logo
Primăria Avrig se va extinde într-un imobil recent achiziţionat
Dan FRÂNCU
1958 vizualizari
Primăria Avrig se va extinde într-un imobil recent achiziţionat

Procesul de reconfigurare a zonei centrale a Avrigului, demarat de administraţia locală a oraşului în urmă cu ceva timp, implică, pe lângă modernizarea structurii rutiere, amenajarea de trotuare, a unor spaţii verzi şi a locurilor de parcare, relocarea în subteran a tuturor cablurilor aeriene şi achiziţionarea unor imobile (clădiri şi terenuri) din imediata vecinătate a sediului primăriei, a căror utilitate este deja destul de clar stabilită.

Astfel, în doar o jumătate de an, oraşul Avrig a reuşit achiziţionarea a trei proprietăţi situate peste drum de primărie, ultima achiziţie de acest fel fiind aprobată de legislativul local avrigean în urmă cu puţin timp, cu prilejul şedinţei ordinare.

Astfel, după proprietăţile cu numerele 27 şi 29 situate pe strada Gheorghe Lazăr, aleşii locali avrigeni au fost de acord şi cu achiziţionarea proprietăţii vecine, situată la numărul 31, aceasta fiind şi cea mai mare şi cea mai scumpă dintre proprietăţi.

În urma evaluării întocmite de un expert autorizat, însuşită, de asemenea, de Consiliul Local Avrig, dar şi a parcurgerii procesului de negociere directă cu reprezentanţii proprietarilor imobilelor, s-a stabilit preţul de 83.700 euro pentru plata acestei proprietăţi.

Conform hotărârii legislativului local avrigean, termenul de încheiere, în formă autentică, a contractului  de  vânzare – cumpărare, este de 45 de zile de la data adoptării hotărârii. De asemenea, se mai menţionează că imobilul va fi transmis cumpărătorului fără sarcini şi procese, în deplină posesie, la data semnării contractului, toate cheltuielile ocazionate de vânzare urmând a intra în sarcina cumpărătorului, cu excepţia taxelor şi impozitelor locale, ce cad legal în sarcina vânzătorului.

Intenţia actualei conduceri administrative a oraşului este ca imobilul recent achiziţionat să fie folosit pentru extinderea sediului Primăriei Avrig, prin mutarea aici a unor birouri din vechiul sediu (biroul de achiziţii, casieria şi biroul de impozite şi taxe, arhiva instituţiei etc). Astfel, cel puţin pentru moment, se renunţă la planurile de extindere a Primăriei Avrig prin construirea şi alipirea unui nou corp de clădire, soluţia achiziţionării imobilului din proximitate şi mutării aici a birourilor supra -aglomerate, fiind mult mai ieftină.

 

comentarii
1 comentarii

15.04.2018 15:51
Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia