logo
Risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș
Laura BUCIU
909 vizualizari
Risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș

Riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş la altitudini mai mari de 1.800 de metri este mare, spun salvamontiștii, acesta atingând gradul 4, pe o scală de la 1 la 5. Ca urmare a creşterii riscului de producere a avalanşelor, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu le solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţiilor Făgăraşului şi, de asemenea, să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă, pentru a nu avea loc accidente.

  • „Turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă în zona Bâlea Lac sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările echipei Salvamont aflată în zonă. Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă)”, se arată într-un comunicat de presă emis luni de reprezentanţii Serviciului Judeţean Salvamont Sibiu.

Traseele turistice superioare cabanelor din munţii Făgăraşului sunt închise din cauza vremii nefavorabile pentru ascensiuni montane.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia