Tribuna
Primăria Sibiu primeşte proiecte pentru agenda culturală a anului 2015
Primăria Sibiu primeşte proiecte pentru agenda culturală a anului 2015
Ghidul de finanţare pentru proiectele care vor alcătui agenda culturală a anului 2015 a fost aprobat, joi, de Consiliul Local Sibiu în şedinţa ordinară. Proiectele pot fi depuse în perioada 30 ianuarie – 28 februarie 2015 la registratura Primăriei Municipiului Sibiu, str. S. Brukenthal, nr. 2, de luni până joi în intervalul orar 8.30 - 16 şi vineri între orele 8.30 - 13. Cererea şi Ghidul de finanţare pot fi descărcate de pe site-ul www.cultura.sibiu.ro, secţiunea Agenda Culturală, iar informaţii suplimentare pot fi obţinute prin email: agendaculturala@sibiu.ro sau telefonic: 0269/208.812.

Sprijin pentru cultură

Primăria Sibiu continuă şi în acest an să sprijine cultura sibiană. “Am alocat anul acesta 35 de milioane de lei pentru cultură, adică aproximativ 10% din bugetul local. Aceste fonduri vor finanţa cele trei instituţii culturale din subordinea Municipiului – Teatrul Naţional Radu Stanca, Teatrul Gong şi Casa de Cultură cu Teatrul de Balet – dar şi finanţarea agendei culturale. Pentru agenda acestui an avem disponibili 6,6 milioane de lei pe care dorim să îi investim în evenimentele culturale care definesc imaginea Sibiului, care bucură publicul sibian şi oaspeţii noştri deopotrivă”, a subliniat primarul Astrid Fodor.

2014, cu 79 de proiecte

Agenda culturală a anului 2014 a numărat 79 de proiecte, bugetul alocat acestora de către Primăria Sibiu însumând 6.480.000 de lei. Evenimentele au oferit diversitate, culoare şi o animare plăcută a spaţiilor publice. Pe tot parcursul anului au avut loc evenimente din cele mai diverse dintre care amintim Festivalul Tău – parte a proiectului „Împreună din 1884”, Festivalul Cântecele Munţilor, Festivalul Artmania, Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu/Hermannstadt, Feeric Fashion Days, Sibiul de odinioară, Obor Fest, viaţa culturală a Sibiului reuşind din nou să aducă oraşul în prim-plan naţional şi internaţional. Un pas important a fost şi ducerea evenimentelor spre cartiere prin activităţi precum „Zilele Vecinătăţii” sau “Traseele tematice în Guşteriţa”, Primăria având intenţia de a încuraja astfel de evenimente, cu scopul de a aduce actul cultural cât mai aproape de comunitate.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia