logo
Reparații capitale în cartierul Hipodrom I: carosabil, trotuare, zone verzi, rețele, parcări înierbate, zonă verde pe 3.000 mp
Sorana MAIER
1074 vizualizari
Reparații capitale în cartierul Hipodrom I: carosabil, trotuare, zone verzi, rețele, parcări înierbate, zonă verde pe 3.000 mp
© Răzvan NEGRU

Primăria Municipiului Sibiu a inițiat zilele acestea o procedură de achiziție pentru execuția lucrărilor de reparații capitale în zona din cartierul Hipodrom I, delimitată de străzile Nicolae Iorga - Calea Cisnădiei - Aleea Frații Buzești.
Valoarea estimată a contractului este de 6 milioane de lei și include mai multe tipuri de lucrări care vor fi executate în zona indicată. Carosabilul și trotuarele se vor reabilita prin refacerea straturilor rutiere și pavarea cu asfalt, iar amenjarea trecerilor dintre trotuar și carosabil se va avea în vedere asigurarea accesului pentru persoanele cu handicap.
Proiectul prevede amenajarea a aproximativ 300 de locuri de parcare realizate prin pavarea cu dale înierbate, căutându-se soluții pentru suplimentarea locurilor existente printr-o utilizare mai eficientă a spațiului.
Proiectul de reabilitare va cuprinde și amenajarea de zone verzi, urmând să se însămânțeze cu gazon peste 3000 de metri pătrați și se vor planta arbori.
Și rețelele de utilități vor fi modernizate în cadrul proiectului, rețeaua de preluare a apelor pluviale va fi extinsă prin amenajarea de noi guri de scurgere, rețeaua de iluminat public va fi complet modernizată în zona indicată prin montarea a aproximativ 80 de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED. Se va amenaja tubulatura subterană pentru coborârea cablajului metropolitan pe o lungime de aproximativ 1,4 km.
Primăria Sibiu a prevăzut amenajarea a două locuri de joacă noi în zonă: unul pe strada Nicolae Iorga, în dreptul blocului 70 și unul pe Aleea Frații Buzești, în dreptul blocului 13.
Termenul de execuție a lucrărilor este de 8 luni de la data la care se va semna contractul în urma procedurii de achiziție publică.

© Răzvan NEGRU
 
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
3 comentarii

Asta e hipodrom I ???
Alb
21.03.2018 13:00
Parcarea din spatele blocului in care sunt banca Transilvania, RCS RDS si altele de ce nu este cuprinsa ? In spatele cladirii hidroforului isi fac veacul oamenii strazii. Zona a devenit un focar de infectie.
IDA
21.03.2018 13:08
Aleea Fraţii Buzeşti tocmai ce a fost reasfaltată anul trecut. Deja e necesară intervenţia aici?
Gretel
21.03.2018 14:28
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia