logo
Proiect anticorupție la Consiliul Județean
Sorana MAIER
696 vizualizari
Proiect anticorupție la Consiliul Județean

40 de angajați ai Consiliului Județean Sibiu, reprezentanți ai instituțiilor din subordine, dar și ai altor autorități publice și instituții cu atribuții în investigarea faptelor de corupție au participat marți la proiectul ”Să spunem NU corupției” prezentat de Consiliul Județean Sibiu alături de reprezentanții Transparency International Romania, partener în cadrul proiectului. 

Rezultatele concrete urmărite de autoritatea județeană prin acest proiect sunt:  elaborarea unui standard de integritate ce va conține proceduri instituționale realizate prin intermediul a 5 focus-grupuri și va fi adoptată printr-o hotărâre de consiliu, dar și implementarea unui sistem de avertizare a iregularităților și eventualelor suspiciuni de corupție, inclusiv o linie telefonică dedicată. Un alt rezultat vizat de Consiliul Județean Sibiu este un mecanism de cooperare cu societatea civilă pentru monitorizarea și evaluarea implementării măsurilor anticorupție. 100 de persoane vor fi instruite în domeniul prevenirii corupției, eticii și integrității.
Grupul țintă al proiectului îl reprezintă personalul cu funcții de conducere din cadrul Consiliului Județean Sibiu, dar și personalul cu funcții de conducere și execuție din cadrul autorităţilor şi instituţiilor locale aflate în subordinea, sub autoritatea coordonarea CJ Sibiu şi personal cu funcţii de conducere şi execuţie din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale de la nivelul judeţului Sibiu, cu care CJ Sibiu colaborează şi interacţionează în activitatea sa.
Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, axa prioritară: administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, operațiunea: creșterea transparenței, eticii și integrității. Valoarea proiectului este de 342.295,48 lei (costuri eligibile) și se va finaliza în noiembrie 2019.


comentarii
1 comentarii

verificati pe cei 40 daca sint corupti sau nu!hotul striga hotii!
ardeo
14.11.2018 11:07
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia