Tribuna
Reacţii după vizita ministrului Turismului la Bâlea Lac
Dan FRÂNCU
3534 vizualizari
Reacţii după vizita ministrului Turismului la Bâlea Lac
Vizita de acum câteva zile a ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, în zona Bâlea Lac şi discuţiile purtate cu reprezentanţii administraţiilor locale, cei ai agenţilor economici din domeniul turismului ce au activitate aici, dar şi cu diverşii experţi şi consultanţi, a făcut ca speranţa pentru realizarea proiectului „200 de zile de zăpadă pe an - Dezvoltare Durabilă în Masivul Făgăraş” (proiect prevăzut în Masterplanul de Investiţii în Turism aprobat prin HG nr. 558/2017) să fie mai aprinsă ca niciodată.

Cum este şi normal, printre cei ce s-au bucurat sincer de această deplasare în zonă, dar mai ales de discuţiile purtate cu acest prilej, sunt reprezentanţii societăţii ce deţine Hotelul de Gheaţă, singurul obiectiv de acest fel din partea de sud – est a Europei. La aproximativ o săptămână după vizita repre­zentantului Guvernului României, adminis­tra­torii Hotelului de Gheaţă au trimis repre­zentanţilor presei un comunicat, în cuprinsul căruia salută iniţiativa Ministerului Turismului de a demara proiectul referitor la realizarea domeniului schiabil Bâlea.

„Domeniul schiabil Bâlea ar putea aduce 150 de kilometri de pârtie în masivul Făgă­raş. Salutăm iniţiativa Ministerului Turis­mului de a demara acest proiect, pentru care s-a făcut o primă documentare tehnică în anul 1974, dar care nu a fost realizat. Ne bucură vizita ministrului Turismului, Mircea Dobre, la Bâlea Lac, pentru a studia în­deaproape potenţialul turistic al acestei zone şi pentru a discuta problemele tehnice şi juridice. La întâlnire au fost invitaţi toţi cei implicaţi în realizarea acestui proiect. Dome­niul schiabil Bâlea este prioritar în lista celor trei proiecte de interes naţional şi 143 depu­se de administraţiile locale, ce vor putea primi finanţare în cadrul Master Planului pentru Turism", menţionează Bernhard Moestl, director de marketing Hotel of Ice Bâlea Lac. În completarea sa, Arnold Klingeis, iniţiatorul proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac, menţionează într-o declaraţie de presă: "Noi aşteptăm de 20 de ani acest proiect. Cred foarte mult în acest proiect, mai ales că natura confirmă în fiecare an că zăpada persistă aici pe o perioadă mai lungă decât în alte staţiuni. La Bâlea Lac avem zăpadă până în luna iunie. Mă bucur să văd că în sfârşit am ajuns şi noi la rând, pe lista priorităţilor, iar zona Bâlea va fi în atenţia autorităţilor centrale, pentru a pune în aplicare un proiect care a-nceput acum 50 de ani. Cu siguranţă, acum 50 de ani cei care au ranalizat potenţialul turistic şi schiabil au facut-o cu mult profesionalism şi au ajuns la concluzia că acest domeniu schiabil se poate realiza cu tehnologia şi cu ştiinţa de atunci, deci, cu siguranţă că se poate face mult mai mult cu tehnologia şi cu ştiinţa de acum. Acest proiect va ajuta această zonă dar va ajuta România să aibă 150 de kilometri de pârtie într-o staţiune montană care astfel va fi competitivă cu marile staţiuni de schi din Austria sau Elveţia. Este un proiect foarte important pentru noi. Sperăm şi ne dorim ca acest lucru să se întâmple. Vom contribui cu tot ce ne stă în putinţă ca acest proiect să se realizeze. Un prim pas este făcut. Mai este un drum lung de făcut, dar cu voinţă şi cu încredere se va ajunge la realizarea lui".

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac atrage în fiecare sezon mii de turişti din România şi din întreaga lume. Ajuns la cea de-a trei­sprezecea ediţie, Hotelul de Gheaţă abor­dează în acest sezon tematica muzicală, prin designul camerelor. Sculpturile în gheaţă reprezintă vedete ale muzicii româneşti şi internaţionale. Corina Chiriac, Holograf, Manfred-Michael Seiler (Dragonul), Freddie Mercury şi membrii trupei Queen, Elvis Presley, Michael Jackson, Prince, ABBA, Madonna, Peter Maffay, BZN şi The Rolling Stones sunt artiştii cărora li s-a dedicat câte o cameră în Hotelul de Gheaţă în această iarnă, la Bâlea Lac. 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA