logo
Premieră: Vasilis Karras vine în România! Recital live cu 20 de instrumentişti!
Premieră: Vasilis Karras vine în România! Recital live cu 20 de instrumentişti!

După Nikos Vertis, Grecia trimite încă o legendă să încânte publicul din România. Iubitorii muzicii greceşti se vor putea bucura de un concert eveniment, genul de spectacol cu care rar ai ocazia să te întâlneşti a doua oară.

Vasilis Karras, legenda muzicii grececeşti, vine în anul centenarului în premieră în România. Însoţit de orchestra sa de aproximativ 20 de instrumentişti, inegalabilul muzician va susţine un recital live la Sala Palatului din Bucureşti în data de 14 octombrie 2018.
Ionuţ Galani , cel mai bun interpret de muzică grecească din România, a pregătit câteva piese special pentru a cânta în deschiderea acestui concert.

  • "Am ales să vin pentru prima dată în Romania la cererea publicului şi la insistenţa organizatorului. Vreau să descopăr personal ţara frumoasă pe care o aveţi şi mă bucur că acest concert coincide cu Anul Centenarului, o comemorare atât de importantă pentru România! Ştiu că în România există una din cele mai semnificative comunităţi elene din diaspora. Va fi o mare plăcere şi onoare pentru mine să fiu măcar pentru o zi alături de voi! Vă aştept pe toţi pe 14 octombrie, la Sala Palatului să sărbătorim împreună cei 40 de ani de carieră muzicală şi să cântăm multe din melodiile de suflet atât ale mele cât şi ale voastre ! Va fi o seară de neuitat!", spune Vasilis Karras. 

Cei familiarizaţi cu fenomenul pe care-l reprezintă muzica grecească, cea adevărată, nu ţopăielile din autocarul în care şoferii încearcă să introducă turiştii în atmosfera de vacanţă, ştiu că Vasilis Karras e genul de interpret care te cucereşte definitiv. Muzica lui are explozie de grenadă şi linişti de amurg, muzica lui adăposteşte abisuri căţărate-n povârnişuri de creste din care picură stele, sprinteneli de mierle şi urcuş de iederă, plutiri de pescăruşi, foşnet de ape, gâlceavă de valuri, rădăcini de Cer, culori de apus şi nelinişti de zori. Muzica lui are sfadă de curcubeu certat cu furtuna, are vise alb negru şi reverii color. Dincolo de toate, emoţia transmisă de vocea sa inconfundabilă e una pe care doar la Terzis ori Mitropanos am mai întâlnit-o. 

“As’tin na leei” , „Den Pao Pouthena”, „Nychta Kselogiastra”, „Gela mou”, „ An hatheis ti tha kano”, „ Aporo an aisthanesai typseis”, „ Den akoys”, „ Ap’to Vora mehri to Noto”,  „Feinomeno” , "Erhomai" și  „Aliti me lene” sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute piese ale lui. 

Născut în Kokkinochori  Kavala, Vasilis Karras are doi frați, Damianos și Anastasia. La vârsta de 10 de ani s-a mutat cu familia sa în Salonic. În 1969, la vârsta de 16 ani, a avut prima sa apariție muzicală la clubul de noapte „Refugiatul“ în Evosmos Salonic. În paralel lucra ca mecanic auto, a doua sa mare iubire după muzică. Şi-a început cariera profesională în Salonic.

 Titlul de „Lord al Dragostei  nebune “ l-a câştigat ca urmare a impresionantelor sale cântece dedicate celei mai nobile legături care poate implica doi oameni, dragostei , cu toate stadiile ei, care ating inimilor fanilor săi, încununând astfel cariera sa cu un frumos palmares de peste 40 de albume în discografie. Din 1980, de când a lansat primul său album au trecut puţini ani până când toate discurile sale au devenit aur și platină, în timp ce cel mai mare succes comercial a fost albumul “M’eheis kanei aliti” în 1997 , care a înregistrat vânzări de peste 180.000 de exemplare, cu versuri și muzică de Mihail Rakintzis, potrivit eventim.ro.

Vasipap, Minos EMI, Universal Music Greece, The Spicy, Sony BMG, Virus Music sunt casele de discuri care au adus publicului larg frumoasele sale cântece în toţi aceşti ani.  Karras a colaborat cu compozitori şi textieri celebri precum Phoebus, Giorgos Theothanous, Alekos Chrysovergis și Spiros Giatras, Evi Droutsas, Panos Falaras, Christos Dantis, Kyriakos Papadopoulos și Ilias Philippou, Michalis Hatzigiannis, Christos Nikolopoulos si mulţi alţii.

 Vasilis Karras a făcut duete cu cântăreți cum ar fi Stratos Dionisiou, Antonis Bardis, Peggz Yina, Stelios Rokkos, Natasa Theodoridoy,  Marianthi Kefalas, The PYX LAX, Constantina, Angela Dimitriou , Tolis Voskopoulos, Nikos Zoidakis, Despina Vandi, Elli Kokkinou, Eirini  Mercuri, Alchimiștii, Paola și Pantelis Pantelidis. Cu cei mai mulţi dintre ei a colaborat şi pe scenă cu diferite ocazii atât în Grecia cât şi în străinătate.

Vasilis Karras este, de asemenea,  compozitor și textier , scriind peste 150 de melodii pentru mulţi dintre cântăreţii consacraţi de muzică grecească. În toți acești ani a susţinut numeroase concerte în Europa, SUA, Asia, Canada și Australia. Peste tot este primit cu entuziasm de către greci, dar şi de "negrecii" care ştiu să-i guste muzica. 
Cele mai scumpe bilete costă 400 de lei, iar cele mai ieftine 125 de lei. 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia