Tribuna
Pop: "copii dumneavoastră". Iohannis: "Puzzle al cărei piese ...". Deputat: Nici mie nu mi-a fost draga școala. Pune-ți mâna pe carte și nu fumați in budă!"
Pop:

Nici n-a început bine şcoala  - pe "genunche" ca orice repetentă - că Limba Română iar nu s-a putut abţine şi a mârâit, de dimineaţă, la Liviu şi anume Pop. Iar pentru asta a folosit un comunicat semnat de ministrul Educaţiei. Comunicat în care sintagma „copiii dumneavoastră” conţine doi „i” în loc de trei aşa cum e corect.

Moment în care şansa încă a ţinut cu ministrul. Şeful Învăţăm ... pardon, şefu` la învăţământ putea s-o scalde, s-o dreagă, să dea vina pe vreun amploaiat care i-a scris discursul cu lumina minţii stinsă. N-a fost să fie, perspicacitatea ministrului rămânând nu doar un felinar stins, ci mai degrabă unul care n-a văzut lumina niciodată.
Invitat de presă să explice, în direct, la tv, ce-i cu "i"-urile ălea, când e loc pentru trei, când ajung şi două, când e articulat hotărât şi când nehotărât, Pop a întâmpinat dificultăţi mari. Atât de mari încât a capitulat, invitând telespectatorii să dezlege enigma până strânge el coada-ntre picioare. Operaţiune care sper, totuşi, să-i fi ieşit cumva. 

Gramatica s-a dovedit a fi o piatră prea mare şi pentru şeful statului, dascăl cu vechime. În discursul  din care am aflat că - ce surpriză! - guvernele dau din umeri şi că învăţământul nu scapă nici anul  ăsta de herpeşii care l-au făcut celebru, Iohannis a criticat Legea Educaţiei, spunând că nu mai poate fi un "Puzzle al cărei piese ...". De prisos să mai spun varianta corectă, însă dacă trece şi Pop prin zonă poate afla că acordul corect sună aşa: "Puzzle ale cărui piese ...".

Prima zi de şcoală n-a fost scutită şi de alte peripeţii, cu Limba Română luată la ciomăgit. Colacul peste pupăză l-a aşezat deputatul Călin Matei. Mda, ştiu că habar nu aveaţi de el, dar anonimatul şi l-a făcut ţăndări scriind pe fb, printre clipuri (vi)deochiate că nici lui nu i-a plăcut şcoala. 

  • "Nici mie nu mi-a fost draga școala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacanța, pune-ți mâna pe carte, fiți cuminți și nu fumați in budă! Succes!", a scris deputatul Matei pe Facebook. 

Şi a fost doar prima zi de şcoală. Zi în care parlamentarii nu s-au dus la muncă, preferând să fluture ocheade şi să împartă bezele în curtea şcolii, conştiente că prostovani gata să pună botul încă se găsesc. 

 







comentarii
1 comentarii

Fa-ma, mama, agramat, s-ajung secretar de stat!
gogu
11.09.2017 20:02
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA