logo
Registrul Auto Român: "Şoferii prinşi fără ITP nu riscă închisoarea. Nu am avut niciodată o astfel de iniţiativă!"
Rareș BIŢU
1795 vizualizari
Registrul Auto Român:

Au făcut vâlvă în ultima vreme zvonurile potrivit cărora şoferii prinşi că au Inspecţia Tehnică Periodică suspendată sau expirată vor face închisoare.  

Registrul Auto Român (RAR) a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă că respinge informaţiile difuzate recent în mass-media conform cărora RAR şi DRPCIV ar dori să introducă o prevedere legală, prin care posesorii de autovehicule care au ITP suspendat sau expirat, respectiv înmatricularea suspendată, să fie pasibili de închisoare prin întocmirea unui dosar penal. 

  • „Registrul Auto Român respinge informaţiile difuzate recent în mass-media potrivit cărora RAR şi DRPCIV ar dori să introducă o prevedere legală, prin care posesorii de autovehicule care au ITP suspendată sau expirată, respectiv înmatricularea suspendată, să fie pasibili de închisoare prin întocmirea unui dosar penal. RAR precizează că nu a avut niciodată şi nici nu are în vedere o astfel de iniţiativă, deoarece normele legale în vigoare prevăd clar că abaterea menţionată mai sus reprezintă contravenţie sancţionată doar prin amendă (ca sancţiune principală) şi puncte de penalizare (ca măsură complementară). Aşadar, spre exemplu, în cazul în care un autovehicul este oprit de poliţie în trafic şi se constată că are ITP expirată, pe lângă sancţiunea principală şi cea complementară, se dispune şi reţinerea certificatului de înmatriculare, fapt ce va atrage după sine, începând cu 20 mai 2018, şi suspendarea înmatriculării, fără consecinţe de natură penală”, se arată într-un comunicat al RAR, remis vineri Agerpres.

Potrivit sursei citate, odată ce posesorul autovehiculului se prezintă la staţiile ITP autorizate şi obţine ITP valabil, se ridică automat şi suspendarea dispusă asupra înmatriculării.
Toate aspectele precizate în acest comunicat sunt stipulate in OG Nr. 14/2017 de modificare i completare a OUG 195/2002 privind circulatia vehiculelor pe drumurile publice.

 

comentarii
1 comentarii

DAR CA O PROGRAMARE PESTE ,,RAND" LA REGISTRUL AUTO SIBIU COSTA 300-400 DE EURO ESTE ADEVARAT? SPE CA NU VOR RASPUNDE NEGATIV!
BEN
10.02.2018 22:33
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia