Tribuna
Astra film
Primăria Sibiu montează semafoare cu buton și semnalizare pentru nevăzători în mai multe intersecții din oraș
Sorana MAIER
1107 vizualizari
Primăria Sibiu montează semafoare cu buton și semnalizare pentru nevăzători  în mai multe intersecții din oraș

Câteva intersecții semaforizate din Sibiu vor avea în curând sisteme speciale cu buton și semnalizare audio pentru nevăzători, după ce Primăria Sibiu   a lansat licitația publică  pentru respectiv proiectarea, achiziția şi montarea instalaţiilor de semaforizare cu noi la trecerile de pietoni din str. Avrig la intersecţia cu str. Luarea Bastiliei, str. Bâlea la intersecţia cu str. Nicolae Titulescu, str. Calea Şurii Mari la intersecţia cu str. Drumul Ocnei şi Piaţa Cibin la intersecţia cu str. Turnului.

„În Municipiul Sibiu se intenţionează continuarea programului de optimizare a condiţiilor de trafic și de creştere a siguranței pietonilor. Instalaţiile de semaforizare cu buton la trecerile de pietoni contribuie în mod esenţial la disciplinarea traficului auto şi pietonal. O avertizare şi o informare corectă, și vizibilă sporeşte confortul conducătorului auto în trafic, conducând la eliminarea stresului acestuia, a confuziilor, a manevrelor periculoase și a accidentelor”, potrivit caietului de sarcini.

Firma care va câștiga licitația va trebui să asigure proiectul de montare a instalaţiilor de semaforizare, instalaţiile de semaforizare, să monteze instalaţiile și să facă probele funcţionale şi testele de confirmare a calităţii montajului.

Sistemele vor avea buton de comandă pentru pietoni cu dispozitiv. de solicitare a fazei care să permită traversarea, semnal optic pentru confirmarea rezervării traversării străzii, iar în zona fiecărui buton, pe stâlp, un panou inscripţionat în limba română cu modul de folosire.

Nu vor lipsi nici dispozitiv avertizare sonoră pentru nevăzători, care vor avea un bloc de emisie semnale sonore, senzor pentru detecția nivelului de zgomot ambiental și microprocesor de analiză a nivelului de zgomot ambiental.

Lucrările vor trebui să fie gata în interval de două luni de la semnarea contractului.

Garanţia acordată instalaţiilor de semaforizare cu buton pentru trecerile de pietoni va fi de 4 ani.


comentarii
1 comentarii

In sfarsit se misca ceva. Sper ca nu se vor opri aici
2cents
21.06.2019 09:49
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia