logo
Primăria prezintă proiectul pentru Lacul lui Binder: sporturi nautice, plajă, scenă plutitoare şi amfiteatru
Sorana MAIER
4274 vizualizari
Primăria prezintă proiectul pentru Lacul lui Binder: sporturi nautice, plajă, scenă plutitoare şi amfiteatru

Prezentarea publică a proiectului de reamenajare a Lacului Binder are loc marți, 17 octombrie, de la ora 18, în curtea interioară a Primăriei Sibiu.
Toţi cetățenii interesați sunt invitați să participe la această prezentare la care va fi prezent primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, împreună cu alți reprezentanți ai Primăriei,  și proiectantul care a realizat documentația.
Toamna aceasta, Primăria Sibiu a lansat o licitaţie publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru amenajarea Lacului lui Binder ca zonă de agrement, întinsă pe 5,4 hectare şi cu instalaţii din cele mai diverse: pentru sporturi nautice de tip Waterski şi Wakeboarding, ponton plutitor cu scenă, amfiteatru, zonă de promenadă, plajă, activităţi de cartier.
Terenul este delimitat de străzile Ţiglarilor, Lacul lui Binder, Tractorului şi Zidarilor, iar suprafaţa lui este de 54.302 mp.
Proiectanţii trebuie să vină cu soluţii de montare a unor echipamente necesare practicării schiului pe apă, instalaţii de transport pe cablu pentru sporturi nautice de tip Waterski şi Wakeboarding. 
Este prevăzută amenajarea unei zone ca debarcader pentru caiace, ca activitate complementară schiului nautic, o clădire pentru zona de start, de ticketing si de vestiare, precum şi o zonă de depozitare material sportiv.
Va fi amenajată şi o zona de promenadă în circuit, pentru parcurgerea turului lacului, având elemente de mobilier urban, locuri pentru observarea activităţii sportive de pe lac, zone de odihna, loc de joaca pentru copii, cu echipamente de mobilier fix si de jocuri outdoor.
Acelaşi proiect prevede şi o zonă de amfiteatru, cu posibilitatea amplasării unui ponton plutitor pe lac, pentru scenă.  Amfiteatrul va avea vizibilitate către zona sportivă a luciului apei.
Zona de plajă si de acces în lac pentru persoane include amenajare fundului apei şi delimitarea faţă de celelalte funcţiuni de pe lac.
Amenajarea unei zone multifuncţionale ca centru de cartier pentru activităţi de natură socio­ culturală, prin amplasarea de construcţii provizorii si acoperiri mobile, pentru evenimente temporare culturale, educaţionale sau recreative dar şi amenajarea de locuri de parcare dimensionate corespunzător numărului mediu de utilizatori ai funcţiunilor propuse, adiacente căilor de acces sunt incluse în caietul de sarcini.
Proiectul prevede şi măsuri de evacuare a gunoaielor, atât de pe zona malurilor, cât şi de pe rundul lacului, prin excavări parţiale, tăierea excesului de vegetaţie, dragare, fără a determina distrugerea mediului natural, analiza compoziţiei chimice a apei şi se vor identifica potenţialele pericole ale contaminării apei, precum şi măsurile privind eliminarea cauzelor identificate, dacă este cazul. Se vor realiza consolidări ale malurilor, după caz, precum şi amenajări de acces în/din lac.

comentarii
3 comentarii

lacul lui Binder,un lac cu multe semne de intrebare.acolo s-au inecat multi oameni.are multi curenti periculosi.in lac nu cred ca mai face cineva baie de ani de zile.din auzite stiu ca sunt multe galeri,am copilarit prin zona.erau zone unde apa era pina la briu apoi dintr-o data apa foarte adinca.multi s-au inecat acolo si scafandri nu ii gaseau.era un tip,cred ca era ungur si el ii scotea la suprafata,cunostea zonele lacului si era curajos.
sa se amenajeze zona ar fii un lucru bun.

tot eu
nistor cristina
13.10.2017 20:32
Proiecte peste proiecte, Lacul lui Binder e un colac peste pupaza, pe cine vretzi sa mai pacalitzi? La marele mall promis langa gara nu s-a miscat nimic, gunoaiele sunt mai inalte ca gardul furat de cautatorii de fier vechi.
Mick
16.10.2017 15:38
Va intrebati ce efect au aceste amenajari asupra celor care locuiesc in acea zona? Toate trebuie gandite fara sa deranjezi oamenii care si-au construit acolo case si care nu au nevoie de astfel de constructii in apropierea caselor lor. Dar cui ii mai pasa de oameni azi? Nimanui. Primaria noastra mai bine s-ar ocupa de gunoaie, de invazia de olteni care ne-au ocupat pur si simplu orasul si care, cu mici exceptii, nu au un comportament civilizat. Am ajuns , din orasul recunoscut pentru curatenie si grad de civilizatie, acum o ruina si in continua degradare.
IRIMIE MONICA
16.10.2017 16:31
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia