Tribuna
Profesorul Ioan Bogdan şi-a lansat ultima carte: "Nu cer nicio apreciere din partea nimănui, vreau doar să-mi fac o datorie sfântă faţă de ţară”
Liuba STARII
1473 vizualizari
Profesorul Ioan Bogdan şi-a lansat ultima carte:
Ziua de joi, 10 octombrie, a fost una specială pentru viaţa culturală şi socială a Sibiului. Asta pentru că profesorul Ioan Bogdan a prezentat publicului larg volumul "Responsabilizarea clasei politice - singura modalitate de a salva România de la dispariţia ca stat naţional, unitar, independent şi suveran", proaspăt ieşit de sub tiparul Casei de Presă şi Editură "Tribuna". Alături de autor au vorbit Mircea Biţu, Gavril Dejeu, Dumitru Şomandră şi Vasile Rusu.

 

Evenimentul a fost găzduit de Filiala Judeţeană Sibiu "Gl. Ilie Şteflea" a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, la Cercul Militar, reprezentanţii căreia, ca de obicei, au arătat o deosebită seriozitate şi minuţiozitate în organizarea evenimentului. Manifestarea a debutat cu o informare asupra activităţilor desfăşurate în cadrul ANCMRR şi felicitarea aniversaţilor membri ai asociaţiei. Au urmat discursurile invitaţilor într-un dialog deschis între autorul volumului şi cititorii lui fideli.

Primul despre cartea profesorului Ioan Bogdan, în calitate de editor, a vorbit Mircea Biţu, directorul Casei de Presă şi Editură "Tribuna", care a subliniat importanţa şi valoarea volumului publicat şi le-a reco­mandat tuturor politicienilor să-l parcurgă şi să-l facă obiectul studiului pentru îmbună­tăţirea situaţiei economice din ţară.

În continuare, domnul avocat Gavril Dejeu, fost ministru de Interne, a făcut o retrospec­tivă amplă a evenimentelor importante din istoria şi politica României, povestind şi despre experienţele personale din viaţă şi din carieră.

"Ioan Bogdan are o putere morală şi spirituală desăvârşite, şi, mai ales puterea cetăţenească să se dedice problemelor României şi românilor. Cartea aceasta e foarte voluminoasă, greu de parcurs şi de însuşit. Domnul profesor expune problemele în stil academic, dar ideile lui sunt extraor­dinar de instructive şi valoroase pentru noi. Sincere felicitări pentru efortul depus!", a spus Gavril Dejeu.

Volumul "Responsabilizarea Clasei Poli­tice-singura modalitate de a salva România de la dispariţia ca Stat Naţional, Unitar, Suveran şi Independent" are 512 de pagini, este alcătuit din şapte părţi şi conţine 26 de capitole. Cartea cuprinde o multitudine de date şi soluţii, a căror aplicare nu costă nimic, dar poate oferi unei noi clase politice soluţii pentru a scoate ţara din situaţia gravă în care se află şi construirea unui viitor pe măsura aşteptărilor românilor, atât ca ţară, cu prestanţă în lume, cât şi ca bunăstare şi respect pentru toţi fiii patriei, inclusiv pentru cei plecaţi din ţară, având garanţii că pot trăi, ei şi copiii lor, mai bine acasă. Preţul unui volum este de 40 de lei.

Investigaţii profunde şi detaliate

La evenimentul de joi a mai participat şi judecătorul Dumitru Şomandră, care a afirmat că "realizarea lucrării a presupus un efort deosebit, iar autorul cărţii a făcut investigaţii profunde şi detaliate şi s-a informat din diferite domenii". La rândul său, prof.Vasile Rusu a făcut o comparaţie între profesorul Bogdan şi Eminescu, recitând câteva expresii, ce se regăsesc în lucrarea respectivă: "Ioan Bogdan, prietenul meu cel mai bun, are atâta energie şi este preocupat de România şi români. Adevărul nu-l supără. Îl felicit din toată inima!".

În ultima parte a evenimentului, prof.univ.dr DHC Ioan Bogdan a mulţumit tuturor celor prezenţi şi a mărturisit că este copleşit de emo­ţii. De asemenea, autorul volumului a dezvăluit câteva momente importante din bio­grafia lui şi a povestit despre întâlniri inte­resante şi memorabile pe care le-a avut pe parcursul vieţii, vorbind pe scurt despre car­tea semnată de el, cu care vrea să ajungă la UE şi ONU. Potrivit scriitorului, problemele ţării trebuie să fie rezolvate de conducerea ei şi "nu trebuie să căutăm peste hotare, ci la noi, în ţară soluţiile". Totodată, profesorul Bogdan a vorbit despre strategiile pentru salvarea României, care "trebuie gândite de specialişti, nu de guvernanţi". Concluzia auto­rului a fost următoarea: "Nu cer nicio apreciere din partea nimănui, vreau doar să-mi fac o datorie sfântă faţă de ţară". Eveni­mentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

FOTO: Răzvan NEGRU


comentarii
1 comentarii

Profesorul , ce era inainte de 1989? Era Directorul Bancii Nationale filiala Sibiu si dupa Revolutie,Presedintele Comisiei de Buget Finante din Parlament iar apoi Presedintele Curtii de Conturi a Romaniei(toate pe vremea lui Iliescu).Un fel de Victor Ciorbea(dupa mine), dar pe linie economica, unde se pricepe bine.Toate frumoase,dar cand aud cuvantul DATORIE SFANTA fata de.... , mi se pare " acceptabil ".Acum la cei 86 de ani ai dansului ,este probabil, sufleteste mai mult apropiat de Dumnezeu si este BINE, ca PREA MARITUL iarta ,deoarece toti gresim in viata, constient sau inconstient.
Ivan
12.10.2019 23:42
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia