logo
PSD Sibiu, despre Bogdan Trif: „Un ministru pentru turismul românesc"
Dumitru CHISELIŢĂ
1233 vizualizari
PSD Sibiu, despre Bogdan Trif: „Un ministru pentru turismul românesc
"Măsurile implementate de către Partidul Social Democrat în domeniul turismului reprezintă cel mai important ajutor dat industriei de la Revoluție încoace", tramsmite PSD Sibiu. Comunicatul punctează realizările, în domeniul turismului, de când la conducerea ministerului de resort se află sibianul Bogdan Trif, preşedintele social-democraţilor sibieni

Vouchere de vacanță

"Voucherele de vacanță înseamnă materializarea unei promisiuni făcute de PSD și respectate întru totul. Sunt peste 1,2 milioane de bugetari care primesc voucherele de vacanță. Impactul în piață este de aproximativ 400 de milioane de euro. Industria s-a exprimat public în sensul că este unul dintre cele mai bune lucruri înfăptuite pentru turismul românesc în ultimii ani. Este un ajutor acordat industriei de profil în premieră, dar mai ales pentru românii din instituțiile și autoritățile publice.
A fost o măsură promisă românilor în programul de guvernare, iar PSD s-a ținut de cuvânt. Voucherele pot fi folosite doar pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că este un ajutor dat direct industriei turismului.
PSD a reușit scutirea tichetelor de vacanță de plata contribuțiilor de sănătate și de asigurări sociale. Astfel, taxarea voucherelor a fost redusă strict la impozitul de 10% pe venit. În plus, la finalul perioadei de valabilitate, dacă voucherele nu au fost folosite, ele pot fi date înapoi, iar angajatul va primi înapoi impozitul.
„Voucherele sunt nominale, cu o rubrică în care sunt menționate datele personale, precum nume, prenume și cod numeric personal. Comercializarea acestora este ilegală. Amenzile pot ajunge la 27 de mii de lei, iar cei care le cumpără vor fi păcăliți. Nu vor putea fi folosite de către alte persoane decât de beneficiarul înscris pe voucher”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, președinte PSD Sibiu. Fiecare persoană va primi vouchere în valoare de 1.450 de lei. Toate instituțiile sunt obligate, conform legii, să acorde aceste tichete".

Descentralizarea

"Sub conducerea președintelui PSD Sibiu, Bogdan Trif, ministerul Turismului a dat startul descentralizării! Este prima instituție care și-a asumat descentralizarea și care a trimis proiectul la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ministerul care va promova actul de descentralizare. Astfel, se mută decizia de la București, în teritoriu. Este eficient din punct de vedere al costurilor, care vor fi semnificativ reduse, la fel si timpul de emitere a actelor de reglementare. Concret, de la Ministerul Turismului vor pleca, odată cu descentralizarea, doar avizarea documentațiilor tehnice privind construcțiile din turism, avizarea plajelor, omologarea pârtiilor și a traseelor montane, clasificarea unităților de cazare și de alimentație publică, brevete și atestate ale ghizilor turistici. Este un lucru normal, toate țările europene au deja acest sistem implementat de foarte mult timp. Este obligatorie această reformă pentru că la ora actuală autoritatea centrală este singura care nu s-a reformat, încă funcționează după un format depășit.
„Pentru toate deciziile importante care reglementează industria turismului am avut un dialog intens cu mediul privat. Vreau să fie clar pentru toată lumea, ministerul ia măsuri în sprijinul operatorilor turistici, dar întotdeauna cu gândul de a-i proteja pe turiști. Este o misiune dificilă și eu spun că am găsit sprijin în mediul privat care a înteles că doar împreună putem reuși să creștem calitatea serviciilor”, a precizat  ministrul Turismului.

Satul Vama Veche se va transforma în stațiune turistică

Un pas important făcut de PSD pentru dezvoltarea industriei turismului în zona litoralului a fost declanșarea procedurilor de atestare a satului Vama Veche ca stațiune turistică de interes local. Un ministru al PSD, Bogdan Trif, împreună cu un președinte de Consiliu Județean de la PSD, Horia Țuțuianu, și cu primarul PSD al comunei Limanu, Daniel Georgescu, au luat atitudine și vor să dezvolte turismului în mod durabil în Vama Veche.
De îndată ce Vama Veche va deveni stațiune turistică de interes local, administrația publică locală va avea prioritate la accesarea fondurilor nerambursabile pentru creșterea calității serviciilor turistice. Toți cei 3 membri PSD și-au luat angajamentul de a dezvolta turismul în Vama Veche fără a afecta în niciun fel specificul locului care a devenit cunoscut la nivel mondial.
Dealtfel, președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, a participat la deschiderea sezonului estival pe litoral. A fost în Mamaia și în Vama Veche, a urmărit îndeaproape atât pregătirile, cât și startul sezonului.
„Sunt mândru de ce am realizat împreună cu colegii mei și de aceea pot să-i invit cu inima deschisă pe toți sibienii mei și pe toți românii să își petreacă vacanțele în România. Recomand litoralul Mării Negre. Am observat cât de multe lucruri are de oferit, la un nivel din ce în ce mai ridicat și cu o gamă variată de oferte pentru absolut toată lumea, de la cei mai cu dare de mână, până la cei care au posibilități limitate”, a concluzionat ministrul Turismului, Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu".


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia