logo
Restaurantul "Ferdinand I al României”, la noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac
Restaurantul


Iarna s-a instalat destul de bine în Masivul Făgăraş, la Bâlea Lac şi de câteva ore ninge, stratul de zăpadă depus fiind deja de câţiva centimetri. Chiar dacă, spre deosebire de alţi ani, anotimpul alb a sosit ceva mai târziu pe crestele muntoase de aici, există preocupări foarte serioase ca turiştii, iubitorii de adrenalină şi inedit, să aibă parte şi în acest sezon, de posibilitatea şi bucuria de a vizita un obiectiv unic în această parte a Europei, de a trăi experienţe cu adevărat fabuloase. Organizarea unei noi ediţii a Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac” este în plină desfăşurare, cea mai importantă noutate adusă de cei ce deţin proiectul fiind legată de importanta aniversare pe care România o trăieşte în acest an.
“Marea sărbătoare a Centenarului României Mari a determinat responsabilii Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac” să pregătească un sezon cu totul special, prin care să marcheze, într-un mod inedit, importantul eveniment pentru România şi poporul român. Astfel, încă de acum, sezonul 2018 – 2019 se anunţă a fi unul al surprizelor, cu multe premiere, unele având legătură directă cu “ROMÂNIA 100”, aniversarea Marii Unirii din 1 DECEMBRIE 1918, de la Alba Iulia”, ne informează, printr-un comunicat de presă, responsabilii proiectului.
Deşi, conform estimărilor şi programului stabilit, mai sunt câteva săptămâni până la momentul începerii lucrărilor de edificare a celui de-al paisprezecelea Hotel de Gheaţă, obiectiv unic în zona de sud – est a Europei, organizarea întregului proiect decurge bine, astfel că se întrevede un nou sezon plin de evenimente în “Ţinutul de Cleştar” din inima Masivului Făgăraş – Bâlea Lac.

Un restaurant cu nume de rege

“În premieră pentru acest proiect, restaurantul ce va fi amenajat în holul principal al Hotelului de Gheaţă va purta un nume distinct, ales special pentru a marca aniversarea României Mari: “Ferdinand I al României”. De asemenea, meniul disponibil la acest restaurant va fi adaptat cum se cuvine, astfel că, pe lângă băuturile şi felurile de mâncare deja cunoscute de la ediţiile anterioare, oaspeţii vor putea gusta aici şi anumite preparate speciale.
Ca urmare, vizitatorii ce vor ajunge în acest sezon la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac vor avea parte de o “lecţie de istorie” cu adevărat specială, pe lângă informaţiile referitoare la marea personalitate a istoriei acestei ţări, pe care le vor putea afla, sub diverse modalităţi, la faţa locului, aceştia având ocazia de a admira câteva lucrări sculptate în gheaţă, inspirate din viaţa, personalitatea ori activitatea marelui rege. (Lucrările în gheaţă ce vor decora, în acest sezon, ineditul hotel de la Bâlea Lac, vor fi realizate de cunoscutul sculptor sibian Eugen Petri, cel care se va alătura echipei conduse de avrigeanul Dumitru Moscu, realizatorul sculpturilor din ediţiile anterioare ale proiectului.)
Numit şi “Ferdinand I Întregitorul de ţară”, în semn de recunoaştere a rolului deosebit de important pe care acesta l-a avut în procesul de făurire a României Mari, acesta a fost cel de-al doilea rege ce a condus Regatul României. A fost încoronat la 10 octombrie 1914, sub denumirea de Ferdinand I, în urma morții unchiului său, regele Carol I. A condus România în timpul Primului Război Mondial, alegând să lupte de partea Antantei împotriva Puterilor Centrale, fapt care a avut ca efect excluderea sa din Casa Regală de Hohenzollern de către împăratul Wilhelm al II-lea al Germaniei.
La sfârșitul războiului, România a încheiat procesul de realizare a statului național - unitar, prin unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Vechiul Regat. La 15 octombrie 1922, la Alba Iulia, Ferdinand s-a încoronat drept rege al României Mari”, se mai menţionează în acelaşi comunicat.

Hotel, igluuri, biserică, parc de distracţii…

Îndată ce condiţiile meteorologice vor fi prielnice pentru acest demers, la Bâlea Lac, vor începe lucrările de ridicare al celui de-al zecelea Hotel de Gheaţă şi al celorlalte construcţii (Biserica de Gheaţă, “satelitul” din cele trei igluuri, pârtiile şi zonele de distracţie pe zăpadă etc).

Tema proiectului din acest sezon este “Frozen Love”, iar prin aceasta se doreşte promovarea dragostei şi a pasiunii pentru natură, aer curat, drumeţie montană şi Masivul Făgăraş în timpul anotimpului rece.
Dacă nu vor interveni probleme deosebite, Hotel of Ice Bâlea Lac va fi deschis pentru vizitare în Ajun de Crăciun. (D.F.)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia