logo
PREMIERĂ. Ciorile din Sibiu, alungate cu trei aparate acustice. Primăria le-a instalat în Sub Arini, Tineretului şi parcul ASTRA
Sorana MAIER
4130 vizualizari
PREMIERĂ. Ciorile din Sibiu, alungate cu trei aparate acustice. Primăria le-a instalat în Sub Arini, Tineretului şi parcul ASTRA

Primăria Sibiu a cumpărat zilele acestea trei aparate care vor alunga ciorile din oraş, achiziţia fiind o premieră pentru Sibiu, după ce ani de zile autorităţile au căutat soluţii de alungare a păsărilor care afectează parcurile Sibiului şi din cauza cărora băncile şi mobilierul urban trebuie curăţate frecvent.

Aparatele acustice emit anumite sunete pentru a îndepărta păsările dăunătoare, fără a le vătăma. 

  • "Deocamdată au fost instalate două dintre dispozitive, unul în Parcul Tineretului și unul în Parcul Astra. În zilele următoare se va instala și cel de-al treilei, în Parcul Sub Arini. Dispozitivele nu vor fi fixe, ci vor fi mutate în zonele în care se înregistrează astfel de probleme", spune Mirela Gligore, şef Serviciu Comunicare, Relații Externe și Marketing, într-un răspuns pentru Tribuna.

Este prima dată când se utilizează în Sibiu acest tip de soluție pentru a îndepărta păsările dăunătoare, care produc mizerie și scad atractivitatea parcurilor și zonelor verzi. 

Ciorile, cel mai mare poluator natural al Sibiului

Pentru că poluează vizual, olfactiv şi auditiv, ciorile sunt practic cel mai mare poluator natural al Sibiului, parcurile fiind invadate de păsări.
Excre­mentele păsărilor murdă­resc băncile din parcuri şi le fac imposibil de folosit, statuile au de suferit de pe urma lor, iar maşinile parcate în zona parcurilor au şi ele de suferit.
Ani de-a rândul, Primăria Sibiu a folosit alpinişti pentru a urca în copaci şi a distruge cuiburile de ciori, iar persoanele care beneficiau de ajutorul social şi trebuiau să presteze muncă în folosul comunităţii erau folosite pentru a spăla băncile şi statuile din parcuri. 

Deştepte şi fidele

Ciorile sunt cele mai inteligente păsări din lume, proporţia creierului lor în raport cu corpul este egală cu cea a maimuţelor. Sunt printre puţinele animale în stare să folosească unelte pentru a-şi procura hrană şi sunt devotate unui singur parte­ner întreaga viaţă. 
De-a lungul timpului, au învăţat să nu se teamă de om şi să profite de pe urma vecinătăţii acestuia - gunoa­iele şi resturile aruncate de oameni le asigură accesul facil la hrană. 

Foto: RĂZVAN NEGRU


comentarii
1 comentarii

Si in parcul de la Cazarma 90 bancile sunt mizerabile. Ar trebui si acolo un aparat. Cumparati mai multe !
Maigret
16.04.2018 08:57
Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia