logo
Rezervişti voluntari. Perioada de recrutare şi selecţie, prelungită până în 22 iunie! Acte necesare pentru depunerea dosarelor
Rareș BIŢU
3628 vizualizari
Rezervişti voluntari. Perioada de recrutare şi selecţie, prelungită până în 22 iunie! Acte necesare pentru depunerea dosarelor

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a prelungit perioada de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari pentru anul 2018. Termenul limită pentru depunerea dosarelor va fi 22 iunie, nu 8 iunie cum a fost anunţat iniţial.

  • "M.Ap.N. a iniţiat un proiect de lege pentru completarea respectivului act normativ, document aflat în dezbatere publică pe site-ul instituţiei militare, în vederea creşterii atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, citat de Mediafax. 

Numărul de posturi disponibile pentru rezerviştii voluntari în acest an este de peste 3.400, dintre care aproximativ 380 pentru ofiţeri, 140 pentru maiştri militari, aproximativ 680 pentru subofiţeri şi peste 2.200 pentru gradaţi şi soldaţi.
Candidaţii pot fi din rândul rezerviştilor sau cetăţeni care nu au îndeplinit serviciul militar, dar care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar.
Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii care au domiciliul pe raza judeţului Sibiu, se vor prezenta la sediul Centrului Militar Judeţean Sibiu, pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente:

a) actul de identitate, în original şi în copie;
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim 6 luni înainte de data depunerii;
c) acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi copie;
d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, în original şi în copie (dacă este cazul).
 

  • "La prezentarea la sediul Centrului Militar Judeţean Sibiu, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/ centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială ( dacă este cazul). Procedurile de recrutare a rezerviştilor voluntari se desfăşoară în baza Legii nr. 270 din 13 noiembrie 2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia", transmit reprezentanţii Centrului Militar Judeţean Sibiu.

Persoanele interesate din judeţul Sibiu se pot prezenta la sediul Centrului Militar Judeţean Sibiu de pe strada Nicolaus Olahus, nr.1, pentru a obţine mai multe informaţii.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia