logo
"Radiografia” primului an de mandat al aleşilor locali, la Avrig
Dan FRÂNCU
2801 vizualizari

Doar primarul Avrigului, Adrian Dumitru David şi cinci dintre membrii Consiliului Local Avrig (consilierii PNL Simona Maria Popa, Ciprian Stoişor şi Gheorghe Farcaş, alături de consilierii PMP Radu Constantin Bădilă şi Alexandru Paraschiv) au răspuns invitaţiei Asociaţiei Atitudine Civică Avrig şi au participat, duminică seara, la dezbaterea publică „Avrigul, încotro... oamenii întreabă, aleşii răspund”, organizată cu prilejul împlinirii unui an de la preluarea mandatului de către actualii aleşi locali avrigeni.

Întâlnirea a fost găzduită de Sala „Pavilion” a Casei de Cultură a oraşului Avrig, iar publicul prezent a fost numeros, cetăţenii Avrigului demonstrând, şi prin această participare, că sunt interesaţi de mersul lucrurilor în administraţia locală, că le pasă de modul în care le sunt reprezentate interesele în forul legislativ local şi în executivul oraşului şi că doresc să ştie care sunt planurile aleşilor pentru viitorul oraşului. Moderatorul întâlnirii a fost jurnalistul de investigaţii Cosmin Savu, fiu al Avrigului.

În cele câteva ore bune ale întâlnirii, primarul Adrian Dumitru David a fost, în mod deosebit, a fost invitat să răspundă la diverse întrebări legate de administrarea oraşului, să prezinte ideile şi strategiile locale referitoare la anumite „puncte sensibile” şi să expună în faţa celor prezenţi modalităţile de abordare a diferitelor probleme existente în localităţile aparţinătoare.

Atât moderatorul întâlnirii, pregătit minuţios pentru această întâlnire, cât şi o parte a cetăţenilor prezenţi, au adresat aleşilor locali o mulţime de întrebări legate de administrarea oraşului, cele mai multe nelămuriri primind un răspuns cât se poate de clar. Avrigenii au reamintit aleşilor locali că sunt nemulţumiţi de starea multor drumuri, de unele deficienţe încă existente în alimentarea cu apă potabilă şi canalizarea apelor menajere, de iluminatul public, de lipsa locurilor de parcare, a parcurilor, locurilor de joacă şi a spaţiilor verzi, de lispa unor investitori puternici şi a suficient de multe locuri de muncă, de problemele legate de circulaţia în oraş, de activitatea Poliţiei Locale Avrig şi celorlalte structuri responsabile cu menţinerea unui climat de ordine, disciplină şi siguranţă, ce îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului, de tergiversarea reabilitării Casei de Cultură Avrig, despre inexistenţa unei creşe etc.

Rând pe rând, primarul Avrigului a explicat celor prezenţi care sunt modalităţile de abordare a fiecărei situaţii problematice adusă în discuţie, un accent deosebit fiind pus pe respectarea unor etape impuse de prevederile legale şi de asigurarea disponibilităţilor financiare necesare. De asemenea, edilul şef avrigean a explicat, în mai multe rânduri, că anumite probleme ridicate de cetăţeni, unele foarte complexe, persistă de foarte mulţi ani, pentru rezolvarea multora fiind făcute primele demersuri doar în ultimele luni.

Mai mulţi dintre cetăţenii prezenţi s-au folosit de această întâlnire pentru a adresa primarului întrebări legate de existenţa unor probleme sau situaţii oarecum particulare.

Chiar dacă implicarea lor în dezbatere nu a fost una deosebit de consistentă, atunci când a fost nevoie sau au fost solicitaţi, consilierii locali prezenţi au completat răspunsurile primarului cu date suplimentare sau chiar cu diverse opinii personale.

De altfel, cei doi reprezentanţi ai PMP au dorit să prezinte participanţilor iniţiativele legislative locale avute în acest prim an de mandat.

La finalul întâlnirii, moderatorul Cosmin Savu a oferit primarului Adrian Dumitru David şansa de a trece în revistă realizările înregistrate în anul trecut de la alegerea în funcţie. Cetăţenii prezenţi au apreciat toate obiectivele îndeplinite, mulţi şi-au exprimat încrederea că lucrurile vor continua în aceeaşi direcţie dar s-a reafirmat ideea generală că mai sunt foarte multe lucruri de făcut.

Întâlnirea s-a încheiat cu speranţa, împărtăşită de mulţi dintre cei prezenţi, că organizatorul va mai avea şi alte iniţiative similare.

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia