Tribuna
Președintele Iohannis a respins din nou remanierea cerută de premierul Dăncilă
Președintele Iohannis a respins din nou remanierea cerută de premierul Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a respins din nou, joi, remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă. Iohannis a spus că remanierea o consideră nepotrivită.

„Am primit o corespondenţă de la doamna prim-ministru. Doamna prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală. Îmi solicită eliberarea din funcţie a unor miniştri interimari şi numirea a șase miniştri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită şi o refuz clar", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele cataloghează solicitarea premierului ca fiind neconstituţională și îi recomandă Vioricăi Dăncilă să meargă în Parlament pentru validare.

„Doamna prim-ministru vine a treia oară cu o astfel de solicitare. Doamna prim-ministru, vă spun acum direct şi public: trebuie să vă prezentaţi în faţa Parlamentului României cu o solicitare de validare a Guvernului dumneavoastră, altfel lucrurile nu se pot rezolva. Această nouă solicitare pe care o refuz vine cu o noutate: este neconstituţională fiindcă între timp este foarte clar, anunţat şi public şi în scris, că ALDE a părăsit coaliţia de guvernare. Nu încape nicio îndoială. Guvernul trebuie să meargă în faţa Parlamentului. Se vede că doamna prim-ministru se teme", a mai spus Iohannis.

 

Premierul consideră refuzul președintelui „un abuz de putere”

 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că prin refuzul de a numi miniştrii propuși, preşedintele Klaus Iohannis continuă „abuzul de putere”.

„Am asistat astăzi la un record personal al preşedintelui: reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi distanţă. Pentru domnul Iohannis, simţul urgenţei se activează doar în campanie. Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea faţă de problemele ţării continuă. Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcţiona normal. Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor”, a declarat Viorica Dăncilă, la sediul PSD din București.

 






comentarii
6 comentarii

Dl. presedinte mai stie sa faca si altceva in afara sa respinga orice?! uite cine pune bete in roate tarii! Aveti grija cum votati!
12.09.2019 20:20
da, o sa avem grija stai linistit.
vv nu o sa ia peste 10% nici daca tot Ardealul nu voteaza !!!
s-au trezit oamenii si si-au dat seama ca au votat in 2016 un partid de infractori si hoti.
alegerile europarlamentare au fost doar inceputul sfarsitului pentru voi.
pt fanul psd
12.09.2019 21:49
Dar daca e vorba de un fan usr? Cum puteti fi atat de sigur(a)? :)
pt alegatorul grijuliu de deasupra
12.09.2019 22:33
Bine face psd- schimba ministri--- sper ca si eu voi fi pe lista -- eu ,unul nimeni in drum --asta da democratie domnilor - te pricepi ori nu, ministru sa fi -Si sa nu fie cu suparare propun ca ministrul sa ocupe functia --o zi-- ca sa ajunga toti la ciolan
@ primul messaj
12.09.2019 23:30
diferenta intre un fan psd si un fan usr e cam de 100 ... la nivel de IQ in favoarea celui usr.
si de bun simt si responsabilitate. dar deja sunt cuvinte care nu stii ce inseamna.
pentru ca cel de la usr nu are nevoie sa repete cu ghilimele si virgula ca un papagal textul analfabetilor corupti de la conducerea partidului: "pune bete in roate tarii" !!!
si nici nu simte nevoia sa dea lectii tuturor ca un ipocrit, bagand sub pres tot ce a facut psd si sperand ca nimeni nu-si aduce aminte.
te-ai demascat singur dar de, cum am spus, la nivelul psd probabil ca esti maximum ce poate da paridul incompetentilor !
@22:33
13.09.2019 00:21
Va certati ca fraierii! Adevarul este ca dl. presedinte a demonstrat ca nu este un presedinte pt. romani... pt. cine o fi dansul stie... Iar cand orice s-ar face in tara tu esti impotriva, esti gica contra nu se poate spune ca nu-i pasa de nimic ca sa nu folosesc expresia nefericita>: pune bete in roate... (cine a spus asa? Viorica sau alt pesedist?) Tot nu v-ati prins ca hotararile se iau la un nivel f. inalt? Poate dl. Klaus e in relatii cordiale cu Viorica si se cearta doar de ochii lumii, pt. electorat, iar hotararile le iau altii ...
@@@
13.09.2019 09:57
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA