logo
spartan
Protestatarii din Diaspora au făcut o escală la Sibiu
Protestatarii din Diaspora au făcut o escală la Sibiu
Aproximativ 50 de protestatari, atât veniţi din Diaspora cât şi sibieni, s-au adunat în faţa sediului PSD Sibiu, pe locul unde are loc, de obicei, flashmob-ul „Vă Vedem”, joi după amiază.

 

 

„Pe 9 august ne vom aduna în ZLC pentru un moment special și emoționant: le vom spune "Bine ați venit acasă!" românilor plecați în străinătate, care vor face un popas civic în zona noastră de protest în drumul lor spre București. Eroii zilelor noastre nu se mai jertfesc pe câmpuri de luptă, dar își sacrifică timp și energie, își iau din odihna și din confortul lor ca să vină de la mii de kilometri depărtare și să apere o țară care încape într-o inimă, când inima n-a mai încăput într-o țară”, au anunţat cei de la „Vă vedem din Sibiu”, pe pagina de facebook.

Protestul „din mers” s-a desfăşurat sub titulatura „Diaspora salută Sibiul” şi a adunat, pe lângă protestarii „tradiţionali” din zonă, români sosiţi din Germania, Italia sau Norvegia.

Mult mai puţin vehemenţi şi cu mesaje mult mai civilizate decât anumiţi agitatori de pe reţele care se autonititulează „reprezentanţi” sau „organizatori”, cei sosiţi la Sibiu merg la Bucureşti cu scopul de a protesta civilizat şi de a nu se lăsa manipulaţi nici de politicieni, nici de provocatorii din rândurile lor.

"Eu am venit din Milano. Am plecat marți dimineață la 10. Am venit în țară cu gândul de a cere demisia Guvernului. Pe mine nu mă reprezintă un Guvern așa incompetent!", spune Vetuța, care e plecată de cinci ani în Italia.

"Am venit să dăm Guvernul jos, știm cum este situația în România. Avem N motive ca să venim aici și să protestăm, dacă ne iubim țara. Cerem demisia și anticipate! Noi am venit de la mii de kilometri, important e să vină toată lumea! Vor veni sibienii, care au protestat atât de frumos, fie iarnă, vară. Mă uitam la ei și îmi dădeau lacrimile", a spus un alt român stabilit peste granițe.

După circa o oră și jumătate, la finalul protestului din Sibiu, toți cei prezenți au făcut o fotografie de grup. "Make a photo?", a spus unul dintre manifestanți, parafrazând-o pe Viorica Dăncilă, premierul României.

Dumitru CHISELIȚĂ

Andra MARINESCU

 

FOTO: D. Chiseliță

 

 

 

 

 

 

 


comentarii
4 comentarii

Mai bine lăsați protestele deoparte. Sunt atât de multe lucruri de făcut aici în țară. Autostrăzi, Agricultură, Educație, Industrie, Turism și lista poate continua. Protestati pentru ce?
Un sibian
09.08.2018 21:37
Ah, ce revolutionari! cred ca la noapte rastoarna guvernul, o aduc pe Viorica din concediu si ii pregatesc un elicopter ca sa plece la Videle... Dar, unde sunt cei 1 milion de romani din diaspora asteptati la miting?
@@@
10.08.2018 10:51
De toata jena, nu sunt PSD-ista dar nici pe indivizii din PNL,pardon fost PDL nu-i doresc.Nu sunt cu nimic mai buni ca asta1
10.08.2018 13:02
PSD- e cel care ne da, de vina sant TRADATORI DE TARA din ciuma neagra minoritara, care culmea vor sa conduca ciuma rosie majoritara, ne rad si curcile, unde-n lume s-a pomenit ca minoritarii vai de ei sa conduca MAJORITARI, undeeeeee??????
calache
10.08.2018 13:23
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia