logo
Procuror: Prietenii Denisei au urcat pe bloc pentru selfie împreună cu trei adulţi
Procuror: Prietenii Denisei au urcat pe bloc pentru selfie împreună cu trei adulţi

Ceea ce a reclamat mama Denisei, faptul că fiica ei şi prietenii au urcat pe blocul turn de pe Bulevardul Vasile Milea, împreună cu trei profesoare de la Liceul Textil, este confirmat de anchetatori. Denisa şi alţi şapte prieteni au urcat pe bloc  împreună cu trei adulţi.

Oamenii legii încearcă, acum, să afle dacă profesoarele au rămas pe bloc până la mommentul incidentului sau dacă au lăsat copiii pe bloc şi au plecat.

  • „Nu ştiu cât au stat, cum au plecat, dar acolo au plecat împreună. Au fost adulți. Nu știu dacă este vorba de profesoare, dar au fost trei adulți. La momentul urcării, au urcat toți, respectiv trei adulți și opt copii. Nu știm încă dacă adulţii au rămas până la momentul incidentului sau au părăsit locația. Dar ştim că au urcat împreună”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

Anchetatorii urmează să stabilească, în prezent, contribuţia şi implicarea sau neimplicarea adulţilor, dar şi a administratorului blocului. În ceea ce îl priveşte pe administrator, este aşteptat şi un raport tehnic al Inspectoratului de Stat în Construcţii, deoarece, spune prim-procurorul Veştemean, uşa care duce pe terasa exterioară ar fi fost închisă şi scoasă din balamale în seara fatidică.

  • „Uşa aceea, în principiu, era încuiată. Am înţeles că ar fi fost forţată şi scoasă din balamale. Din ce ştiu acum, administratorul ar fi luat măsuri să fie încuiată dar a fost deschisă prin scoaterea din balamale. Verificăm şi această situaţie. Totul porneşte de la cum a căzut balustrada, dacă era bine prinsă, dacă nu era bine prinsă. De acolo se va pune în discuţie răspunderea administratorului”, a mai spus Veştemean, care a precizat că este prematur că discute despre răspunderea administratorului blocului până când procurorii nu vor avea o expertiză asupra balustradei căzute, dacă a fost sau nu bine prinsă.

Directorul școlii: „Erau două profesoare, le-au spus copiilor să coboare și ei odată cu ele”

Directorul școlii, prof. Mona Ciubotaru, spune că pe blocul turn au fost doar două profesoare de la Liceul Tehnic „Cibinium” (fostul Liceu Textil din Sibiu). Potrivit informațiilor oferite de directorul școlii ziarului Tribuna, cele două profesoare au mers pe blocul turn împreună cu copiii lor, dar și cu două eleve ale școlii cu care s-au întâlnit întâmplător pe stradă. 

  • „Au fost două profesoare pe blocul turn, miercuri seara. Au fost în timpul liber, erau cu copiii dumnealor, una din ele locuiește în blocul de lângă blocul turn. S-au întâlnit cu două eleve de-ale noastre, care le-au spus <Haideți să vedem Sibiul de sus>. Si așa au urcat pe bloc. Ele au plecat înainte de a se întâmpla incidentul nefericit. Au fost în timpul liber, nu a fost o acțiune organizată de școală, s-au întâlnit pur și simplu pe stradă”, a spus Mona Ciubotaru, directorul Colegiului Tehnic „Cibinium”. 

Potrivit directorului școlii, cele două profesoare sunt surori și predau franceză-engleză la Colegiul Tehnic „Cibinium”. Directorul mărturisește că, înainte de a pleca de pe bloc, profesoarele le-ar fi spus celorlați copii să coboare și ei, dar aceștia au dorit să mai rămână. 

  • „Una era cu băiețelul, cealaltă cu două fetițe. Au urcat, au stat puțin și au plecat. Înainte de a pleca, le-au spus: haideți și voi, coborâți și voi acum cu noi, să aveți grijă, să nu vă apropiați de margini, să nu cădeți. Au spus: <Noi mai stăm puțin și venim>”, a spus, pentru Tribuna, prof. Mona Ciubotaru, directorul Colegiului Tehnic „Cibinium”.

 

Mama Denisei, fata care a căzut de pe bloc: „Două sau trei profesoare de la Textil au fost acolo şi nu au făcut nimic”comentarii
2 comentarii

Au fost si profesoare pe bloc dar tu ca mama unde erai ? Legal (daca mai crede cineva in legi!) parintii au responsabilitati ...
Relu?
21.03.2017 08:53
86.123.145.175
Astazi tinerii petrec in medie 6,5 ore in fata calculatorului,mobilelor textue si utilizeaza tehnologia exagerat de mult.Pana si in desenele animate apar scene sexi,injuraturi,chiar si casa Disney ca sa vanda desenele au inceput
sa foloseasca aceste metode.Pacat de tineretea si frumusetea Denisei care e o victima a acestui progres tehnic.Societatea e in continua DEGENERARE si ne indreptam spre ceeea ce spun unii biologi, ca santem o specie care ne autodistrugem. Unii din noi mai speram ca va veni si bine, deoarece SPERANTA nu trebuie sa dispara.
ION
22.03.2017 18:39
104.250.89.139
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia