logo
Profesori de la CSEI Nr. 1 Sibiu, într-un proiect Erasmus+, în Spania
Profesori de la CSEI Nr. 1 Sibiu, într-un proiect Erasmus+, în Spania

În perioada 18-22 aprilie 2016 a avut loc cea de-a doua mobilitate de formare/predare/învăţare din cadrul programului Erasmus +, KA 2, parteneriate strategice doar între şcoli - „Artemotion Xpress in Europe” – „Exprimarea emoţiilor prin artă în Europa”. La întâlnirea care a avut loc la şcoala specială parteneră Cee Can Rigol din Barcelona, Spania, au  participat cinci cadre didactice de la C.S.E.I. Nr.1 Sibiu: Maria Herţoiu, Silvana Şerb, Daniela Bărdaş, Bianca Felderă şi Mihaela Mureşanu, alături de profe­-sori din Polonia, Germania, Grecia şi Slovenia.
Cadrele didactice au aflat mai multe despre sistemul de învăţământ special din Spania şi despre curriculum-ul şcolii vizitate. Au participat şi la diverse activităţi desfăşurate în şcoala parteneră, cum ar fi:  hipoterapia – constând în lecţii specifice de călărie terapeutică pentru copiii cu autism, yoga – exerciţii demonstrative pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor care se confruntă cu dizabilităţi fizice, psihice sau tulburări de comportament, Stop motion – iniţiere într-un program de animaţie şi la diverse ateliere de lucru care implică utilizarea artei în educaţie. La aceste activităţi, cadrele didactice  au avut oportunitatea de a lua contact cu tehnici şi metode inovatoare de exprimare a emoţiilor prin artă. Au avut posibilitatea de a afla mai multe despre cultura, istoria şi obiceiurile ţării-gazdă prin vizitarea oraşului, Barcelona şi a mai multor muzee de artă.
 Echipa profesorilor de la CSEI Nr. 1 Sibiu a fost plă­cut impresionată de orga­nizarea, calitatea activităţilor şi de implicarea tuturor cadrelor didactice din ţara gazdă şi va utiliza teh-nicile  învăţate în munca lor cu elevii cu cerinţe speciale.
Participarea la acest tip de program Erasmus +, parte­-neriate strategice între şcoli, cu finanţare europeană, permite un schimb benefic de experienţe între factorii implicaţi în procesul educativ şi schimburi culturale între ţările partenere participante în proiect. În luna octombrie a acestui an, profesori din ţările menţionate vor vizita la rândul lor oraşul Sibiu, pentru a participa la un schimb de experienţă la C.S.E.I. Nr 1.

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia