logo
spartan
Replica ministrului Trif la unele acuzaţii din presa locală: „Orice informație legată de plățile ministerului este publică, ceea ce o face accesibilă oricărui jurnalist”
Replica ministrului Trif la unele acuzaţii din presa locală: „Orice informație legată de plățile ministerului este publică, ceea ce o face accesibilă oricărui jurnalist”
Pentru corecta informare a opiniei publice, principiu de la care nu ar trebui să se abată nicio instituție publică și, mai cu seamă, nicio instituție de presă, ministerul Turismului face următoarele precizări, în urma apariției unui articol într-o publicație din Sibiu. Prin articolul „Atacat în presa centrală, ministrul Trif se apără la Sibiu. România a punctat la capitolul prezență în online”, ministrul Turismului consdieră că au fost transmise în spațiul public informații lipsite de adevăr, ceea ce produce prejudicii nu doar Ministerului Turismului, ci și publicului larg.

„Astfel, informația conform căreia Ministerul Turismului a plătit prea târziu taxele este falsă în totalitate. Ministerul turismului nu a fost nevoit să plătească nicio sumă de bani pentru înscrierea la târgul de turism World Travel Market, desfășurat la Londra, în perioada 5 – 7 noiembrie 2018. O minimă verificare a acestui aspect la Ministerul Turismului ar fi lămurit faptul că ministerul și organizatorii târgului au convenit de comun acord ca România să nu plătească niciun ban în avans. Suma aferentă va fi virată după încheierea târgului, conform contractului negociat și agreat și datorită faptului că ministerul s-a dovedit a fi un partener de încredere, care a plătit la timp facturile precedente. Orice informație legată de plățile ministerului este publică, ceea ce o face accesibilă oricărui jurnalist care ar depune minimul efort de a întreba înainte de a da publicității informații neverificate, fapt ce este în deserviciul interesului public.

În plus, pentru corecta informare a publicului, subliniem faptul că Ministerul Turismului a respectat termenele de înscriere la târgul de turism de la Londra. Participarea la evenimentul din Londra a fost stabilită în timp util. Ministerul nu a depășit termenul impus de organizatori, dovadă fiind participarea la târg. În urma unei evaluări interne și după ce la consultarea de piață realizată în acord cu legea achizițiilor publice nu a participat niciun agent economic, ministerul a decis continuarea procedurilor privind participarea la cel mai mare târg de turism din lume destinat exclusiv profesioniștilor din domeniu. În acest sens, standul României a fost realizat de către organizatorii londonezi, pe o suprafață de 300 de metri pătrați, arie cerută de minister datorită interesului ridicat al operatorilor români din turism care au dorit să participe la târgul londonez. Având în vedere că standul a fost realizat de către organizatorul celui mai mare târg de profil, și calitatea standului realizat a fost una ridicată, care a respectat conceptul și linia arhitecturală a târgului. Standul României a pus la dispoziție spații pentru întâlnirile de afaceri ale operatorilor români din turism cu cei străini interesați de țara noastră, a avut plasme de mari dimensiuni pe care au rulat filmele de promovare ale României, logo-ul țării noastre a fost și el prezent în toate zonele importante, a  avut chiar și un element arhitectural, un cub special creat pentru a atrage atenția asupra standului. Menționăm că toți cei 41 de expozanți au participat gratuit la standul României. Raportat la ediția de anul trecut, ministerul a redus costurile participării la târgul din Londra cu aproximativ 25%. În plus, România a fost prezentă pe platforma online, ceea ce a înlesnit organizarea întâlnirilor necesare operatorilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Turismului.

Pentru a veni în susținerea acestor precizări, MT a anexat imagini de la târgul din Londra și declarații video ale operatorilor români din turism prezenți la stand.

„Imaginile de la Londra dovedesc faptul că afirmația din articol potrivit căreia operatorii români ar fi fost nemulțumiți de calitatea standului este, de asemenea, falsă , fapt dovedit de înregistrările postate pe pagina de Facebook a ministerului Turismului. În același timp, articolul nu precizează numele operatorilor așa-zis nemulțumiți, ceea ce ridică semne de întrebare asupra veridicității informațiilor prezentate și indică o lipsă de asumare a răspunderii nejustificată pentru un jurnalist. Totodată, în imaginile postate pe pagina de facebook a ministerului oricine poate observa diferențele majore între amploarea standului României și cel al Germaniei, de exemplu, sau al Austriei sau Olandei, standuri cu dimensiuni reduse”, se mai arată în comunicat.

„Orice atac nefondat la adresa Ministerului Turismului produce prejudicii României! Știu că în Sibiu sunt simpatii politice, că un atac la adresa președintelui PSD Sibiu, care este și ministrul Turismului, este de maxim interes pentru audiență, dar nu este normal ca, din cauza unor răfuieli personale, politice, să aibă de suferit instituțiile statului român care își fac treaba ! Îi asigur pe reprezentanții mass-media de întreaga mea disponibilitate ori de câte ori își doresc să verifice câte o informație ! Interesul public trebuie să primeze în fața oricărui alt tip de interes”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

 

comentarii
4 comentarii

Tare ministrul turismului. Cate minciuni si cata dezinformate din partea frustratilor !!!!! Pe ce v-ati bazat mai mincinosilor cand ati dat ieri fake news??? Azi,adevarul a iesit la iveala.
Intrati pe fb Ministerului Turismului, sa vedeti cat de frumos este standul Romaniei si cat de cautat este.
Felicitari Ministerul Turismului!
08.11.2018 18:24
parca erau multumiti toti operatorii din turism cum lucreaza trif ca fat-frumos la propasirea idealurilor turistice.
acum cand au aparut opinii contrare s-a scos si placa standard de prin anii '50: reactionarii pun bete in roate dezvoltarii oranduirii comuniste si dezvoltarii multilaterale a omului nou !!!
e invidiosi dom'le pe cele 10 tone de grau la hectar obtinute de tov. trif.
e un FAPT ca Romania lipseste din catalogul de prezentare al targului si ca operatorii nu au avut acces la sistemul online de prezentare si programare !
iar standul cu 5 planse a costat 200.000 lire sterline !!!
intrati pe site-ul targului si comparati cu ce vedeti la standul Italiei sau Greciei care au costat mult mai putin.
mda, vorbim de fake news dar site-ul si imaginile oficiale sunt trucate iar cele ale ministerului nu.
cine va mai crede, ca operatorii de turism deja se duc singuri la targuri decat sa se mai incurce cu ministrul nostru amator doar de chermeze si invitatii gratuite !
mda, e cel mai cautat stand din lume, din univers chiar, ne cer martienii reteta !
08.11.2018 23:01
A explicat omul dar tu cu creierul de maimuta ce sa pricepi ! Romania si toti operatorii romani, au fost pe platforma de prezentare online. Adica electronic si cum se traieste in 2018, toti se uita pe telefon. Si intalnirile dinainte se fac tot electronic pe platforma online. Londra e targ de profesionisti, nu intra loaze ca tine sa ia un fluturas de hartie sa vada unde este. Se intra de pe telefon pe platforma. Multi idioti postaci are si pnl -ul si fdgr- ul vai de steaua lor.
@ postacul PNL
09.11.2018 08:03
ai naibii romanii astia care sunt digitalizati pana in maduva oaselor si nu mai au nevoie de nimic altceva !
numai noi nu eram in catalogul OFICIAL al targului (si intamplator nici pe platforma online la partea de programare ci doar la prezentare). de ce oare ?
ai naibii francezi, spanioli, italieni, japonezi sau americani care sunt cramponati in evul mediu dpdv turistic si au nevoie de prezenta si in catalog si pe panourile de informare din targ.
in schimb standurile lor erau pline de monitoare touch cu prezentari interactive si televisoare de 2m diagonala.
la al nostru erau mese, scaune si un televizor amarat.
sigur operatorii nostrii au comentat din cauza ca erau super multumiti de eforturile (de shopping personal) ale oficialilor romani care erau responsabili cu acest targ !!!
dar na, la fapte psd-ul sta prost si incearca sa compenseze hotia si coruptia cu insulte.
din pacate pentru ei faptele raman, minciunile se dezumfla imediat !
surpriza ! la 8 dimineata s-a trezit papagalul psd cu minciunile aferente
10.11.2018 14:28
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia