Tribuna
Proiecte de 32 milioane lei pentru eficiență energetică în patru școli din Sibiu
Sorana MAIER
3031 vizualizari
Proiecte de 32 milioane lei pentru eficiență energetică în patru școli din Sibiu

Trei școli gimnaziale și un liceu din Sibiu își vor transforma clădirile în unele eficiente energetic, prin proiecte europene de aproximativ 32 de milioane lei, care presupun metode moderne - panouri fotovoltaice, pompe de aer, sisteme de management, iluminat eficient sau alte metode eficiente energetic.
Primăria Sibiu a realizat studiile care indică lucrările necesare pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor Școlii gimnaziale nr. 1 de pe strada Hațegului, a Școlii nr. 21 de pe strada Luptei, a Școlii Radu Selejan de pe strada Șoimului și a Liceului Constantin Noica de pe strada Oștirii. 
Consiliul Local Sibiu a aprobat indicatorii tehnico-economici în ședința din luna mai, următorul pas fiind depunerea la Agenția de Dezvoltare Regională Centru în luna iunie pentru obținerea finanțării din fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea B - clădiri publice.

  • “Investițiile în modernizarea clădirilor în care funcționează unitățile de învățământ au fost și sunt o prioritate pentru Primăria Sibiu. Anul acesta am alocat peste 45 de milioane de lei din bugetul local pentru investiții și reparații. În plus față de aceste alocări, avem șansa să accesăm fonduri structurale pentru anumite lucrări și vom încerca acest lucru”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Studiile arată și valorile estimate ale investițiilor: clădirea școlii gimnaziale nr. 1 și sala de sport - aproape 8 milioane lei, clădirea școli nr. 21 și sala de sport - 10 milioane de lei, școala Radu Selejan - 7,1 milioane de lei, iar Liceul Constantin Noica - 7,5 milioane de lei.
Studiile realizate indică și ce lucrări vor fi necesare: reabilitarea anvelopei clădirii (izolarea termică a fațadei și a plăcii ultimului nivel), reabilitarea sistemului de încălzire și a celui de furnizare a apei calde (instalarea corpurilor de încălzire cu ventiloconvectoare și montarea de termostate), - instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice (panouri fotovoltaice, pompe de căldură aer-apă), reabilitarea instalației de iluminat prin instalarea unor corpuri de iluminat eficiente energetic,  instalarea unui sistem de management și control al clădirii, repararea și eliberarea fațadei de instalațiile și echipamentele montate direct pe aceasta, reabilitarea acoperișului sau reabilitarea instalațiilor de apă, canalizare și electricitate.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA