nu sunt lasati !
conditiile de munca la o multinationala sunt mult mai bune decat la patronii romani, la fel si salariile. sunt si exceptii desigur insa putine.
pana una alta nu ne-a luat nimeni cu forta nici resursele si nici la munca.
tot niste romani "adevarati, familisti si crestini ortodoxi" si-au umflat conturile din strainatate si nimeni nu a luat nici o masura ca doar la noi se apreciaza "omul smecher" care se descurca, ba ii mai si injuram pe cei care incearca sa limiteze hotia si coruptia !!!

de fapt noi toti suntem de vina pentru starea de fapt din tara noastra. atat pentru ce e bun cat si pentru ce e rau sau nu functioneaza.

cat timp stam si ne plangem ca vai ce rai sunt altii, ca nu ne lasa si nu ne dau mura in gura, nu o sa evoluam.
e nevoie de o alta mentalitate, de implicare, de luat in considerare nevoile societatii ca intreg, nu doar sa ne gandim cum pot fenta legea, statul si pe ceilalt,i pentru a o duce eu bine.

din fericire generatia tanara este mult mai activa din acest punct de vedere, cu micile derapaje de rigoare insa acestea sunt bolile copilariei. noi nu avem o traditie a democratiei inca.
robert
15.03.2019 11:35
Joacă PSD în favoarea Rusiei? Există înţelegeri ascunse cu decidenţi de la Kremlin? Câte am putea să ne imaginăm!

Iarăşi despre "trădători" şi trădări - o temă recurentă a tuturor campaniilor. Doi dintre economiştii opoziţiei, Florin Câţu (PNL) şi Andrei Caramitru (USR), au lansat deunăzi atacuri similare: prin OUG 114, PSD a lovit în companiile energetice româneşti şi a favorizat importurile de gaz de la Gazprom. OUG acordă facilităţi către Interagro şi Oltchim, ultima finanţată de o bancă rusească. Darius Vâlcov este unul dintre apropiaţii intermediarilor prin care Gazprom exportă în România, având un istoric public al legăturilor cu ei. În acelaşi timp, susţin cei doi economişti ai opoziţiei, OUG 114 nu aduce bani la buget, aşa cum s-a dorit, dar zguduie economia şi va genera rapid o criză practic autoprovocată. România pare a fi vulnerabilizată potrivit unui plan ce vizează instaurarea unui regim care să justifice naţionalizări, vânzări de active ieftine, acţiuni de forţă majoră.

Prin urmare, ar fi firească bănuiala că urmaşii lui Ion Iliescu acţioneză pentru scoaterea României din angajamentele politice şi economice cu Occidentul pentru a o pune la dispoziţia Rusiei. Ar exista dovezi că Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi ministrul de finanţe Eugen Teodorovici acţionează, într-adevăr, la ordine din exterior?

Să zicem că una ar fi legea offshore, compromisă de Dragnea, fiindcă a blocat investiţiile americane din Marea Neagră, un obiectiv strategic al Rusiei. Dar, poate, mai simplu, Dragnea nu a primit cât a vrut şi de aia a blocat-o, să arate că el e jupânul. Pentru cunoscători e mult mai credibil. Sau un indiciu ar fi vizita ministrului Teodorovici la Moscova cu puţin timp înaintea apariţiei OUG 114? Ca să taxezi prosteşte, de-a valma, să îngropi fonduri private de pensii ori să devalizezi companiile energetice e suficient să vezi bugetul cum crapă de prea mult promisiuni, iar pe ei să nu-i ducă mintea. Ceea ce pare mult mai credibil decât mutări în plic primite de la Putin.

Alte legături privind o coordonare din exterior - vizita lui Valer Dorneanu, preşedintele CCR, la Moscova, fără avizul MAE, înainte de scoaterea din joc a şefei DNA prin modificarea atribuţiilor preşedintelui. La câte tâmpenii şi mai grave s-au propus la PSD, asta a fost o schimbare aproape decentă. Sau să vorbim de dovezi ale implicării de la răsărit când evaluăm suportul media generos acordat de posturile de propagandă ruseşti declaraţiilor anti-europene ale Vioricăi Dăncilă şi Liviu Dragnea? Păi ce ar trebui să facă? Să descurajeze nişte idioţi utili? Dar dacă am discuta despre referendumul pentru familie, utilizat de PSD? Avem în interior cercuri religioase mai radicale şi îndoctrinate decât ce ar putea Dughin să ne înveţe.

Joacă PSD în favoarea Rusiei? Există înţelegeri ascunse cu decidenţi de la Kremlin? Am putea să ne imaginăm foarte multe! Până la dovezi, putem spune liniştiţi că opoziţia e în pană de idei în campanie. Deriva din societate nu e opera unor forţe ostile din afară, care lucrează incredibil de eficient prin intermediul unor trădători de la vârful statului, aşa cum afirmă opoziţia. Ai noştri vor să fure nederanjaţi de normele occidentale, nu să fure pentru a pune plocoane la picioarele Rusiei. Vor România pentru ei. Cea mai mare trădare a intereselor naţionale este să votezi şi să pui în funcţii indivizi incapabili, lacomi, proşti de-a dreptul şi corupţi. Ei vor face din prostie, interes oneros şi frica de puşcărie un amestec mult mai periculos pentru viitor decât orice trădare imaginabilă.
mihai chiper
15.03.2019 12:47
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia