logo
Program zilnic pentru radierile din cadrul programului „Rabla”, la Sibiu
Laura BUCIU
2212 vizualizari
Program zilnic pentru radierile din cadrul programului „Rabla”, la Sibiu
© Arhiva Tribuna

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus pot fi accesate de persoanele fizice şi juridice din România începând de joi, 18 mai. Vaucherele au valori de 6.500 de lei la Rabla Clasic şi de 10.000 de euro (45.000 de lei) la Rabla Plus. Sesiunea de accesare va fi deschisă până la 15 decembrie. Pentru Programul Rabla Clasic (destinat maşinilor obişnuite), cuantumul primei de casare este de 6.500 de lei şi se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 de lei care se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus în valoare de 1.700 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cadrul Programului Rabla Plus (destinat maşinilor electrice şi hibrid-eco), se acordă un ecotichet de 45.000 de lei – echivalentul a aproximativ 10.000 de euro – pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

 

Cum şi ce se poate cumula

 

Prima de casare oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus. În cazul în care solicitantul casează o maşină mai veche de 8 ani şi decide să achiziţioneze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 de lei, cât şi de ecotichetul de 45.000 de lei, iar dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in va primi prima de casare de 6.500 de lei şi ecotichetul de 20.000 de lei.

  • „Anul acesta, pentru Programul Rabla au fost depuse 130 de dosare din partea producătorilor şi importatorilor auto, dintre care au fost aprobate 127 de dosare. În ceea ce priveşte Programul Rabla Plus, au fost depuse 25 dosare de validare, toate fiind acceptate”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), instituţia care coordonează programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Preşedintele AFM, Cornel Brezuică, a declarat recent că bugetul Programului Rabla Clasic este, pentru 2017, de 180 de milioane de lei, iar bugetul Programului Rabla Plus este de 45 de milioane de lei. „Acest buget total este mai mare cu 30% faţă de cel alocat în 2016”, a precizat Cornel Brezuică.

Tot ca o noutate, „aceste programe sunt multianuale, se desfăşoară pe următorii trei ani (2017-2019), iar în 2017 sesiunea de accesare va fi deschisă până la data de 15 decembrie”, a mai spus preşedintele AFM.

 

Program special la Sibiu

 

Sibienii care solicită radierea autovehiculelor în vederea înscrierii în Programul „Rabla” 2017 beneficiază de tot sprijinul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor. În perioada 22 mai – 16 iunie, un ghișeu special pentru radieri va funcționa zilnic, timp de două ore, după următorul program: Luni – Joi: 14.30 – 16.30 şi vineri: 8.30 – 10.30. Conducerea Instituției Prefectului – Județul Sibiu a stabilit extinderea orarului dedicat radierilor din Programul „Rabla” 2017 respectând dispozițiile Ministerului Afacerilor Interne.

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia