logo
Protecţia Copilului Sibiu, de acord cu participarea minorilor la proteste
Protecţia Copilului Sibiu, de acord cu participarea minorilor la proteste
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu a emis, joi, un punct de vedere privind participarea minorilor la protestele din Sibiu. Laura Vîlsan, directorul general al instituţiei, a spus că prezenţa copiilor la astfel de evenimente constituie "o chestiune de alegere personală a părinţilor, care au dreptul să decidă dacă permit copiilor lor să-i însoţească la proteste şi ar fi contrar libertăţii de întrunire paşnică dacă le-ar fi îngrădit acest drept".


 

Punctul de vedere al DGASPC Sibiu începe cu prezentarea normelor legale privind protecţia copilulu, pornind de la Convenţia cu privire la drepturile copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi ratificată de România prin Legea 18/ 1990, până la Legea specială în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului nr. 272/ 2004 republicată, care specifică, printre altele, faptul că "copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice şi a vieţii sale intime, private şi familiale" şi că "copilul are dreptul la libertate de exprimare". De asemenea, Laura Vîlsan aminteşte despre legea fundamentală a României, care prevede în art. 49, alin. 3, că "exploatarea minorilor, folosirea lor în activităţi care le-ar dăuna sănătăţii, moralităţii sau care le-ar pune în primejdie viaţa ori dezvoltarea normală sunt interzise", iar în alin. 5 Constituţia prevede că "autorităţile publice au obligaţia să contribuie la asigurarea condiţiilor pentru participarea liberă a tinerilor la viaţa politică, socială, econonomică, culturală şi sportivă a ţării".

"Subliniem, însă, că interesul superior al copilului se circumscrie dreptului acestuia la echilibru socioafectiv, viața familială sănătoasă și dezvoltare armonioasă, deci, părinții sunt obligați să promoveze și să aplice în toate acțiunile lor acest principiu fundamental, orice altă acțiune atrăgând după sine răspunderi și sancțiuni legale, iar specialiștii DGASPC Sibiu nu vor ezita nicio secundă să acționeze conform competențelor conferite de lege, în toate cazurile în care avem suspiciuni privind neglijarea, exploatarea sau abuzarea unui minor", încheie directorul general al DGASPC Sibiu.

Comunicatul de presă al DGASPC Sibiu a fost transmis în urma a două reclamaţii împotriva părinților care și-au dus copiii la protestele organizate. Prima a fost făcută pe 9 februarie, iar cea de-a doua miercuri, 15 februarie. Aceste reclamaţii fac referire la Legea 272/2004, articolul 27, alin. 4, care precizează: "copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice". (A. M.)comentarii
4 comentarii

Va felicit pentru o decizie corecta -- asta e inca o palma peste obraz data -psd-istilor -- Sa puna ochii pe stiri mamaligarii soptitori -- sa vada ce se intimpla in -europa moderna --unde copii sunt fortati sa mearga la parade gay --unde li se distruge calitatea de om -- Dar de copii celor saraci, abuzati , fortati sa cerseasca -- copii din orfelinate -- lasati in bataie de joc -- nu spuneti nimic --comunistilor?? --Voi nu stiti decit sa furati ( vezi colectivizarea fortata si nationalizarea ) si sa va bateti joc de oamenii corecti si muncitori.
mike
16.02.2017 18:15
Mike!!!!Ai luat-o razna.Dar n-ai ce face tragi apa si pleci.Pacat de tine, daca esti tanar o sa-ti mai revii iar daca nu-ti mai revii sa mai astepti.
apostol
17.02.2017 18:17
@ all: Problem? veche
Erga Omnes
18.02.2017 19:37
Apostole -- esti un comunist sadea -- neam cu badea-- C.T.Popescu a fost de acord cu demonstratia copiilor -- de la 7 ani in sus. -Badea a luat-o razna -- bine inteles platit ca si tine sa faceti propaganda rosie- ( de participarea copiilor la cotrceni, impotriva lui Iohanis a tacut chitic- de aici se vede clar ,ca e un partinic -nici decum aparator al copiilor)- Don;t worry about me-- I am O K --what about you?,
mike
19.02.2017 03:56
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia