logo
Răzvan Suma și Adrian Mantu, în concert la Biblioteca ASTRA: „Vă plaCello?"
Andra MARINESCU
424 vizualizari
Răzvan Suma și Adrian Mantu, în concert la Biblioteca ASTRA: „Vă plaCello?
Răzvan Suma și invitatul său, Adrian Mantu, doi dintre cei mai talentați violonceliști români ai prezentului, propun publicului sibian o incursiune nonconformistă în repertoriul pentru violoncel printr-un concert cu totul excepțional, parte din turneul național „Vă plaCello?”. Evenimentul va avea loc luni, 22 octombrie, de la ora 19, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în continuarea Stagiunii "ICon Arts @ Biblioteca ASTRA", serie de evenimente inclusă în programul ambițios „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR pentru a sărbători Centenarul alături de public și cei mai buni artiști ai momentului.


Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numai prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastra2@gmail.com. Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio oferite de partenerii evenimentului, Senator Wine – un alt produs made in Romania care se bucură de succes internațional.
Turneul „Vă plaCello?” va aduce pe aceeași scenă compoziții originale scrise pentru două violoncele de J. B. Barrière, D. Popper, L. Boccherini şi J. Fr. Dotzauer. De asemenea, repertoriul va include şi prelucrări româneşti ale unor piese foarte cunoscute de V. Jianu, dar şi o abordare neconvenţională a unor hituri pop/rock îndrăgite de toată lumea și adaptate astfel încât să surprindă și să apropie cât mai mulți noi adepți ai acesui instrument complex.
Cei doi artiști de vârf, fiecare cu o carieră impresionantă pe scenele internaționale, s-au reintâlnit pe aceeași scenă după 20 de ani, la ediția ICon Arts Roma 2017. A rezultat un performance similar unei reacții chimice prin complexitatea muzicii create de cei doi artiști, succesul acelui concert contribuind semnificativ la decizia de a contura mai târziu acest un turneu național.
Și de această dată, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu invită iubitorii muzicii clasice să viziteze cu prilejul acestui concert o expoziție specială dedicată violoncelului, instrument remarcat prin numeroase calități aparte, fiind, în egală măsură, clasic și modern. Vor fi puse în lumină discuri de vinil, CD-uri și nu în ultimul rând partituri care pun în valoare versatilitatea acestui instrument muzical, a cărui istorie începe în prima jumătate a secolului al XVI-lea.
De la lansarea în 2012 a întrebării „Vă place Bach?”, violoncelistul Răzvan Suma a oferit publicului din România două ediții ale turneului omonim ce au cuprins repertoriul marelui compozitor german, iar apoi a revenit în fiecare an cu noi propuneri, menite să introducă publicul românesc în universul muzical al compozitorilor de geniu ai muzicii clasice: „Vă place Brahms?” (2014), „Vă place Tango?” (2015), „Vă place SCHU/bert/mann?” (2016), „Vă place Beethoven?” (2017).
Cu un repertoriu menit să incite publicul, o vestimentație deosebită și o scenografie specială, cei doi muzicieni vor fi prezenți pe cele mai importante scene ale țării, fiind acompaniaț̦i de un design de lumini atipic pentru artiștii de muzică clasică, neconvențional, dar adaptat repertoriului de violoncel și menit să atragă și un public tânăr, nefamiliarizat încă cu virtuțile acestui instrument versatil.

comentarii
1 comentarii

Si uite asa se "educa" publicul sa nu plateasca pentru actul de cultura. Ce era daca se platea un bilet, de 5-10 lei?
In urma "intarilor libere" vom ajunge sa vedem doar acte de cultura sustinute financiar de companii, iar altele / altii (artisti) vor muri de foame, ca nu-i va plati nimeni, daca vor indrazni ca ceara bilet.
Maria
19.10.2018 18:42
Din aceeasi categorie
sevis

tdc sibiu

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
brukenthal
Licitatie publica

accentmedia