Tribuna
Astra film
Polii BAC-ului din Sibiu: Un elev picat la "Lazăr”, unul promovat la "Terezianum”
Polii BAC-ului din Sibiu: Un elev picat la
În mai multe licee din Sibiu, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, înaintea soluționării contestațiilor, nu a fost tocmai mulțumitor. Dacă la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" și Liceul Tehnologic ”Stănescu Valerian” Tîrnava toți absolvenții au reușit să treacă cu bine examenul de maturitate, la celelalte licee din județ au fost elevi care au obținut o medie sub limita celei de promovare. Și în liceele bine cotate din municipiul Sibiu, precum Colegiul Național "Gheorghe Lazăr", Colegiul Național "Octavian Goga" sau Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", s-au înregistrat cazuri de candidați care nu au obținut notă de trecere, dar numărul acestora nu a fost unul mare. De exemplu, la "Lazăr”, conform bazei de date a IȘJ Sibiu, doar un elev a fost declarat respins, iar la "Goga” doi candidați nu au promovat examenul. Potrivit Laurei Dumitru, directorul CNOG Sibiu, cei doi candidaţi care nu au promovat examenul provin din judeţul Haghita, din promoţii anterioare. Există, în schimb, unități de învățământ unde rezultatele de la BAC au fost mult sub așteptări.


Chiar dacă elevi ai acestor licee s-au remarcat la diverse concursuri de profil unde au obținut rezultate bune, examenul de Bacalaureat s-a dovedit o piatră de încercare greu de depășit.
Liceul Tehnologic "Avram Iancu" Sibiu, Colegiul Agricol "D. P. Barcianu" din Sibiu, Colegiul Tehnic "Cibinium" din Sibiu și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum" Sibiu sunt printre liceele unde s-a înregistrat o promovabilitate sub 50%.
De exemplu, potrivit statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, la Agricol, din cei 125 de elevi, 66 au fost respinși, la Colegiul Tehnic "Cibinium" Sibiu, din cei 123 de prezenți, 79 au picat examenul, iar la "Terezianum", din cei 26 de candidați care au susținut examenul doar unul a trecut BAC-ul.
“Nu vreau să comentez acum. Copiii au mai depus contestatii, eu sunt plecat, discutăm luni, după afișarea rezultatelor după contestații”, a declarat Marian Solomon, directorul Colegiului “Terezianum” din Sibiu, contactat de TRIBUNA.
La Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, 69 de candidați au fost declarați respinși după BAC, din cei 108 prezenți, iar la Colegiul Tehnic "Independența" doar 13 au trecut BAC-ul, din cei 43 de prezenți.
14 elevi din cei 24 prezenți, de la Colegiul Tehnic "Mediensis" Mediaș, au picat examenul maturității, iar la Liceul Tehnologic Automecanica Mediaș doar un candidat a fost declarat admis la BAC, din cei șapte prezenți.
De asemenea, 15 elevi din cei 20 prezenți la examen, ai Liceului Tehnologic Construcții și Arhitectură "Carol I" Sibiu, 15 din 20 de la Liceul Tehnologic "Henri Coandă" Sibiu, zece din 17 de la Liceul Tehnologic "Ioan Lupaș" Săliște, 14 din 22 de la Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" Copșa Mică și 15 din 23 elevi de la Liceul "Timotei Cipariu" Dumbrăveni au fost declarați respinși în urma primelor rezultate afișate la Bacalaureat.
“Prima cauză și, până la urmă, esențială, pentru care promovabilitatea e scăzută în anumite unități de învățământ este nota cu care elevii au intrat la aceste licee. Odată ce au intrat cu notă sub 5, e greu să îi aduci pe elevi la un nivel ridicat”, a explicat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.
În urma afișării primelor rezultate, au fost depuse peste 800 de contestații în județul Sibiu. Rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.

comentarii
3 comentarii

Pentru Domnul Dinca: ceea ce afirmati este doar o parere personala. Si eu si multi altii am facut scoala doar la licee industiale si cred ca toti sunt in asentimentul meu, cine vrea sa faca scoala face oriunde. In mare masura insa depinde de profesori in aceeasi masura ca si elevii.
paul
11.07.2019 16:37
Paule, dl. Dinca are dreptate! Daca elevii acestia au avut 3 sau 3,50 la evaluarea nationala, cum sa ia bacul? Nu-ti dai seama ca ei n-au notiunile de baza in matematica? Nu stiu formula ariei dreptunghiului. Poate ai facut liceu tehnologic, insa pe vremea cand nu se intra la liceu cu note sub 5. Pe vremuri, LIA, adica Terezianumul de azi era un liceu bine cotat, se intra cu note mari, era concurenta. Nu inteleg de ce a decazut asa... pacat...
pt. Paul
11.07.2019 22:15
Intradevar Nu stiu copii notiuni de Baza in Mathematica. Pai sa ne intrebam dece. Ca nu le explica nimeni. Da am fost la Un liceu technological, la IPAS si sunt mandru de asta. Chiar si pe vremea mea era considerat penultimul pe oras. Si am invatat... Cum se spunea atunci: ori inveti ori ajungi la canal
Paul
12.07.2019 06:42
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia