Tribuna
Povestea germanilor din România după 1918, prezentată la BJ ASTRA
Andra MARINESCU
1781 vizualizari
Povestea germanilor din România după 1918, prezentată la BJ ASTRA
Un volum despre germanii din România, după Marea Unire, va fi prezentat la etajul V al Corpului B din Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 12.


Cartea cuprinde zece studii semnate de istorici și sociologi din România și Germania și a fost editată sub coordonarea istoricului Ottmar Trașcă și a sociologului Remus Gabriel Anghel de la Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale din Cluj-Napoca.
"Germanii au reprezentat, de-a lungul secolelor, una dintre ele mai importante, apreciate, dar și puțin cunoscute și înțelese comunități etnice din România. Acest volum–sinteză redă istoria socială și politică a comunității germane în România ultimului secol, o istorie de altfel de negăsit în manualele de istorie. Volumul contrazice mituri larg-răspândite despre germani în spațiul public românesc. În locul unei vieți prospere și statornice, cartea arată o istorie zbuciumată, dramatică și transformările profunde suferite de comunitatea germană", spun reprezentanții BJ ASTRA.  
Imaginea de pe copertă arată două familii de germani în gara din Alba Iulia, în momentul emigrării în Republica Federală Germană în 1990.
"Este o metaforă care reprezintă mobilitatea și dezrădăcinarea, de altfel opusă ideii de stabilitate și prosperitate, pe care a inspirat-o comunitatea germană din Transilvania și Banat în cursul evoluţiei sale istorice. Aceasta este, însă, istoria reală, trăită de membrii acestei comunități etnice, odinioară foarte numeroasă", adaugă BJ ASTRA Sibiu.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA