logo
Primăria Cisnădie le răspunde locuitorilor de pe strada Duiliu Marcu, din Cartierul Arhitecţilor
Primăria Cisnădie le răspunde locuitorilor de pe strada Duiliu Marcu, din Cartierul Arhitecţilor


 

Mai mulţi locuitori din Cartierul Arhitecţilor ne-au transmis sesizări semnalând unele probleme cu care se confruntă.

Prima dintre ele se referă la nemulţumiri legate de nivelul de înălţime al unor blocuri. În scrisoare se arată că:

"Locatarii din cartierul Arhitecților, strada Duiliu Marcu, vă supunem atenției următoarele probleme cu care ne confruntăm și în prezent, deși am făcut numeroase demersuri la Primăria Cisnădie, ultima adresa în dată de 07.05.2018, înregistrată cu nr 6740.

* Pe această stradă s-a dat autorizație de contrucție pentru două corpuri de locuințe colective p+2+m însumând 32 de apartamente (practic două blocuri mici)

* Noi încă nu am reușit să obținem această autorizație, dar pe internet este afișat avizul de mediu acordat în luna mai 2015.

*Pe site –ul Primăriei, la hotărâri ale Consiliului local, nu apare nicio hotărâre, sau aprobare PUZ pentru aceste construcții ? Oare de ce?

*Aceste construcții vor fi situate între 2 case p+m

*prin HCL 238/2015 (publicat pe site-ul instituției) s-a aprobat PUG pentru orașul Cisnădie

*locația la care fac referire are destinația L2 – subzona locuințelor individuale și colective

*în această hotărâre se specifică inițial clădiri p+1 , p+2

*la Secțiunea II art 10 este menționată înălțimea maximă a clădirilor p+2+M de max 10 m ( și o întrebare retorică: cum de a apărut la câteva rânduri distanță și mansardă ). La un simplu calcul fiecare corp de clădire are 16 apartamente dispuse pe p+2+m ( 4 pe fiecare nivel). Înălțimea unei camere este de 2,4 – 2,5 fără plafon. Cum se poate încadra această construcție în cei 10 m înălțime de la baza clădirii până la cornișă ? Credeți că va veni cineva să măsoare și să decidă coborârea nivelului, având în vedere că și aceste blocuri mici sunt construite lângă o locuința individuală?)

*la art 11 scrie: clădirile noi se vor integra în caracterul general al zonei și se vor armoniza cu clădirile învecinate ca arhitectură și finisaje. Ne întrebăm: cum o astfel de construcție cu 32 de apartamente poate fi încadrată armonios între 2 case p+m și pe o stradă plină de case individuale? ( excepție fiind cele 2 blocuri construite la intrarea pe această stradă - lucru de care primarul nu este străin )

*la art 9 scrie: staționarea mașinilor este permisă doar în interiorul parcelei. Cum vă imaginați, cel puțin 32 de mașini (una pentru fiecare apartament) parcate între cele 2 case și cele 2 corpuri de clădire? Și asta pentru faptul că suntem dependenți de mașină pentru a ne deplasa. Cât vom aștepta dimineață să ne aliniem după cele 32 de mașini?

*Cei care se vor muta în cele 2 corpuri de clădire ( cel puțin 96 : 32 apartamente cu o familie compusă din soț, soție și un copil) vor trăi ca într-un lagăr. Ce vor face copiii acestora? Se vor juca pe stradă și printre mașini. Ce se va întâmplă în caz de incendiu ? Pe unde vor avea acces mașinile de pompieri? Poate are un răspuns și arhitectul șef. Ce se întâmplă iarnă la o ninsoare abundentă ?

*Despre zgomotul și gazele de eșapament de la cele 32 de mașini, pe care trebuie să le suportăm zilnic ce părere are primarul? Despre cele 32 de coșuri ale centralelor termice care poluează și crează disconfort prin emanațiile iritante, toxice și nocive pe o suprafață relativ mică? Vă reamintesc că lățimea parcelei pe care se construiesc cele 2 corpuri este de 34 m liniari – distanță dintre cele 2 case p+1. Credeți că locatarii vor fi obligați să-și monteze centrale cu condensație? Ne vom adresa Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu pentru a află argumentele legale pe baza cărora au dat au dat acest aviz și Consiliului Local Cisnădie.

*Este specificat în documente, distinct, parcare pentru 32 de mașini ? Asta pentru faptul că pentru parcaj de mai mult de 10 mașini este nevoie de aviz ISU. Există acest aviz ?

*De ce autorizația este dată pentru construcție locuințe colective pe str Duiliu Marcu FN , când există numerotare. Pentru a induce vecinii în eroare și a nu putea acționa din timp? Este legal acest lucru? Credeți că este suficient a se menționa doar nr. top? Nu cred că nr top spune ceva vreunui locatar de pe str Duiliu Marcu pentru a fi atenționat de pericolul iminent.

*Și ce să mai spunem de traficul îngreunat, pe o stradă îngustă, odată cu apariția a încă 32 de mașini.

*Ne rezervăm dreptul de a acționa în instanța în vederea anulării autorizației de construcție, a obținerii de daune materiale (pentru disconfortul creat prin zgomot , poluare și scăderea prețului locuinței prin construcția locuințelor colective în vecinătatea casei) și de a face plângere penală la DNA pentru abuz în serviciu în situația în care se constată nerespectarea legislației în acordarea avizelor

*În acest demers vom solicita și sprijinul unor ONG-uri și Asociații pentru protecția mediului".

În completarea acestei sesizări, locatarii din Cartierul Arhitecţilor au trimis şi oferta unei agenţii imobiliare ce promovează apartamente la etajul III în această zonă, deşi regimul de înălţime este p+2+m. Apartamentul promovat la etajul III este, de fapt, mansardă:

"Încă un abuz în Cartierul Arhitecţilor, tot pe str Duiliu Marcu.

Locaţia din fotografie este una din construcţiile de la intrarea pe stradă.

Zona are destinaţia L2 care permite doar clădiri p+1, p+2 conform HCL 238/2015.

Pe site-ul Sib Imobiliare apar la vânzare apartamentele din această clădire din care rezultă că este un bloc cu 3 etaje + pod.

În consecinţa , este vorba despre o construcţie ilegală.

 

Detalii locaţie

 

Ansamblul REZIDENŢIAL CONFORT este situat în Sibiu, în zona Calea Cisnădiei, pe strada Duiliu Marcu.

Ansamblul REZIDENŢIAL CONFORT este amplasat în Sibiu, în zona Calea Cisnădiei, pe strada Duiliu Marcu, gândit pentru cei care iubesc liniştea, amplasat într-o zonă deosebit de pitorească.

Apartamentele puse la vânzare în Ansamblul Confort sunt amplasate într-un bloc cu 3 etaje avand 3 scări. La scara A si C sunt amenajate spatii comerciale.

Comision 0 % pentru achiziţionarea apartamentelor din acest Ansamblu.

 

Detalii proiect

 

Apartamentele de vânzare din acest proiect satisfac exigenţele unei lumi în continuă mişcare, oferindu-vă avantajul de a vă bucura de o arhitectură modernă, alături de o compartimentare eficientă a spaţiilor, toate apartamentele de vânzare sunt gândite si proiectate pentru a vă oferi căminul ideal, alaturi de un preţ bine gândit în favoarea dumneavoastră.

Fiecare client care achiziţionează un apartament din cadrul acestui Ansamblu are opţiunea alegerii unui avantaj pus la dispoziţia dvs, astfel încât fiecare cumpărător să poată opta în funcţie de necesităţile lui, oferta fiind structurată astfel:

Clienţii care achiziţionează apartamente la parter si doresc să se bucure de un spaţiu verde privat beneficiază de o gradină de 70 mp + 1 loc de parcare.

Venim în întâmpinarea clienţilor noştri care deţin două maşini, oferindu-le două parcări incluse în preţ, în condiţiile achiziţionării unui apartament la etajele intermediare.

Pentru doritorii de spaţii de depozitare, apartamentele de la etajul III vin în întampinarea lor, cu spaţiul din pod care se întinde pe toată suprafaţa apartamentului + 1 loc de parcare.

Preţurile pentru apartamentele de la et. 3 cresc cu doar 2000 euro pentru apartamentele de 2 camere şi cu doar 3000 euro pentru apartamentele de 3 camere.

Avantaje Ansamblul Confort

- Preţul pe mp este de doar 700 Euro

- grădini la parter între 30 mp - 40 mp la preţul de 70 euro/mp -1 ioc parcare

- pod pe toată suprafaţa apartamentului pentru clienţii care cumpără la etajul III

- 2 parcări pentru clienţii care achiziţionează apartamente la etaje intermediare

- apartamente decomandate cu camere spaţioase, cu lăţime de peste 3m, astfel încât sunt uşor de mobilat

- geam la baie

- bucătărie separată

- materiale de calitate folosite la construcţia Ansamblului Termen de predare a imobilelor: august 2018".


 

Ce spune Primăria Cisnădie?

Reprezentanţii Serviciului de Urbanism al Primăriei Cisnădie au explicat, la solicitarea TRIBUNEI, care este situaţia pe strada Duiliu Marcu.

"Regulamentul Local de Urbansim aprobat pentru oraşul Cisnădie prevede o înălţime maximă de P+2+M. Astfel, ultimul nivel a fost autorizat ca mansardă. Primăria Cisnădie nu îşi poate asuma conţinutul site-urilor imobiliare.

Referitor la scrisoarea transmisă: Construcţiile autorizate se încadrează în prevederile Regulamentului General de Urbansim şi ale Planului General de Urbanism aprobate pentru oraşul Cisnădie.

Primăria Cisnădie are în vedere reducerea numărului de maşini din zonă şi a transportului cu maşina personală prin realizarea a două obiective importante:

- o pistă de biciclete de 2,5 m lăţime paralelă cu DJ106C între Sibiu şi strada Daniel Renard într-o primă fază şi, în al doilea rând, care să lege Sibiul de Cisnădie;

- realizarea infrastructurii care să permită introducerea transportului urban

Avizul ISU este necesar pentru construcţiile care adăpostesc mai mult de zece parcări şi nu se refera la parcările exterioare, amplasate pe teren.

Nomenclator stradal se eliberează doar pentru construcţii, nu şi pentru terenuri fără construcţii".

comentarii
3 comentarii

Cu alte cuvinte Primăria a răspuns... nimic...
Ion Ionescu ot Ione?ti
18.07.2018 19:27
Cățeii latră, caravana trece. Vai și amar..
Dan
19.07.2018 07:56
N-ati realizat cat de idiot este Huja,care se crede un smecher,nu-i decat un bisnitar ajuns primar.PE LANGA FERMA SEVIS SE CONSTRUIESTE UN DRUM FARA NICI O AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE ,IAR CEI DE LA URBANISM SE FAC CA NU O VAD. DE CORUPTIE!!!!
BEN
20.07.2018 00:02
Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia