logo
Prima modernizare din istoria internatului Colegiului Tehnic Independenţa. Primăria Sibiu pregătește studiile pentru fonduri europene
Sorana MAIER
2170 vizualizari
Prima modernizare din istoria internatului Colegiului Tehnic Independenţa. Primăria Sibiu pregătește studiile pentru fonduri europene
© Răzvan NEGRU

Sibiul accesează fonduri europene pentru mai multe școli și grădinițe, pentru care Primăria Sibiu pregătește studiile tehnice. În bugetul anul 2018 sunt prevăzute proiecte cu finanțare europeană  pentru reabilitarea în vederea creșterii eficienței energetice a școlii nr. 1 și a Liceului C. Noica, a școlilor nr. 21 și Radu Selejan, construcția de creșe noi în cartierul Ștrand și în cartierul Țiglari, extinderea clădirilor școlilor N. Iorga, I.L. Caragiale și Regele Ferdinand, reabilitarea Internatelor Colegiului Tehnic Independența și a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară.
Pentru reabilitarea internatului Colegiului Tehnic Independența, municipalitatea a lansat licitația publică pentru realizarea proiectelor tehnice.
Colegiul Tehnic Independența din strada Gladiolelor nr. 2 a fost construit în 1953, preluat în 1963, în incintă găsindu-se alături de spaţiile de învăţământ, internatul
şi cantina. În acest corp, la parter, funcţionează şi serviciile administrative ale şcolii.
”Internatul colegiului are regim de înălţime P+l+II+IIl, spațiile de locuit fiind într-un stadiu avansat de degradare. În prezent, în intematul Iiceului sunt cazaţi 56 de elevi. Aceştia sunt găzduiţi la etajul l, etajele ll şi III fiind închise din cauza stadiului avansat de degradare. Internatul nu a suferit nicio reabilitare de când a fost construit, făcându-se doar mici reparaţii şi igienizări”, se arată în documentele publicate de Primăria Sibiu.

© Arhivă

Grupuri sanitare noi, pardoseli, tencuieli, isntalații electrice și acoperiș refăcute

Clădirea necesită intervenţii de reabilitare, modernizare şi de ridicare a performanţelor ei funcţionale, va fi nevoie de tratarea elementelor de şarpantă cu soluţii antiseptice şi ignifuge; înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor existente cu altele noi, modernizări privind lucrările de arhitectura (pardoseli, placaje, finisaje, tâmplării); înlocuirea pardoselilor din parchet, tencuielile interioare de pe pereţi şi tavane, fisurate, cojite sau desprinse vor fi îndepărtate şi refăcute; reparaţii la faţada, incluisiv tencuielile exterioare vor fi indepartate şi refăcute.
Pereții exteriori vor fi termoizolați pentru creşterea performanţei energetice a clădirii propuse în auditul energetic, grupurile sanitare vor fi modernizate, va fi amenajat un grup social pentru persoane cu dizabilități.
Practic, vor fi desfăcuți unii pereți interiori și se vor face recompartimentări pentru a crea grupuri sanitare.
”Reabilitarea căminului internat a devenit o necesitate, având în vedere că în prezent clădirea nu mai corespunde din punct de vedere funcţional şi nici energetic cu cerinţele minime de exploatare şi funcţionare ale unui cămin.
Modificările care se impun au în vedere readucerea imobilului la parametrii decenţi de funcţionare şi exploatare”, se arată în Caietul de sarcini.

© Arhivă
© Răzvan NEGRU


comentarii
1 comentarii

In poze este sediul si cladirile de pe Str. Ocnei, construite in anii 1920 (ca fabrica de pantofi). N-are nici-o legatura cu cladirile de pe Gladiolelor din Terezian, exceptie ca apartin de acelasi grup scolar.
Sb1191
13.04.2018 06:34
Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia