logo
RAZIE! 18 șoferi și 7 pasageri, sancționați într-o oră, pe DN 1, la Șelimbăr, pentru că nu foloseau dispozitive de siguranță
RAZIE! 18 șoferi și 7 pasageri, sancționați într-o oră, pe DN 1, la Șelimbăr, pentru că nu foloseau dispozitive de siguranță

Poliţiştii Serviciului Rutier Sibiu au desfăşurat, marți, între orele 13 și 14, o acțiune al cărei scop a fost reducerii consecinţelor victimizării din accidente rutiere. Oamenii legii au vurt ca atât conducătorii auto, cât și pasagerii, să conștientizeze importanţa utilizării dispozitivelor de siguranţă.

Un număr de 18 șoferi și 7 pasageri au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 2.175 de lei întrucât au fost depistați circulând fără a purta centura de siguranță.

  • „Reamintim faptul că centura de siguranţă este proiectată pentru a asigura ocupantul împotriva unei mişcări bruşte ce rezultă în urma unei coliziuni sau opriri precipitate. Centura de siguranţă reduce riscul de deces sau vătămare gravă prin reducerea forţei secundare de impact prin fixarea utilizatorului în poziţia corectă. În acelaşi timp,  eficientizează la maxim airbag-urile şi previne aruncarea din vehicul”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Principalele sancțiuni prevăzute de lege în cazul nerespectării normelor privind portul centurii de siguranță sau folosirea dispozitivelor omologate pentru transportul copiilor sunt: nerespectarea obligației conducătorilor auto de a purta, în timpul circulației pe drumurile publice, centura de siguranță ori căștile de protecție omologate, după caz: 2 sau 3 puncte amendă și 2 puncte penalizare; nerespectarea obligației pasagerilor aflați într-un autovehicul și tractor agricol sau forestier de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranță omologate se sancționează cu 2 sau 3 puncte amendă; nerespectarea obligației conducătorului de autovehicul de se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranță sau sunt transportate în dispozitive de fixare În scaune pentru copii omologate: 4 – 5 puncte amendă și 3 puncte penalizare; nerespectarea dispozițiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță: 4 – 5 puncte amendă și 3 puncte penalizare.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia