logo
FITS
Poftiţi la roşii? Caserola de juma` de kil are fix ... 250 grame! La Carrefour, în centrul Sibiului!
Poftiţi la roşii? Caserola de juma` de kil are fix ... 250 grame! La Carrefour, în centrul Sibiului!

Fostele metehne cu care defuncta Billa a devenit celebră sunt mai vii ca niciodată pe rafturile supermarketului de pe Bălcescu de-i zice, de o vreme, Carrefour. Şi nu despre marfa de prea multe ori expirată o să vorbim azi şi nici despre personalul cu maniere din vremea ghioagei şi a mamuţilor lânoşi. Ci despre preţurile care nici măcar nu se mai ostenesc să fie ceva mai mari la casă, faţă de tariful afişat la raft, aşa cum e regula casei. 
Şi asta pentru că o şmecherie veche funcţionează ca unsă, iar clienţii, din goana cumpărăturilor, nici nu apucă să bage de seamă. Uneori nici acasă nu sesizează că, la raft, preţul unei caserole de roşii este de 11,99 lei  pentru 500 de grame. Repet: 11,99 lei pentru 500 de grame. "Decât" că întâmplător, absolut întâmplător, caserola de roşii nu are 500 de grame, ci doar 250, după cum şi pe ea scrie. Nu foarte vizibil, că şi asta tot din arsenalul mârlăniei face parte, dar scrie. Când târâi după tine un coş de câteva kile bune, probabil că nu mai chiar sesizezi că plăteşti, de fapt, dublu pentru un astfel de "detaliu". Şi că, astfel, ajungi să dai 22 de lei pentru un kil de roşii. Şi e păcat să dai atâta când poţi da - iată - 5,99 lei pentru 250 de grame de "roşii cherry shakers". Adică aproape 24 de lei pentru un kilogram. Iar dacă nici ăstea nu corespund, puteţi încerca roşiile sanmarzano care nu costă decât 10,99 lei. 300 de grame. Ori la preţul ăsta mai bine nu le cântăreşti, ci alegi alte roşii, teoretic de Spania, care costă 19,99 lei kilogramul. Preţ afişat. Tot întâmplător, practic din cale-afară de întâmplător, lângă tariful plasat la vedere îmbie altul: 10,99 lei. Că poate nu eşti atent şi ochiul alege preţul mai mic, nu? 
"Politica" asta nu-i vreun beteşug de dată recentă, ci apucătura cu care muşteriii sunt blagosloviţi mult prea des. Atât de des că-ţi vine să te-ntrebi: mă, OPC-ul oare ce-o mai face, mă, în afară de spoturi cu ... drepturile consumatorului? O fi trecut de sărbători? Face Crăciunul pe rit vechi? I-o fi bine? Îl doare undeva? Şi dacă da: cumva în cot sau încă n-a depăşit etapa durerilor în cur? 

 

 


comentarii
2 comentarii

Serios, mi ați șters comentariu ca nu dădea bine?????
Nicu
09.01.2019 12:25
Dar la Sevisul lui nea Ilie nu va uitati. E o pacaleala de magazin!
Radu
10.01.2019 10:35
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia