Tribuna
Prefectul Maria Minea simte că i se pregătește schimbarea: „Nu știu dacă voi avea timp să emit ordinul de intervenție la urși, dar e foarte bun, sper să fie luat în considerare de cel care urmează”
Laura BUCIU
2797 vizualizari
Prefectul Maria Minea simte că i se pregătește schimbarea: „Nu știu dacă voi avea timp să emit ordinul de intervenție la urși, dar e foarte bun, sper să fie luat în considerare de cel care urmează”

Prefectul Sibiului, Maria Minea, simte că i se pregătește schimbarea. Minea a spus, joi, în videoconferința cu ministrul Marcel Vela că a demarat procedura pentru emiterea unui ordin de prefect privind constituirea unui grup de lucru cu experți care să intervină atunci când urșii ajung în zone locuite. Prefectul a afirmat, însă, că deși documentul este gata, nu știe dacă va mai avea timp săptămâna viitoare să îl emită.

„Cu privire la problema cu urșii, așa cum știți, am avut și noi în Sibiu câteva evenimente, ultimul chiar în cursul acestei săptămâni. Am demarat deja procedura pentru emiterea unui ordin de prefect de a constitui un grup de lucru cuprinzând experți care să gestioneze incidentele, care ar putea interveni în situații de urgență generate de animalele sălbatice pe raza județului Sibiu. O să am o discuție cu toți factorii implicați în această activitate. Nu știu dacă voi mai avea timp să emit ordinul săptămâna viitoare, sper să o fac, dacă nu, materialul oricum va rămâne și este foarte bun și dacă va fi luat în considerare de cel care urmează după mine”, a spus prefectul Maria Minea.

Minea a ținut să precizeze că încearcă să gestioneze această situație a urșilor, care se pare că a devenit destul de gravă la nivelul întregii țări.

„O să încercăm să limităm cât mai mult accesul acestor animale sălbatice în perimetrul în care sunt case și zone în care sunt oameni, pentru a le proteja viața și integritatea corporală”, a mai spus prefectul Sibiului, în videoconferință.

Ministrul de Interne, Marcel Vela s-a limitat să spună că o felicită pe Maria Minea pentru activitate și pentru inițiative.

De fiecare dată când se schimbă guvernele, se schimbă și prefecții și subprefecții. Guvernul Ludovic Orban încă nu a apucat să schimbe șefii Prefecturilor, cel mai probabil pentru că aveau loc alegeri, pentru a nu crea haos în instituții.

 






comentarii
1 comentarii

hauleu dna psd alde etc?acum va arde de ursi?
citat/plagiat din iliescu ce are ursul cu prefectura
adi3
21.11.2019 18:34
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA