logo
PSD Sibiu dezaprobă categoric atitudinea ostilă faţă de sibieni a lui Turcan Raluca, la unul dintre cele mai importante evenimente din istoria judeţului sibiu - înregistrarea "telemelei de sibiu” ca brand naţional
PSD Sibiu dezaprobă categoric atitudinea ostilă faţă de sibieni a lui Turcan Raluca, la unul dintre cele mai importante evenimente din istoria judeţului sibiu - înregistrarea
Evenimentul "Telemea de Sibiu – Indicaţie Geografică Protejată” a marcat un moment mult asteptat de sibieni şi mai ales de producătorii de brânzeturi din întregul judeţ. Înregistrarea mărcii „Telemea de Sibiu” cu indicaţie geografică protejată interzice folosirea terminaţiei „de Sibiu” pentru produsele din categoria 1.3 brânzeturi (caş, urdă, brânză caşcava, etc.) conform regulamentului european 1151/2012. Aceasta denumire cu indicaţie geografică va fi protejată şi va putea fi folosită doar de grupul aplicant din arealul geografic al judeţului Sibiu.

Recunoaşterea brânzeturilor „de Sibiu” la nivel naţional şi european şi înregistrarea denumirii cu indicaţie geografică a fost un obiectiv al conducerii PSD Sibiu de la începutul anului şi a primit tot sprijinul ministrului Agriculturii. De altfel, Petre Daea a răspuns invitaţiei de sâmbătă la Instituţia Prefectului Sibiu, unde a ţinut să ofere garanţii că de acum nu va mai fi posibil ca pe piaţa din România anumiţi producători să se folosească de reputaţia brânzeturilor din Sibiu şi să comercializeze produse contrafăcute.

„Daţi semnalul de botez al unei reţete pe care aţi dus-o în mişcare cu zeci de ani în urmă. Dacă în 1908 aţi făcut telemeaua de Sibiu, în 2017 se face actul de naştere al acesteia pentru a vă face cunoscuţii şi a scoate de pe piaţa ţării pe cei care se ascund în spatele unei asemenea reţete denaturând valoarea. Bravo iniţiatorilor, bravo celor care au pus în mişcare o procedură legală pe care noi am instituit-o la Ministerul Agriculturii cu scopul de a face ordine în ţară”, a spus Petre Daea

În aceste condiţii, ni s-a părut revoltător să constatăm cum „preşedinta” Consiliului Judeţean Sibiu, Cîmpean Daniela, care, deşi, teoretic, ar trebui să-i reprezinte pe sibienii care au ales-o, a ignorat invitaţia prefectului Sibiului la acest eveniment şi şi-a abandonat oamenii. De asemenea, nu a desemnat niciun înlocuitor din partea Consiliului Judeţean Sibiu care să îi ţină locul la întâlnirea cu producătorii locali. Înţelegem totuşi şi afirmăm cu responsabilitate că, atât „preşedinta” Cîmpean cât şi alţi membri PNL, au executat de fapt ordinele lui Turcan Raluca, care a transmis clar ca niciunul dintre colegii săi să nu participe la întâlnirea cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi să nu vină în faţa producătorilor de brânzeturi invitaţi la Instituţia Prefectului Sibiu.

PSD Sibiu dezaprobă categoric aceste intervenţii de tip stalinist ale lui Turcan Raluca şi îi cere ca ambiţiile sale de general sovietic (să nu uitam în definitiv că Turcan Raluca şi-a făcut studiile la Institutul Puşkin din Moscova, în inima comunismului), să nu depăşească perimetrul luptelor politice, mai ales atunci când cetăţenii  Sibiului au de suferit. Cu aceeaşi convingere şi determinare cerem încă o dată şi demisia preşedintei Consiliului Judeţean, Cîmpean Daniela, care a preferat să execute ordinele superiorului ierarhic de partid, în loc să fie alături de cei care au avut încredere să-i ofere votul lor. Ne-a bucurat faptul că totuşi, mai mulţi primari PNL au ignorat ordinele de partid şi au ales să apere interesele sibienilor.

Revenind la gânduri mai bune, suntem mândri de oierii din Sibiu şi ştim că meritau de mult timp să le fie recunoscută munca şi devotamentul pentru tradiţie. Aşa că suntem bucuroşi că de acum gospodarii din Sibiu vor putea să-şi vândă produsele fără să se mai simtă neîndreptăţiţi atât pe piaţa din România cât şi în spaţiul comunitar. Înregistrarea  brânzeturilor „de Sibiu” va facilita investiţiile în zonă şi obţinerea de fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor cu aceste produse de brand de ţară.

Biroul de Presă al PSD Sibiu


comentarii
5 comentarii

Bai, da ce figuri au astia..
Moaca traditionala
21.11.2017 13:09
Lasa mai ca BOTOXATA DE TURCAN SI CAMPEAN SUNT MAI MISTO SI ! NU ?
Gilu
21.11.2017 13:43
PSD-istii asti vor sa fure si reteta branzei (asa cum au furat si revolutia) care se face la noi de dinainte de a se naste comunistii in Rusia Tarista.
Rasputin
21.11.2017 15:57
Apai nu ne intereseaza pe noi telemeaua ,scolile,spitalele sau infrastructura

pe noi,comunisti astia rosii ne intereseaza doar cum sa scapam de parnaie si sa ramanem cu banii.....
Psd - ciuma rosie
21.11.2017 19:28
Baaa taranilor , astia care tot improscati cu noroi ( ca doar atat puteti ) , voi aveti idee de importanta acestui eveninent ? Nu, nu realizati , ca doar v-a murit si ultimul neuron ! Sunteti niste rupti in c.r , care fac de ras comumitatea sibiana!
21.11.2017 20:40
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia