Tribuna
Primăria a găsit soluţia: CARACATIŢA de parbriz. Noua fiţă pentru şoferii care parchează aiurea! Maşini blocate de dispozitive cu ventuze acţionate electric
Rareș BIŢU
4752 vizualizari
Primăria a găsit soluţia: CARACATIŢA de parbriz. Noua fiţă pentru şoferii care parchează aiurea! Maşini blocate de dispozitive cu ventuze acţionate electric

Când credeam că le-am văzut pe toate, ia uite ce vine pe contrasens: ca să-i înveţe minte pe şoferii care parchează aiurea, autorităţile le pregătesc caracatiţa de parbriz, noua fiţă capabilă să blocheze maşinile, fără a le avaria câtuşi de puţin. 

Celebra caracatiţă utilizată pentru blocarea roţilor pare să aibă zile numărate cu toate că noua invenţie e mult mai scumpă. Se ataşează de parbrizul maşinii şi arată ca un soi de carte de dimensiuni mari, întrucât se pliază în două. "Jucăria" se lipeşte de parbriz cu nişte ventuze foarte puternice care nu pot fi îndepărtate decât electronic, în baza unui cod primit de proprietarul maşinii prin SMS, cod care confirmă achitarea taxei de deblocare în valoare de 200 de lei. 
Dacă până acum vechea caracatiţă ataşată la roata maşinii mai putea fi ameninţată ba c-un cleşte iscusit, ba c-un telefon şi mai iscusit, cu noua jucărie figura nu mai ţine.
Vestea bună - sau rea? - este că 12 astfel de caracatiţe de parbriz vor fi utilizate de Primăria Galaţi. "Vom fi primii din ţară", spun autorităţile locale încântate de cel mai nou sistem de blocare a maşinilor parcate neregulamentar.
Fiindcă dispozitivele cu tot cu softul de utilizare ajung la câteva mii de euro, municipalitatea are de gând să închirieze sistemul care cuprinde mecanismul de pe parbriz şi softul de funcţionare.
Achiziţia este în curs pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (rebotezat acum SICAP), fiind comandată de Gospodărie Urbană, o entitate aflată în subordinea Primăriei din Galaţi. 
Reprezentanţii societăţii edilitare vor să închirieze 12 caracatiţe de parbriz cu ventuze cu acţionare electrică.

  • "Vrem să facem o formă de închiriere, preţul este de peste o mie de euro pentru un dispozitiv, la care se adaugă aplicaţia informatică, alte mii de euro. Ideea este să implementăm sistemul cu costuri iniţiale zero. Vrem 12 dispozitive, în prima fază, vor fi monitorizate prin GPS. Dispozitivul acoperă câmpul vizual al şoferului, iar sistemul de prindere este în ventuze cu acţionare electrică, nu poate fi tras şi dezlipit de pe geam cu forţa. Este posibil să fim primii din ţară", a declarat directorul societăţii Gospodărire Urbană Galaţi, Bogdan Ardean, citat de gandul.info.
  •  "Acest sistem de blocare amplasat pe parbriz nu degradează în niciun fel autoturismul pe care este amplasat. În prezent, avem mereu de reclamaţii că a fost degradată roata sau janta, atunci când sunt montate actualele sisteme de blocare a roţilor. Aceste noi dispozitive sunt însoţite de un sistem informatic, astfel încât vom avea o evidenţă clară a acestora”, a precizat Bogdan Ardean.

Potrivit informaţiilor de pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea maximă estimată a contractului solicitat de societatea gălăţeană este de 151.260 lei. Autorităţile locale spun că noul sistem va funcţiona din primăvara acestui an.
Aşa cum era de aşteptat, şoferii au reacţionat vehement, criticând intenţiile autorităţilor. Gălăţenii cred că autorităţile locale ar trebui să fie preocupate de amenajarea de noi locuri de parcare, nu să dea banii pe "jucărioare scumpe". În prezent, doar una din cinci maşini are acces la un loc de parcare în Galaţi. 
În străinătate, sistemul nu mai este o noutate de câţiva ani buni. 

 


comentarii
1 comentarii

aceeasi firma din galati care o vindut primarului iohannis autobuzele super ecologice din belarus/ ALEA GALBENE/acum vreo 10-12 ani cred
ardeo
24.01.2019 12:52
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia