Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Preşedintele Iohannis, în sesiune de gafe la italieni
Dumitru CHISELIŢĂ
4177 vizualizari
Preşedintele Iohannis, în sesiune de gafe la italieni
Pare-se că vizita lui Klaus Iohannis, preşedintele României, alături de soţia sa, în Italia, a excelat nu doar în relaţii bilaterale aşa, ca de la o ţară producătoare de migranţi la una gazduitoare, nu doar în poze şi fotografii (v-aţi prins, nu?) oficiale, ci şi într-o adevărată sesiune de gafe prezidenţiale de a făcut ca o suficientă parte a presei, indiferent de care parte politică fiind ea situată, să folosească asocieri destul de ne-nobile cu ghiduşiile de protocol ale premeirului deja legendar într-ale gafelor, Viorica Dăncilă. În Italia, gafele au fost în număr de cel puţin patru, raportate la cuplul prezidenţial. Două în care preşedintele dă să plece pleacă exact când i se dă onorul, una de vestimentaţie neadaptată locului şi momentului şi una de... De hai să-i zicem turism versus Brexit, concediu personal versus probleme europene.

Cum să pleci când ţi se dă onorul, partea 1

"A doua zi a vizitei de stat a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, în Republica Italiană a inclus convorbiri oficiale cu Președintele Italiei, domnul Sergio Mattarella, cu Președintele Consiliului de Miniștri, domnul Giuseppe Conte, și cu Președintele Senatului, doamna Maria Elisabetta Alberti Casellati. În cadrul discuțiilor cu omologul italian, Președintele României a subliniat faptul că vizita are loc într-un an cu o semnificație deosebită atât pentru România, cât și pentru relația bilaterală, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri, o aniversare-reper pentru istoria noastră modernă, și al aniversării a 10 ani de Parteneriat Strategic Consolidat".  Aşa spune comunicatul presidency.ro.
Detaliul de imagine destul de stânjenitor a fost că, după ce a avut loc trecerea în revistă a Gărzii de Onoare din prima parte a ceremonialului de primire de la Palatului Guvernului, preşedintele României, Iohannis a întors spatele comandantului Gărzii exact când acesta îi dădea onorul, dând impresia că vrea să plece în interior, deşi ar fi trebuit să meargă înainte, în curtea Palatului. Garda de Onoare italiană dă onorul ceva mai complicat, cu multe repetiţii, întoarceri şi alte gimanstici militare din perioada romantică a armatei. Preşedintelui i-a scăpat asta. Sau nu i s-a spus, ceea ce ar putea trinite un anumit consilier pe teme de protocol extern la curăţit rigolele din incinta Palatului Cotroceni ori la atribuţiuni mai lejere de genul comandat pizza ori verificat dacă apa de la baie e inchisă iar becurile stinse. În fine, premierul italian Conte l-a avertizat cu privire la "nu e gata", Iohannis a revenit, iar ceremonialul a continuat. În înregistrarea video este vizibilă clar atitudinea "descumpănită" a preşedintelui român, care arată că nu ştie exact ce urmează.
O glumă de pe reţele solicita arestarea comandantului gărzii, care intenţiona să-l atace pe Iohannis cu sabia.

Cum să pleci când ţi se dă onorul, partea 2

"Președintele României a avut, de asemenea, o întrevedere cu Primarul orașului Roma, doamna Virginia Raggi, discuția fiind dedicată marii comunități românești din zona capitalei Italiei, prilej cu care ambii oficiali au subliniat semnificația specială a iluminării, în prima zi a vizitei, a Columnei lui Traian în culorile Drapelului României, simbol al unității între popoarele român și italian". Da, este tot presidency.ro   

"..Care arată că nu ştie exact ce urmează". A urmat Primăria Municipiului Roma, judeţul Roma, sau ce-or avea ei pe acolo. La sediul Primăriei Roma, preşedintele a fost anunţat de trompeţi, că aşa au italienii protocolul, ba cu trompeţi ba cu săbieri. La fel de neinformat cu privire al procedurile italieneşti, preşedintele Klaus Iohannis nu s-a oprit să îi salute şi a vrut să urce scările şi să între în clădire. A fost, IAR, atenţionat de cineva din mulţime/cortegiul oficial, iar cuplul prezidenţial  s-a oprit şi a dat onorul. Prea târziu însă, gafa s.a comis, chiar dacă pe video nu se vede mare lucru.

Cum să (nu) te îmbraci ca să (nu) intri în gura presei

"Prima zi a inclus o vizită la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și o întrevedere cu reprezentanții cultelor religioase ortodox, greco-catolic şi romano-catolic. Cu acest prilej, Președintele României l-a felicitat pe Preasfințitul Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru activitatea desfãșurată.  Întrevederea Președintelui Klaus Iohannis cu reprezentanții cultelor, ca prim moment al vizitei de stat în Republica Italiană, reprezintă un semnal pe care Președintele României a vrut să îl transmită în sensul apropierii față de comunitatea de români din Italia, cea mai numeroasă din afara granițelor României, o comunitate apropiată atât de biserică și de reprezentanții săi, cât și de țară". Aşa suna comunicatul oficial.

Dincolo de chestia oficială, imaginile ne-o arată pe soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, îmbrăcată, ca să ne exprimăm finuţ, destul de neadecvat locului şi momentului. "A purtat o rochie cu volane de culoare roz pal acoperită cu un voal transparent cu buline negre, pe care a accesorizat-o cu o pereche de sandale de aceeaşi coloare.Ținuta este complet nepotrivită şi a stârnit mai multe reacţii negative", spun mondenii din presă. Şli nu doar ei.
"Nu mai sunteți soția unui primar de oraș. Nu mai sunteți o profesoară de provincie. De patru ani. Sunteți Prima Doamnă a țării mele. Mă reprezentați în străinătate, la evenimente oficiale și sunteți imaginea României (...) Însă dincolo de aceste atribute care vă definesc personalitatea, în 99% din cazurile aparițiilor dumneavoastră publice, ați fost îmbrăcată neadecvat, cu mâinile dezgolite, cu rochii scurte lăsându-ne să vă vedem picioarele-dar noi NU asta ne dorim și nici președinții altor țări pe care îi vizitați- în culori nefericite, croieli depășite, învechite, toate împreună dându-vă aspectul unei femei ( nu al unei doamne!) la limita dintre chici și dorința de a ne „striga strident" că nu își arată vârsta pe care o are în buletin. Nu este vina dumneavoastră, ci a celor care vă consiliază." scrie Floriana Jucan de la „Q Magazine”, pe Facebook.

Designerul Eli Lăslean, "care colaborează cu Carmen Iohannis", a spus la Antena 3, telefonic, justificând ţinutele doamnei Iohannis, că "foarte multă lume se pricepe" la mode şi protocoale (da nu îţi trebuie docotrat în asta, că se vede cu ochiul liber), că el a făcut "foarte multe ținute frumoase" şi că, în fapt, nu el decide ce îmbracă soţia preşedintelui: "Este la latitudinea domniei sale să aprecieze ce îmbracă, în funcție de temperatură, probabil că era o zi foarte călduroasă, în funcție de ambianță. (...) Eu le ofer libertatea de a alege".
Oricum, comentariile pe tema rochiţei roz de la întâlnirea cu feţele bisericeşti sunt suculente, deşi, din respect pentru doamna preşedinte, nu le reproducem aici.
 

"Visita privata" la Pompeii, fotoliu gol la Bruxelles.

Pagina facebook "Pompeii - Parco Archeologico", Yesterday (adică ieri-miercuri 17 octombrie curent) at 3:41 PM: "Il presidente della Romania Klaus Iohannis e sua moglie Carmen in VISITA PRIVATA (sl.ns.) oggi agli scavi di Pompei accompagnati dal Direttore Generale prof. Massimo Osanna".

Preşedinţia spune ceva despre o vizită oficială la... Napoli: "Ultima zi a vizitei de stat a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, în Republica Italiană s-a desfășurat în orașul Napoli. Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu primarul orașului Napoli, domnul Luigi De Magistris, axată pe prezența unei largi comunități românești în zona orașului Napoli și în toată regiunea Campania. (...) În cadrul ceremoniei de primire a Preşedintelui României, i-a fost înmânat, de către primarul Luigi De Magistris, drapelul orașului Napoli". Nema Pompei nema vizită acolo, deci a fost, da, "visita privata".
Digi24 numai ca nu a dat pe spate de fericire că preşedintele a fost la Pompei sau Pompeii, cum s-o mai ortografia oraşul acela unde a cântat Pink Floyd piesa „Careful Wuith That Axe, Eugene”, de zici că s-a întors Britania plângând la sânul Franco-Germaniei, pardon UE, renunţând la Brexit.
DIGI 24 e în delir fanatic, "Președintele Klaus Iohannis a vizitat miercuri împreună cu soţia parcul arheologic din Pompeii. Pe pagina de Facebook a sitului au fost postate mai multe fotografii ale cuplului prezidențial din România, cu precizarea că soții Iohannis au fost într-o vizită „privată”. Urmăriți mai jos o galerie foto (clic pe prima imagine pentru a le vedea pe toate celelalte)". Bine. Acum e OK să mergi să vezi şi altceva decât feţele acelea protocolare de la evenimentele de protocol, dar...
"Miercuri, la Bruxelles a avut loc prima ședință informală a Consiliului European, unde s-a discutat despre Brexit, iar toți liderii europeni au fost prezenți, mai puțin Klaus Iohannis, după cum reiese dintr-un tweet postat de Antonio Tajani, președintele Parlamentului European". Tweet-ne tweet, poza arată un summit cu mai multe fotolii ocupate şi unul gol, în prim plan. Fotoliul României. Sau al preşedintelui ei.  
G4Media sunt tranşanţi: "Klaus Iohannis a absentat la reuniunea dedicată Brexit a Consiliului European de miercuri seară, după cum arată imaginile video și fotografiile făcute publice de instituția europeană. Reuniunea șefilor de stat sau de guvern din UE a avut loc la Bruxelles miercuri seară. Cu câteva ore mai devreme, Iohannis apărea în fotografii făcute la parcul arheologic din Pompei (Italia).. Consiliul European are mai multe formate, iar Iohannis a participat joi dimineață la reuniunea de la ora 10.30, înaintea căreia a susținut și o declarație de presă. În schimb, el nu a apărut în imaginile transmise de biroul de presă al Consiliului European de la summitul de miercuri seară, locul său fiind gol. (...) Administrația Prezidențială nu a răspuns la solicitările G4Media.ro până la ora publicării articolului.

Ionuţ Cristache (TVR) pe facebook: "Voi vă daţi seama ca Iohannis a reuşit să-l scoată din sărite şi pe Tapalagă! (de la G4Media, pagină super rezist-entă şi pro-prezidenţială n.n.) Băh, până şi pe Tapalagă! Cum să nu te duci la Reuniunea Consiliului privind #Brexitul, când ruptura definitivă se va întâmpla în timp ce ţara pe care o ai pe mână va deţine Preşedinţia Consiliului #UE, doar ca să-ţi duci consoarta la Pompei că nu mai fusese?! Bai, e chiar scandalos!"

Dar totuşi, treaba s-a dres cumva. Aven veşti de la Bruxelles, deci s-a ajuns şi acolo de la Pompeii: ..."Un dineu informal pentru a găsi o soluție la negocierile aflate în impas pe tema Brexitului. Ieșirea Marii Britanii din UE ar trebui să aibă loc la 29 martie 2019, adică pe durata președinției române a Consiliului Uniunii Europene. Aha. Deci până la urmă a ajuns preşedintele la Bruxelles

În loc de final

În politica externă a României nu e loc pentru „experimente discutabile în nume personal, amatorism și gafe diplomatice”, a declarat astăzi președintele Klaus Iohannis, la reuniunea anuală a diplomației româneşti"  OK. Am priceput.

credit foto: Preşedinţia României, pagina facebook „Pompeii - Parco Archeologico", G4Media, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei


comentarii
8 comentarii

Domnule Dumitru CHISELIŢĂ, comunist pupincurist ai fost, tot asa ai ramas! Gafele domnului Iohannis sunt putine si neglijabile in comparatie cu cele facute de agramata din fruntea guvernului sau penalii care ne conduc si pe care-i agreezi dumneata. Poate ar fi bine sa ne informati despre un ministru al justitiei care apara legifereaza hotia sau un avocat al poporului care este de fapt avocatul mafiotilor din parlament si guvern!
Mihai
20.10.2018 07:14
Asta da articol! Parca e scris de Trif. Dar nu e nicio diferenta, la fel de comunisti sunt si Trif si autorul articolului. Sa fi facut primul ministru doar asemenea "gafe", ce bine era pentru Romania
vasile
20.10.2018 14:07
Foarte la obiect articolul, ați reusit să fiți obiectiv si realist fără să jigniți pe cineva. Aceste lucruri au avut loc, sunt reale, iar articolele apărute in mass-media au fost dure pe bună dreptate. Cred că această doamnă are totusi o influență care depăseste limitele, asupra presedintelui (nu omului, în acest caz o priveste) Johannis. Si acest fapt nu aduce decât o tristă aducere aminte si dezgust față de asemenea practici. Trist pentru Dl. presedinte ...
Cetatean
20.10.2018 16:14
CE SE ATACA POSTACII SASI SI PNL-ISTI. DACA FURA SASUL CASE POSTACIJ IL SPALA SI IL FAC CEL MAI CORECT. DACA GAFEAZA E DE VINA PSD PT CA DE FAPT SASUL NU E "DESTEPT". VAI CE PENIBILI DE POSTACI !
Gicu
22.10.2018 08:30
daca aduni IQ-ul guvernului nu ajungi la cel al domnului presedinte. la fel si cu bunele maniere.

rautatea si invidia e tot ce sunt in stare cei de la psd din neputinta de a convinge oamenii sa-i voteze.
in Sibiu tot ultimii o sa fie si la urmatoarele alegeri !
cu exemplare gen trif nici nu se mai mira nimeni.
dar pe de alta parte este reprezentantiv pentru guvernul "he he".

tocmai ce au anuntat inghetarea salariilor bugetarilor si a pensiilor.
in plina "crestere economica" !
dar nu conteaza, important e sa scape daddy si ceilalti infractori.
printre postacii recunoscuti de firea ca fiind platiti de psd e si gicu analfabetul de serviciu din sibiu care semneaza cu inca cateva nume doar doar crede lumea ca sunt mai multi.
pt psd-istul ofuscat
22.10.2018 08:55
Inteligenta d-lui presedinte? Mai omule Iohannis saracul nu e in stare sa vorbeasca si tu spui de inteligenta ? Vai de capul tau lingusitorule ! Si pe deasupra e si hot de case !
7 case furate
22.10.2018 11:28
numai pentru ca cineva nu vorbeste mult, agramat si pe langa subiect precum modelele tale din guvern, nu inseamna ca nu poate vorbi. mai ales cand a facut o facultate unde nu intra si nu termina oricine spre deosebire de cele facute in 2 ani la Spiru Haret "fara frecventa" (nicolicea) sau 7 scoli in sase ani ca (iordache).
ca sa nu vorbim de dragnea cu primii sase ani sunt grei pana ajungi in anul 3 !
stiu ca aveti probleme cu numaratul dar pana una alta presedintele are pierdut un proces civil pentru o casa.
daddy al vostru plus juniorul si restul acolitilor au zeci de procese PENALE pierdute pe care se zbat acum sa le spele prin legalizarea furtului si coruptiei.
banii aia unde sunt ? de ce nu urli sa-i recuperam din brazilia ? de ce nu intrebi cum se poate sa-si treaca cineva in proprietate o insula si un lac ?
a, am uitat tu te uiti doar la paiul din ochiul vecinului, camioanele cu lemne furate de ai tai nu le vezi !

p.s. vezi ca se ingheata salariile bugetarilor de cat de mare e cresterea economica ! v-a spus ceva tanti firea la voi in kiseleff cum ramane ? tot la postare sunteti platiti ?
psd-istul s-a suparat pe sat
22.10.2018 16:23
Privind aceste fotografii, mi-am amintit de vremurile trecute cand Ceausescu si cu Leana lui faceau vizite de lucru si de prietenie prin diverse tari... Dar macar vizitele acestea aveau un scop, aduceau contracte, bani, se faceau schmburi comerciale.. iar Leana, asa chimista cum era, nu se imbraca atat de nepotrivit si de caraghios ca dna Carmen...
///
23.10.2018 23:18
Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia