Tribuna
Raluca Turcan: "Pensionarii de astăzi –mințiți de PSD și ALDE! Pensionarii de mâine – furați de PSD și ALDE!”
Raluca Turcan:

Președintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan a anunțat că liberalii vor apăra economiile făcute de români la Pilonul II de pensii și că vor încerca prin toate mijloacele legale să blocheze tentativele PSD și ALDE de a naționaliza sumele colectate prin acest sistem.

  • “Guvernul PSD-ALDE intenționează să pună mâna pe economiile celor 7 milioane de români care au contribuit la Pilonul II de pensii în ultimii 10 ani. Este vorba de peste 42 de miliarde de lei acumulate pentru pensiile viitoare… Sunt bani reali, nu puncte virtuale și sunt în proprietatea fiecărui contribuabil, sunt economii similare unui depozit bancar și de aceste sume pot beneficia și moștenitorii celor care au contribuit”- a explicat Raluca Turcan în conferința de presă de vineri, de la Sibiu.

Președintele PNL Sibiu susține că politicile lipsite de viziune ale majorității aflate la putere în România au dus economia pe marginea prăpastiei și că din aceste motive pesediștii apelează la soluții pompieristice de moment, dar la fel de lipsite de claritate ca și cele care ne-au adus aici.

  • “Au modificat Codul Fiscal de 261 de ori ! Au pus în practică cele mai populiste măsuri făcând să explodeze inflația, și-au bătut joc de stabilitatea economică, de cea politică internă și, mai nou, ne-au făcut de râs în politica externă. Sunt incompetenți  iar incompetența lor a lăsat Statul fără bani. Ca să poată funcționa, ca să poată plati pensiile astăzi , ca să poată plăti salariile se împrumută de la bănci și vor să  <împrumute>  puțin și din banii pentru pensiile noastre viitoare!”- a spus Turcan amintind că PSD și ALDE nu pun în aplicare propriile demersuri de majorare a pensiilor:
  • “Au anunțat că vor majora pensiile, dar refuză să pună în aplicare legea de indexare automata de la 1 ianuarie. Cu alte cuvinte , pensionarii de astazi –mintiti, pensionarii de mâine –furați”.

Soluțiile Partidului National Liberal cu privire la Pilonul II de pensii prevăd creșterea contribuțiilor aferente fiecărui contribuabil, însă nu prin creșterea sumelor reținute de la acesta.

  • “Din totalul contribuțiilor plătite la stat, noi propunem să  majorăm procentul alocat Pilonului II astfel încât sumele acumulate să crească. PNL a inițiat deja un amendament care prevede creșterea imediată a contribuțiilor de la 3.75% la 6% și ulterior creșterea graduală a acestui procent. Trebuie să ne asigurăm că angajații care vor ieși la pensie peste 10 ani vor avea  o pensie cu cel puțin 20% mai mare. Altfel, vom avea cei mai săraci pensionari din UE”- a declarat Raluca Turcan.

Liderul liberal a anunțat la Sibiu demararea Campaniei  de informare ”Oprește furtul lor. Sunt banii tăi de pensie!”

De astazi și până pe data de 15 iunie în județul Sibiu  PNL intenționează  să strânga peste 50.000 de semnături împotriva încercărilor coaliției PSD-ALDE de a fura din economiile făcute de angajați prin Pilonul II de pensie. Campania pe care o va demara Partidul Național Liberal va aduce informații clare pentru fiecare contribuabil la Pilonul I și II de pensii, pentru a ști care îi sunt drepturile și la ce riscuri se expune atunci când statul va naționaliza PILONUL II de pensii.






comentarii
1 comentarii

Nu iti este rusine !!! Ai taiat salarii si pensii !!! Si acum minti cu nerusinare PDL-ISTO !!! ACUM SEFA LA PNL !!! TE MAI ALINTA ORBAN CU O FACEA INAINTE CU FAPTUL CA TE-AI ... CU STOLO SA AVANSEZI ???
Gici
21.05.2018 14:07
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA