Tribuna
Primăria Sibiu primește proiecte pentru Agenda Sport și Agenda Comunității 2017: plafon mărit la 50.000 lei pentru evenimente gastronomice!
Sorana MAIER
2073 vizualizari
Primăria Sibiu primește proiecte pentru Agenda Sport și Agenda Comunității 2017: plafon mărit la 50.000 lei pentru evenimente gastronomice!

Asociaţiile, firmele sau fundaţiile care vor să obţină finanţare nerambursabilă pentru evenimente sportive sau destinate comunităţii pot depune proiecte de finanţare la Primăria Sibiu.
Din 24 martie se pot depune proiecte pentru obținerea confinanțării prin Agenda Sport 2017. Până în 10 aprilie, la ora 14, cei interesați pot depune proiectele la Registratura Primăriei Municipiului Sibiu, de pe str. S. Brukenthal nr. 2, în atenţia Serviciului Cultură, Sport şi Turism.

  • În 2017 suma alocată din bugetul local pentru confinanțarea proiectelor prin Agenda Sport este de 4,5 milioane lei, mai mare decât în 2016 când am alocat 3,4 milioane lei. Motivul acestei creșteri este faptul că Sibiul are echipe bune care practică sportul de performanță, iar acestea merită sprijinite mai mult. În egală măsură vom continua să sprijinim și cluburile și asociațiile care atrag copiii și tinerii către sport”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Acordarea de finanțări nerambursabile și criteriile pe baza cărora se atribuie acestea sunt reglementate de „Ghidul privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi sportive nonprofit de interes general”. Acest ghid şi formularele de solicitare a finanţării pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu: http://cultura.sibiu.ro/agenda_sportiva.html.
Informaţii suplimentare cu privire la procedura de selecţie a proiectelor pot fi obţinute la sediul Primăriei Municipiului Sibiu, str. S. Brukenthal nr. 2 sau prin e-mail: agendasportiva@sibiu.ro.

Proiectele pentru colectare selectivă, încurajate

Din 24 martie se primesc și proiecte pentru obținerea cofinanțării pe Agenda Comunității. Primăria Sibiu lansează o sesiune de selecție publică a proiectelor pentru activități de dezvoltare a comunității locale care vor beneficia de cofinanţare nerambursabilă din bugetul local al Municipiului Sibiu. Proiectele se pot depune până în data de 24 aprilie, ora 14. Suma alocată cofinanțării acestor evenimente este de 800.000 de lei.
“Plafonul cofinanțării maxime va fi mai mare în cazul proiectelor cu specific gastronomic, în contextul în care în 2019, zona Sibiului va purta titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Acestui tip de proiecte vom acorda o finanțare maximă de 50.000 de lei, spre deosebire de plafonul maxim obișnuit de 35.000 de lei pentru proiectele depuse pe Agenda Comunității. Mai fac o precizare: încurajez sincer și sper că vom avea pe agendă și proiecte care au ca scop conștientizarea comunității cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor în municipiul Sibiu. Este un proiect dificil și consider că sprijinul comunității este esențial pentru reușita acestuia”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Ghidul de finanţare precum şi formularele de solicitare a finanţării pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu:  http://cultura.sibiu.ro/agenda_comunitatii.html
Informaţii suplimentare cu privire la procedura de selecţie a proiectelor pot fi obţinute la sediul Primăriei Municipiului Sibiu, str. S. Brukenthal nr. 2 sau prin e-mail: contracte.agende@sibiu.ro.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA