Tribuna
Profesorul Ioan Bogdan şi-a lansat cea mai nouă carte, la Cercul Militar: "Dacă nu ne aduce nimeni pe drumul drept, încotro mergem?"
Andra MARINESCU
1167 vizualizari
Profesorul Ioan Bogdan şi-a lansat cea mai nouă carte, la Cercul Militar:
© Razvan NEGRU
Profesorul Ioan Bogdan şi-a lansat, în prezenţa prietenilor şi a celor interesaţi de istoria şi economia României, cea mai nouă carte, structurată în două volume. Acestea prezintă "Epoca Ceauşescu" şi perioada de după regimul ceauşist. Lansarea volumelor a avut loc joi în Sala de Lectură a Cercului Militar Sibiu.

 


Gazda evenimentului a fost col. (r) Ioan Părean, preşedintele ANCMRR - filiala Sibiu, apreciat om de cultură și susținător necondiționat al actelor de cultură autentice.
"Cartea e discutată tot mai mult în spaţiul public. Unii au lansat ideea că eu fac propagandă unei anumite părţi politice. Cu mâna pe suflet, vă spun că eu nu am făcut altă politică decât politica naţională a statului. De ce m-am amestecat în acest subiect? Pentru că s-a distrus o economie care nu a fost a lui Ceauşescu, ci a noastră, a poporului român. Tot poporul nostru a lucrat pentru ea. Acum, de exemplu, pe fiecare stradă e ceva demolat. Acesta e rezultatul. Dacă nu se demolau clădirile - nu mai vorbesc despre fabrici - noi nu trebuia să mai construim niciodată. A venit privatizarea şi a sfinţit locul", a spus cu năduf prof. Ioan Bogdan, în deschiderea evenimentului. 
Acesta a povestit, în discursul său, şi despre vizita preşedintelui american Richard Nixon. 
"A venit odată Nixon la noi în România şi a spus că Ceauşescu a avut una dintre cele mai performante strategii din lume. Asta ne trebuie şi acum. O strategie care să ne ajute să ieşim din situaţia în care ne găsim. Dacă nu ne aduce nimeni pe drumul drept, încotro mergem? Această strategie ar trebui să îi oblige pe toţi să se lupte pentru a găsi soluţii şi a salva ţara", a mai spus prof. Ioan Bogdan. 


Mircea Biţu, directorul CPE TRIBUNA: "Este o carte pe care v-o recomand!"


Invitat să ia cuvântul a fost şi Mircea Biţu, directorul general al Casei de Presă şi Editură TRIBUNA Sibiu. 
"Sunt emoţionat ori de câte ori vin aici, pentru că ştiu că am de-a face cu români adevăraţi, ofiţeri de carieră, oameni care au făcut mult pentru ţară, iar faptul că am legat această prietenie cu domnul profesor prin ziarul TRIBUNA este un lucru care mă onorează. Dumnealui spunea la un moment dat că jumătate din această carte  îmi aparţine. Este o exagerare, vă daţi seama! E adevărat că l-am ajutat cu tot ce am putut eu, ne-am întâlnit de multe ori, am vorbit la telefon, am schimbat propoziţii, am tăiat, am adăugat. Este o carte pe care v-o recomand. Deşi din discursul dumnealui s-ar putea ca unii să fi tras concluzia că domnul profesor Bogdan este nostalgic, că regretă timpurile apuse, vă asigur că nu este aşa. Domnul profesor Bogdan este un român adevărat. Un român căruia îi pasă, care vede că se prăbuşesc fabrici, uzine, instituţii de cultură, ziare, pentru că şi ziarele sunt într-un pericol iminent. (...) În ultimii ani, Editura Tribunei a reuşit să-i publice mai multe cărţi. Sunt mândru că ziarul TRIBUNA colaborează cu domnul profesor Bogdan", a declarat Mircea Biţu.


Avocatul Gavril Dejeu: "Uite, măi, ce îndrăzneală!"


Avocatul Gavril Dejeu, fost ministru de Interne, l-a felicitat, de asemenea, pe profesorul Ioan Bogdan pentru aceste volume şi a povestit că încă de când a citit în ziarul nostru vestea lansării cărţii lui Ioan Bogdan a fost curios să vadă opinia autorului.
"Când am citit în TRIBUNA că domnul profesor Bogdan vrea să se ocupe de epoca Ceauşescu, am avut o tresărire. Am zis: Uite, măi, ce îndrăzneală! Oare domnul profesor Bogdan ce va zice despre economia lui Ceauşescu? Că cei de la proces au zis că el a subminat economia naţională a României. Şi pentru asta l-au împuşcat. S-a mai zis că Ceauşescu a determinat moartea a 60.000 de români. Dacă vă aduceţi aminte, două capete de acuzare au fost în procesul lui Ceauşescu. Amândouă nişte minciuni gogonate. Am ajuns la concluzia că domnul profesor Bogdan este printre puţinii economişti, chiar şi politicieni din România, care are cuvinte laudative la adresa economiei sub regimul Ceauşescu. Şi pe bună dreptate. Trebuie să abandonăm stereotipul de gândire care ne-a fost impus 30 de ani despre prestaţia economică a regimului Ceauşescu. Eu afirm, alături de profesorul Bogdan, că România, în întreaga ei istorie, nici înainte de 1940, nici după 1989, nu a avut o economie atât de puternică cum a fost în regimul lui Ceauşescu. Ieri, în discuţii, am căzut de acord că ar fi nevoie de două lucruri: de  elaborarea unei strategii economico-sociale şi de efortul la nivel naţional de a îndemna românii, ţara şi instituţiile sale să o pună în aplicare", a declarat, între altele, avocatul Gavril Dejeu.
Nu în ultimul rând, gazda evenimentului, col. (r) Ioan Părean, a felicitat autorul pentru aceste volume şi a precizat că "Dacă prin '93-'94 noi eram pe marginea prăpastiei, de atunci am făcut mulţi paşi înainte.Dacă ar pleca toţi străinii, am ajunge în Evul Mediu timpuriu în România. Nu am mai avea niciun fel de industrie, am fi la sapă".
La finalul evenimentului, autorul a acordat o sesiune de autografe celor care i-au cumpărat cele mai noi volume.

 

© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia