logo
Producătorii de telemea din Sibiu își înregistrează luni marca protejată ,,Telemea de Sibiu” – Indicație Geografică Protejată
Sorana MAIER
2349 vizualizari
Producătorii de telemea din Sibiu își înregistrează luni marca protejată ,,Telemea de Sibiu” – Indicație Geografică Protejată

Produsul “Telemea de Sibiu” – Indicație Geografică Protejată va fi prezentat oficial sâmbătă, de Instituția Prefectului - Județul Sibiu, în colaborare cu Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, iar luni, documentația întocmită de Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu va fi depusă la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru înregistrarea și protejarea denumirii.
Scopul înregistrării este sprijinirea activităţilor agricole şi de prelucrare, a sistemelor agricole asociate produselor de înaltă calitate, în baza îndeplinirii obiectivelor politicii de dezvoltare rurală.
În sistemele de calitate europene, ,,Indicație Geografică Protejată” (IGP) înseamnă produs originar dintr-un anumit loc, regiune sau ţară, care are o anumită calitate, reputaţie sau o altă caracteristică ce poate fi atribuită în principal originii geografice a produsului şi cel puţin una dintre etapele de producţie se desfăşoară în zona geografică delimitată.
”Evenimentul, extrem de important pentru crescătorii de ovine, producătorii agricoli din sectorul zootehnic și procesatorii de lactate din județul Sibiu, va avea loc începând cu ora 10,00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, din strada Andrei Șaguna nr. 10”, se arată într-un comunicat de presă.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

tdc sibiu

traistuta culturala

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
brukenthal
Licitatie publica

accentmedia