Tribuna
Principele Nicolae a promovat voluntariatul, la ULBS
Andra MARINESCU
2287 vizualizari
Principele Nicolae a promovat voluntariatul, la ULBS
*Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României a vizitat, ieri, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. A venit aici să promoveze voluntariatul şi să lanseze oficial programul "The Duke of Edinburgh's International Award" România. "Putem să avem cafea pentru toată lumea?", a spus, zâmbind, înainte să înceapă să vorbească despre proiect, în Aula Magna a Facultăţii de Medicină de pe strada Lucian Blaga.*

Elevi, cadre didactice din liceele sibiene, studenţi, profesori ULBS, decani, Astrid Fodor, primarul Sibiului, şi Ghiţă Bârsan, rectorul Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu au venit la întâlnirea cu Principele Nicolae al României. Evenimentul a avut loc cu sala plină şi toţi s-au ridicat când a sosit Alteţa Sa Regală. “Bună ziua tuturor!”, a spus acesta, la intrarea în Aula Magna. Manifesta­rea a început prin cuvântul lui Ioan Bondrea, rectorul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, care i-a urat, înainte de toate, Principelui Nicolae “Bun venit!”, după care a vorbit despre proiectul lansat. “Este un program pe care l-am văzut şi l-am simţit anul trecut. Şi atunci, am propus să fie şi pentru tinerii din Sibiu, fie că sunt studenţi, fie că sunt elevi. Mi-aduc aminte de o vorbă spusă de Constantin Brâncuşi, care zicea că <>. Acest program oferă tinerilor posibilitatea de a urca foarte sus, pentru a vedea viitorul, mult mai bun decât prezentul. Este un program care nu se referă la partea de educaţie formală, ci este unul pentru educaţia nonformală, care, cu siguranţă, vă va da încredere şi siguranţă în profesia pe care o veţi avea după facultate. (...) ULBS şi-a asumat acest rol în comunitatea locală, de motor de progres în toate domeniile şi a deschis porţile şi altor proiecte, şi studenţilor din alte ţări. Să apelaţi la acest program pentru desărvârşirea voastră profesională”, a spus rectorul.

ULBS - “o gazdă bună”


Despre program şi bene­ficiile lui a vorbit şi Mihaela Stanciu, coordonatorul na­ţio­nal, care a ţinut să aprecieze faptul că ULBS este gazdă bună încă de la intrarea în oraş, prin panourile “ULBS. O singură universitate, o mie de identităţi”. “Am văzut chipuri şi studenţi încă de la intrare”, a spus aceasta. Printre avantajele pe care programul le oferă tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani se numără oportunitatea de a demonstra un real progres personal, formarea abilităţilor antreprenoriale, creşterea nivelului de angajabilitate şi a capacităţii fizice, precum şi dobândirea unei mai accentuate inspiraţii. Un exemplu a dat, în acest sens, chiar Principele Nicolae, care a spus că a urcat de şase ori pe Muntele Kenya şi că vrea şi a şaptea oară, în iulie. “Nu ştiu de ce, dar o să o fac din nou. Când am ajuns sus prima oară am înţeles de ce am  vrut asta. Am văzut răsăritul soarelui de deasupra norilor”, a povestit principele. Acesta a legat proiectul de exemplul personal, vrând să sublinieze, de fapt, etapele pe care un participant le are de parcurs în cadrul programului. Astfel, dacă vor să atingă nivelul de bronz trebuie să se dedice între trei şi şase luni, pentru argint până la un an, după care urmează aurul. La cate­goria “Aventură”, ei trebuie să stea o noapte pentru nivelul de Bronz, două pentru Argint şi trei pentru Aur. Informaţii despre proiect şi înscrieri se găsesc pe http://www.dofe.ro.
La final, Ioan Bondrea i-a oferit Principelui Nicolae o diplomă de onoare. “Sunt fericit acum. Da”, a spus Alteţa Sa Regală.
După prezentarea din Aula Magna, principele a vizitat Biblioteca ULBS, fiind însoţit de directorul Rodica Volovici. La sfârşit, a urmat o poză de grup, în faţa clădirii ULBS.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA