logo
Răşinărenii au lăsat robinetele deschise de teama îngheţului. Au golit rezervoarele şi rămân fără apă!
Sorana MAIER
10138 vizualizari
Răşinărenii au lăsat robinetele deschise de teama îngheţului. Au golit rezervoarele şi rămân fără apă!

 

 

Locuitorii din comuna Răşinari se vor confrunta în această perioadă cu o situaţie nemaiîntâlnită până acum, în condiţiile în care mulţi dintre abonaţii Apă Canal care nu sunt contorizaţi au lăsat apa potabilă să curgă în permanenţă ca să nu le îngheţe conductele.


Din această cauză au ajuns aproape să golească rezervorul şi vor rămâne fără apă. În plus, există riscul să le îngheţe conductele.
60% din casele din Răşinari nu au fost contorizate încă, deoarece lucrările au fost întrerupte de iarnă.
Din acest motiv, localnicii ştiind că nu plătesc apa, au lăsat-o să curgă, ca să nu le îngheţe.
Uzina de Apă din Sibiu alimentează Răşinariul cu o capacitate de 20,7 litri pe secundă, stabilită de proiectanţi. În aceste zile geroase, comuna nu doar că a ajuns ă consume la capacitate maximă, dar a şi depăşit-o cu un consum de 23 litri pe secundă.
În aceste condiţii, tot ce depăşeşte capacitatea maximă se alimentează din rezervor, iar odată golit rezervorul, comuna rămâne fără apă.
În Răşinari sunt 1900 de case. 40 la sută au fost contorizate, iar restul vor avea contoare începând din primăvară.


Apă Canal avertizează asupra pericolului:

 

  • "SC Apă Canal SA Sibiu atrage atenția consumatorilor din comuna Rășinari că sunt șanse mari ca alimentarea cu apă a localității să fie întreruptă din cauza exceselor de consum înregistrate în ultimele zile. Începând cu data de 5 ianuarie ac, consumul de apă a crescut semnificativ, capacitatea de stocare și distribuire a apei potabile fiind depășită. Practic, în comuna Rășinari, necesarul maxim de apă este de 20,7 litri / secundă, în prezent el fiind depășit cu 15 %. O explicație pentru consumul anormal înregistrat este că o parte dintre consumatorii racordați lasă deschise robinetele din curți, anexe gospodărești etc, ca măsură anti-îngheț. La aceste deprinderi păguboase se adaugă faptul că doar aproximativ 40 % din imobile sunt contorizate, ceilalți consumatori plătind apa potabilă în sistem paușal până la contorizarea integrală a localității, prevăzută în primăvara acestui an.
  • Rezervorul de apă ce deservește sistemul de distribuție din comuna Rășinari are o capacitate de 1.000 mc, nivel suficient pentru a face față unui consum normal. În condițiile în care capacitatea de transport a conductelor care alimentează acest rezervor este depășită există pericolul ca întreaga comună să rămână fără apă iar rețeaua de distribuție să înghețe !
  • SC Apă Canal SA Sibiu face un apel la toți locuitorii comunei Rășinari să nu risipească apa, să-și protejeze rețelele interioare contra înghețului prin metode normale (termoizolații), să închidă cișmelele din curți precum și toate punctele de consum din anexele gospodărești neîncălzite."

sursa foto

 comentarii
4 comentarii

Ce smecheri ciobanii di Rasinari!!!
LAE
10.01.2017 17:42
un robinet, doi robineti ... nu robinete
pe la ce scoala fusesi sorano?
...
11.01.2017 11:31
O parte din imobilele din Rasinari sunt alimentate tot din r
RAsi
11.01.2017 13:21
ce iarba ai fumat ma ? ! Doamne multi natarai mai sunt si prin Rasinariul ala . Adica aia baga apa si canal ca ciobanii sa nu mai faca caca in rau si astia au treaba cu DNA-ul ! ;))
pt asta cu DNA-ul
12.01.2017 18:01
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia