Tribuna
Reprezentanții Spitalului de Urgență, după moartea femeii de 39 de ani: Inițial a stat 7 minute în UPU
Reprezentanții Spitalului de Urgență, după moartea femeii de 39 de ani: Inițial a stat 7 minute în UPU
© facebook.com/ Maria Ciorogar

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență spun că femeia de 39 de ani, care a murit, în 28 decembrie, după ce a fost plimbată între spitale, a venit la UPU și a stat doar șapte minute, apoi a plecat fără să fi intrat în cabinet pentru consultație. Totul poate fi văzut pe camerele de supraveghere.

  • „În urma vizualizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în data de 28 decembrie 2017, facem următoarele precizări: pacienta, însoțită de aparținătoare, s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu la ora 15.58 și a părăsit unitatea la ora 16.05. În acest interval de timp, pacienta nu s-a înregistrat pentru a putea fi consultată. Imaginile dovedesc că pacienta și aparținătoarea au petrecut un timp extrem de scurt în cadrul UPU, unde se derula o activitate specifică, personalul răspunzând solicitărilor pacienților”, se arată într-un comunicat al unității medicale.

Potrivit documentului, femeia a revenit la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu în aceeași zi, la ora 18.35, adusă de un echipaj SMURD cu medic de la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Militar.

  • „Personalul medical al UPU a acționat în mod profesionist și prompt, femeia intrând de urgență în sala de consultații. Conform fișei medicale, la ora 18.40 pacienta se afla deja în investigații. În jurul orei 19.00, pacienta a suferit un stop cardio-respirator. Personalul medical a încercat resuscitarea sa, făcând tot ceea ce a fost posibil pentru salvarea vieții pacientei dar, din păcate, la ora 22.00 a fost declarat decesul femeii”, se mai arată în comunicat.

Cazul este în atenția Consiliului Etic al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, care s-a autosesizat și va analiza circumstanțele evenimentului si eventualele  încălcări ale principiilor morale sau deontologice în relaţia pacient - cadru medico-sanitar şi auxiliar din cadrul spitalului, prevăzute în legislaţia specifică.

O anchetă se desfășoară și la Spitalul Militar Sibiu, unde a ajuns femeia și unde starea ei s-a agravat.

CITEȘTE și:

Anchete la Spitalul de Urgență Sibiu și la Spitalul Militar Sibiu după ce o pacientă plimbată între Urgențe a murit






comentarii
1 comentarii

Revoluție adevărată. Spagarii din Spitalul Militar sunt preocupați doar cum să isi angajeze amantele şi neamurile. Ia întreabă-o pe madam Ghibu, sefa biroului statistică medicală de la militar angajată de fostul director amândoi consăteni din Gura Râului, ia întreabă-l pe inginerul medical de la Militar ne-am cu juristul care habar nu are de nimic, ia întreabă-l pe seful resurselor umane de la militar venit în funcție fără examen
Justitiarul
10.01.2018 19:37
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA